link bovenaan

Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
Indoor World Cup 2018 – De Indoor Red Lions spelen gelijk tegen Iran !

7/02/2018 - Na de zware 7-2 nederlaag van vanmiddag tegen Europees kampioen Oostenrijk, speelden de Indoor Red Lions vanavond hun tweede poule wedstrijd tegen Iran, de nummer zeven op de wereldranglijst. Het werd een evenwichtige wedstrijd waar beide ploegen drie keer konden scoren. 
Foto's: Ph. Demaret

Indoor World Cup 2018 – De Indoor Red Lions starten met een valse noot tegen Oostenrijk

7/02/2018 - Vandaag startte voor de Indoor Red Lions het indoor WK in Berlijn met een eerste wedstrijd tegen Europees kampioen en nummer 2 op de wereldranglijst, Oostenrijk. En ondanks beloftevolle prestaties tegen deze zelfde ploeg op het EK in Antwerpen enkele weken geleden (3-3 en 4-4), kregen de Belgen vandaag een redelijk zware nederlaag te verwerken: het werd 2-7.

Foto's: Ph. Demaret

Het programma van de Pro League (2019) is bekend!

6/02/2018 - De Internationale Federatie heeft het programma van de "Pro League" gepubliceerd, dat in 2019 zal worden gespeeld. De Red Lions spelen op 19 januari 2019 in Spanje de eerste wedstrijd van deze gloednieuwe competitie.

Ter herinnering: vanaf januari 2019 wordt er een nieuwe topcompetitie van wereldklasse gehouden. Het is eigenlijk bedoeld om de World League te vervangen, maar ook om de hockey fans van de nationale ploegen samen te brengen. Deze wedstrijden zullen gespeeld worden in heen- en terugwedstrijden. "Van onze kant hebben we zoveel mogelijk aansluiting gezocht bij het Belgische kampioenschap", legt Serge Pilet, secretaris-generaal van de KBHB, uit. "Uiteindelijk spelen we eind april en eind mei een paar wedstrijden en in juni spelen we het merendeel van de wedstrijden" voegt Pilet hier verder nog aan toe. Klik op 'lees meer' voor meer informatie.

FIH Hockey Star Awards 2017 – 4 prijzen voor België !

5/02/2018 - België eens te meer de ster van de FIH Hockey Star Awards, met o.m. de titel van Beste Speler ter wereld!  

De FIH had vanavond het kruim van de internationale hockeywereld uitgenodigd in Berlijn voor een prestigieuze gala-avond. Op het programma de ‘Hockey Star Awards 2017‘, die de beste hockeyspelers van de planeet bekronen. Vorig jaar hadden John-John Dohmen (beste speler), Arthur Van Doren (beste belofte) en Laurine Delforge (beste vrouwelijke scheidsrechter) deze prestigieuze trofeeën gewonnen. 

Dit jaar waren er niet minder dan 4 Belgen genomineerd, voor vijf mogelijke titels : Aisling D’Hooghe voor beste vrouwelijke keeper, Vincent Vanasch voor beste mannelijke keeper, Victor Wegnez als beste beloftevolle speler en Arthur Van Doren voor de titel van zowel beste belofte als beste speler van de wereld ‘tout court’! 

Belfius Indoor Finals 2018 : programma en resultaten

29/01/2018 - Dit weekend vinden de Belfius Indoor Finals 2018 plaats in Charleroi. Hieronder het programma en alle resultaten.

Red Panthers - Zes oefenwedstrijden tegen Las Leonas in Buenos Aires : bekijk de resultaten!

De Red Panthers zijn sinds vorige week donderdag aan het tweede deel van hun Zuid-Amerikaanse tournee gestart en spelen in totaal maar liefst zes wedstrijden tegen Argentinië (FIH #3) in het Buenos Aires CeNARD National Training Centre. Gisteren om 22u lokale tijd, speelden zij hun zesde en laatste wedstrijd tegen Las Leonas. Klik op 'lees meer' om de resultaten van de Panthers te ontdekken.
Foto: Rodrigo Jaramillo

Céline Martin-Schmetz en Sebastien Michielsen gepromoveerd door de FIH!

3/02/2018 – Céline Martin-Schmetz werd onlangs door het Scheidsrechterscomité van de FIH gepromoveerd tot het "World Development Panel". Verder heeft de FIH ook onze scheidsrechter Sebastien Michielsen gepromoveerd tot Grade 1 International Umpire ! Proficiat Céline en Sebastien, de KBHB wenst jullie nog een succesvolle scheidsrechters carrière! Foto:

Belfius Indoor Finals 2018 - de indoorfinalisten zijn gekend!

2/02/2018 - In de Spiroudome en zusterzaal La Garenne in Charleroi, vonden vanavond de halve finales indoor plaats. De beste teams van het seizoen namen het tegen elkaar op met als doel om een ticket te veroveren voor de finales die morgen op dezelfde locatie zullen gespeeld worden.

Foto's: PHDPH.com

Twee Belgische scheidsrechters zijn benoemd voor de volgende internationale toernooien

2/02/2018 - De Europese Hockey Federatie heeft onlangs de benoeming van scheidsrechters aangekondigd die zij zal aanduiden voor de 16e en 8e finale van de EHL. De wedstrijden vinden plaats in Rotterdam van 30 maart tot en met 2 april. Michaël Pontus zal als Belgische scheidsrechter optreden tijdens dit toernooi. Langs de kant van de clubs zullen Racing, Herakles en Dragons onze kleuren vertegenwoordigen.

Toekenning van organisatie eindejaarsevents KBHB

31/01/2018 - Tijdens zijn meeting van 23 januari heeft de raad van bestuur van de KBHB, na grondige analyse van de kandidatuursdossiers, besloten om de organisatie van de eindeseizoensevenementen toe te vertrouwen aan volgende clubs:

Play-off finales Belfius Hockey League (dames), Audi Hockey League (heren) en Open League: BRAXGATA (10 & 13 mei 2018),
Jeugdfinales (U14/U16/U19 girls & boys) : LEUVEN (20 mei 2018),
BeGold Districts Days : WATERLOO DUCKS (26 & 27 mei 2018).

1 2 3 4 ... 271 272
Audi HL MEN banner

Belfius HL WOMEN banner

Onliscores

Twitter

Instagram

Reece korting

Facebook

Hoofdsponsor 1
Hoofdsponsors2
search

 SEARCH

Subsonsor1
Subsponsor2
BOIC Team Belgium

BeGold logo

Footer

Koninklijke Belgische Hockey Bond  /  Charles Schallerlaan 52 - 1160 Brussel  /  T.(02).663.66.99  /  F.(02).663.66.80  /  info@hockey.be  

© 2012, website powered by ONLI   |   editors