link bovenaan

Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
Ageeth Boomgaardt wordt nieuwe hoofdcoach Belgian Red Panthers

12/01/2016 - De Koninklijke Belgische Hockey Bond is heel tevreden om de aanstelling van Ageeth Boomgaardt als bondscoach van de Red Panthers aan te kunnen kondigen. Ze zal vanaf 1 juni 2016 het nieuwe Belgische damesproject leiden. Kwalificaties voor het WK in 2018 en de Olympische Spelen van Tokyo in 2020 zijn de ultieme doelstellingen.
Foto: hockey.nl 


 

Ageeth zal zoals aangekondigd worden bijgestaan door Niels Thijssen – interim T1 sinds oktober 2015 – en John Goldberg. Samen zullen zij een ijzersterk trio vormen om de belangrijke ambities van de Red Panthers voor de toekomst tegemoet te gaan.

Ageeth Boomgaardt: “Het is een eer en een prachtige nieuwe uitdaging om bondscoach te worden van de Belgische hockeydames. Ik kijk er enorm naar uit om samen met de staf het team als collectief verder te versterken en terug naar de grote toernooien te brengen.”

De huidige T1 van de dames van het Nederlandse Laren is in 1972 in Tilburg (NED) geboren. Zij was reeds succesvol assistant-bondscoach van het Nederlandse dameselftal (2012-2014) en bondscoach van de Nederlandse Jeugd Olympische teams in 2014 (zilver) en 2010 (goud). Als speelster speelde Ageeth 192 interlands voor het Nederlandse elftal, waarmee ze 86 keer scoorde en een pak prijzen won: zilver en brons op de Olympische Spelen, 2x WK zilver, 2x EK goud, …

Ageeth Boomgaardt zal eerst nog haar huidige missie als hoofdcoach van Laren tot een goed einde brengen. Tot 1 juni 2016 zal Niels Thijssen het programma van de Panthers blijven coördineren. De nieuwe bondscoach zal in de komende weken kennis maken met haar nieuwe spelersgroep.

reageer
Enkel ingelogde personen kunnen op artikels reageren
© 2012, website powered by ONLI   |   editors