link bovenaan

Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
De wereldtop van het vrouwenhockey zakt van 21 juni tot 2 juli af naar Brussel af.

15/03/2017 - Tussen 21 juni en 2 juli 2017 worden in Brussel de halve finales van de World League in het vrouwenhockey gespeeld. In het kader van die prestigieuze internationale competitie meten de twintig beste vrouwenteams van de wereld zich met elkaar.


In samenwerking met de Koninklijke Belgische Hockey Bond (KBHB) en de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe, organiseren de hockeyclub La Rasante (Sint-Lambrechts-Woluwe) en visit.brussels de langverwachte wereldtopper. Een buitenkans voor de beste teams om hun ticket voor de Wereldbeker van 2018 in Londen binnen te halen.

Intussen hebben verschillende ploegen hun selectie op zak voor dit wereldtoernooi. België met de Red Panthers uiteraard, maar ook regerend wereldkampioen Nederland, Australië (kampioen van Oceanië), Nieuw-Zeeland (met een tweede plaats, de runner-up van de vorige World League), Zuid-Korea (Aziatisch kampioen) en China (nummer 8 op de wereldranglijst). Welke vier teams zich als laatsten kwalificeren, zal begin april bekend zijn.

Dit sportevenement wordt gespreid over acht competitiedagen in het Fallonstadion, waar op dat moment geen andere wedstrijden zullen doorgaan. Elke dag zullen minimaal vier matchen worden afgewerkt. Maar er is méér dan die sportieve ontmoetingen op hoog niveau: liefhebbers van hockey en van sport in het algemeen zullen volop kunnen genieten van allerlei randanimatie met talloze verrassingen.

Het Belgisch hockey groeit exponentieel. Niet alleen vanuit sportief oogpunt, maar ook qua bezoekersaantallen. We zijn uiteraard in staat om grootschalige evenementen te organiseren, dat is ook in het verleden al gebleken. We hopen eens te meer om via een geslaagd evenement Brussel te profileren als epicentrum van het hockey en van sport. En dat een tiental dagen lang”, bevestigt Serge Pilet, Algemeen Secretaris van de KBHB.

Wat ben ik blij dat de halve finale van de World League Hockey deze zomer in Brussel plaats vindt. Het is een hele eer: tien vrouwelijke hockeyteams in de hoofdstad van Europa, dat maken we niet elke dag mee. Bovendien komen de vrouwen van héél ver: Australië, Nieuw-Zeeland, Korea, China. Wij kijken er alvast naar uit. Een hele week in het teken van dit sportevenement van de hoogste plank is een opsteker voor het Brussels Gewest”, verheugt Guy Vanhengel, Minister van het Brussels Hoofstedelijk Gewest, belast met Externe Betrekkingen, zich.

De organisatie van de halve finale van de World League 2017 past in het voornemen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest om steeds meer grote sportmanifestaties van hoog niveau naar ons land te halen en zo de sportbeleving te versterken.

Voor wie het evenement van dichtbij wil meemaken: de organisatie is nog steeds op zoek naar enthousiaste vrijwilligers!

Start van de ticketverkoop voor de halve finale van de World League Hockey 2017: op woensdag 15 maart 

Meer info op: www.hwl2017.brussels

reageer
Enkel ingelogde personen kunnen op artikels reageren
© 2012, website powered by ONLI   |   editors