link bovenaan

Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
Gouden Sticks : de laureaten zijn bekend !

17/03/2017 - Vrijdagavond 17 maart 2017 werden de beste spelers uit de Belgische hockey competitie gehuldigd naar aanleiding van de jaarlijkse uitreiking van de Gouden Sticks. Arthur Van Doren en Barbara Nelen zijn de grote winnaars van de avond.


Het Belgische hockeywereldje kwam op vrijdag 17 maart samen in de feestelijke Jeux d’Hiver in Brussel om er de Fintro Golden Stick Night bij te wonen. Hier werden de beste spelers bekroond uit de Belgische hockey competitie, voor het seizoen 2015-2016.

Met uitzondering van de publieksprijs, zijn het enkel de coaches en de spelers die gestemd hebben voor deze prijzen. Op het einde van het vorige seizoen (en vóór de internationale zomertoernooien – en dus ook vóór de Olympische Spelen) werden de spelers en de coaches uit de Ere Divisie Dames en Heren uitgenodigd om te stemmen op de beste speler uit hun competitie.

De meest begeerde titel van de avond, de Gouden Stick bij de heren werd toegekend aan Arthur Van Doren (Dragons) ! Na het winnen van de Gouden Stick bij de Beloften in 2012, wint Arthur Van Doren voor de tweede keer de prijs voor beste speler uit de Belgische competitie (2014 & 2016).

Laten we nogmaals aanhalen dat Arthur niet zo lang geleden door de FIH reeds werd uitverkozen tot internationale belofte van het jaar. Zijn ploeggenoot van Dragons, Florent van Aubel eindigt op de tweede plaats terwijl Simon Gougnard (Racing) op de derde trede van het podium eindigt.

Bij de dames is Barbara Nelen van Braxgata verkozen tot beste speelster. Ook zij won al een eerste keer in 2011 en een tweede keer in 2013 de Gouden Stick bij de dames. Cassy Boey (Waterloo Ducks) eindigt zo op de tweede plek terwijl de winnaar van vorig jaar, Alix Gerniers (Gantoise) op de derde plaats komt te staan.

De titel van beste belofte bekroont de spelers jonger dan 21 jaar die zich hebben onderscheiden. Bij de heren blijft het een familieverhaal, aangezien Loic Van Doren, broer van Arthur en doelman van Dragons en de Red Lions, verkozen werd tot beste belofte bij de heren !

De winnaar bij de beloften dames heeft deze prijs ook meer dan ooit verdiend, aangezien Cassy Boey, speelster bij Waterloo Ducks en vervolgens bij Pingouin Nivelles, op de tweede plaats eindigde in het overall klassement bij de senioren. Deze twee winnaars werden voor de eerste keer genomineerd voor de Gouden Sticks en wij wensen hen uiteraard nog talloze andere nominaties toe in de toekomst !

De winnaars van de Publieksprijs werden verkozen door alle hockeyliefhebbers dankzij een online stemming. Voor het seizoen 2015-2016 werd er in de categorie van de heren massaal door het publiek gestemd op Felix Denayer (Dragons). In de categorie bij de dames kreeg Barbara Nelen (Braxgata) opnieuw de meeste aandacht en wint zij haar tweede prijs van de avond !

Deze avond had nog meer in petto… Het was de uitgelezen kans om ook de beste scheidsrechters van het land te nomineren. Twee categorieën scheidsrechters werden er bekroond: enerzijds het Gouden Fluitje bij de beloften (minder dan drie jaar ervaring in de Ere divisie) en het Gouden Fluitje tout court. Laurine Delforge werd gekroond tot beste scheidsrechter van het seizoen 2015-2016, terwijl Germain Boutte de prijs van Gouden Fluitje bij de beloften binnensleepte.

Na deze mooie ceremonie, verzamelden alle hockey liefhebbers zich op de dansvloer van de Jeux d’Hiver voor een onvergetelijke Hockey Night !

Hieronder het overzicht van de laureaten :

Gouden Stick Heren :
1/ Arthur Van Doren
2/ Florent van Aubel
3/ Simon Gougnard

Gouden Stick Dames :
1/ Barbara Nelen
2/ Cassy Boey
3/ Alix Gerniers

Gouden Stick Belofte:
Cassy Boey (V)


Loïc Van Doren (M)

Publieksprijs :
Barbara Nelen (V)

Felix Denayer (M)

Gouden Fluitje :
Laurine Delforge

Gouden Fluitje Belofte :
Germain Boutte

reageer
Enkel ingelogde personen kunnen op artikels reageren
© 2012, website powered by ONLI   |   editors