link bovenaan

Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
Leuven klaar om nieuwe kampioenen te kronen op Belgian Hockey Finals!

16/05/2017 - Dragons en Herakles bij de mannen en Braxgata en Gantoise bij de vrouwen strijden komend weekend voor de landstitel op de Belgian Hockey Finals. Wie de apotheose van het Belgische hockeyseizoen op de gloednieuwe site van KHC Leuven van dichtbij wil meemaken en na afloop samen met de kampioenen een feestje wil bouwen, kan maar beter zijn tickets nu al bestellen!


De dames van Gantoise verzekerden zich zaterdag ten koste van Antwerp als eersten van een finaleticket. Zondag plaatste ook Braxgata zich voor de Belgian Hockey Finals door de maat te nemen van Waterloo Ducks. Dragons, de titelverdediger bij de mannen, schakelde zondag in de halve finales ook Waterloo Ducks uit en seizoensrevelatie Herakles was in een dubbele confrontatie te sterk voor Racing.

 

KHC Leuven is verheugd om de Belgian Hockey Finals te mogen ontvangen en zal er een geweldig feest van maken voor alle hockeyfans! Naast de vier finalisten zullen ook de mannen van Racing en Waterloo Ducks in actie komen op de Belgian Hockey Finals. Zij strijden voor de derde plaats met als inzet een ticket voor de EHL/Europabeker. Op zaterdag 20 mei om 10u30 wordt de heenmatch gespeeld en een dag later op hetzelfde uur de terugmatch.

 

Gantoise en Braxgata spelen hun eerste titelduel zaterdag om 13u15, de terugmatch zondag begint om 13u. De mannenfinale tussen Dragons en Herakles start zowel zaterdag als zondag om 15u30. De kampioenstitel gaat naar het team met de meeste punten of bij gelijke stand naar het team met het beste doelpuntensaldo. Als na afloop van de tweede wedstrijd de ploegen een gelijk aantal punten en doelpuntensaldo hebben, zal er worden overgegaan tot het nemen van shoot-outs. Dit reglement geldt ook voor de matchen voor de derde plaats.

 

De Belgian Hockey Finals hebben ook een heel interessante nieuwigheid in petto. Voor het eerst zal er op Europees clubniveau beroep gedaan kunnen worden op de assistentie van een videoscheidsrechter om betwiste fases te beoordelen. België deelt de primeur met Nederland, waar deze week ook de titelwedstrijden op het programma staan. Op de Olympische Spelen en de andere grote internationale kampioenschappen zijn deze ‘video referrals’ al jarenlang vaste prik. Een absolute meerwaarde voor spelers en publiek, die in Leuven de videobeslissingen op groot scherm zullen kunnen volgen!

 

Deze Europese primeur geeft de Belgian Hockey Finals nóg meer uitstraling. Hetzelfde geldt voor de aanwezigheid van heel wat Red Panthers en Red Lions, die op de Olympische Spelen van Rio 2016 zilver veroverden, die komend weekend met hun clubelftallen voor de titel zullen strijden in Leuven. Het wordt een zinderende sportieve strijd! Alle supporters zullen in de watten gelegd worden, daar staat KHC Leuven garant voor. De toeschouwers kunnen voor en na de wedstrijden terecht in het fandorp, er is animatie voor de kinderen, er zijn verschillende VIP-arrangementen en na afloop van de wedstrijden is er zowel zaterdag als zondag nog een spetterende afterparty om de dag af te sluiten!

 

Wie de apotheose van het hockeyseizoen en het kampioenenfeest op 20 en 21 mei in Leuven niet wil missen, kan nu al zijn plekje in de tribune reserveren via www.belgianhockeyfinals.be.

 

PROGRAMMA BELGIAN HOCKEY FINALS

 

Zaterdag 20 mei

10:00 uur: Opening site voor publiek

10:30 uur: HEREN - Heenwedstrijd voor 3de plaats: Racing Club de Bruxelles - Waterloo Ducks

13:15 uur: DAMES - Finale Women’s Hockey League heenwedstrijd: Braxgata - Gantoise

15:30 uur: HEREN - Finale Audi Hockey League heenwedstrijd: Dragons - Herakles

18:00 uur: Afterparty (tot 22u)

 

Zondag 21 mei

10:00 uur: Opening site voor publiek

10:30 uur: HEREN - Terugwedstrijd voor 3de plaats: Waterloo Ducks - Racing Club de Bruxelles

13:00 uur: DAMES - Finale Women’s Hockey League terugwedstrijd: Gantoise - Braxgata

15:30 uur: HEREN - Finale Audi Hockey League terugwedstrijd: Herakles - Dragons

18:00 uur: Afterparty (tot 22u)

 

LOCATIE

 

KHC Leuven

Hertogstraat 203, 3001 Heverlee (Leuven)

 

MEER INFO

 

www.belgianhockeyfinals.be

reageer
Enkel ingelogde personen kunnen op artikels reageren
© 2012, website powered by ONLI   |   editors