link bovenaan

Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
Red Lions treden vanaf 2019 aan in Hockey Pro League

11/06/2017 - De Internationale Hockey Federatie (FIH) heeft vandaag de teams aangekondigd die geselecteerd zijn voor de nieuwe Hockey Pro League. Deze globale competitie zal 9 van de allerbeste hockeynaties van de wereld verenigen, die vanaf januari 2019 elkaar zullen bekampen in uit- en thuiswedstrijden. Gedurende minimaal 4 jaar zullen de Red Lions elk jaar 8 uitwedstrijden en 8 thuiswedstrijden spelen tussen januari en juni, tegen Argentinië, Australië, Engeland, Duitsland, India, Nederland, Nieuw-Zeeland en Pakistan.

Klik op 'lees meer'


De bedoeling van deze 'game changing' competitie van het allerhoogste niveau, is om hockey in de wereld hogerop te tillen, met voor iedere wedstrijd volle en sfeervolle stadions en een onvergetlijke 'experience' voor de spelers, de toeschouwers, de sponsors ... maar ook voor de TV kijkers, want de wedstrijden zullen in de deelnemende landen uitgezonden worden op TV.

Deze aankondiging van de FIH is het resultaat van een ontzettend competitief selectieproces, waarin 13 landen een kandidatuursdossier hebben ingediend. Deze dossiers moesten uitermate sterk gestoffeerd zijn, met de uitwerking van een hoogstaande sportieve, organisatorische, budgetaire, logistieke, infrastructurele en op de 'supporter experience' gerichte aanpak.  De Koninklijke Belgische Hockey Bond is fier dat het zich bij de 9 geselcteerde landen bij de heren heeft weten te voegen.

Ontgoocheling voor de Red Panthers
Spijtig genoeg werd het dossier van onze dames net niet weerhouden (10de op 12), wetende dat de Red Panthers vandaag op de 14de plaats in de wereldranking staan. De bij de dames geselecteerde teams zijn: Argentinië, Australië, China, Engeland, Duitsland, India, Nederland, Nieuw-Zeeland en de USA. De Red Panthers zullen de komende maanden en jaren hard werken om zich geleidelijk aan op te werken opdat België zich bij de volgende evluatieronde opnieuw kandidaat kan stellen voor toetreding tot de Hockey Pro League vanaf 2021.

FAQ Hockey Pro League : http://bit.ly/2sbxS2P


 


reageer
Enkel ingelogde personen kunnen op artikels reageren
© 2012, website powered by ONLI   |   editors