link bovenaan

Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
EK 2017 - Red Panthers met maar 0-1 onderuit tegen Nederland

20/08/2017 - Vandaag stond de tweede poulewedstrijd van dit EK in Amstelveen op het programma van de Red Panthers, tegen niet minder dan 's werelds nummer 1 Nederland, dat gisteren nog Spanje met 3-1 naar huis had gestuurd.

Alle foto's: PHDPH.com


Het Wagener Stadion zat volgepakt met meer dan 9000 uitzinnige oranje supporters, klaar om hun team een pak doelpunten te zien maken. Dit was zonder de sterk verdedigende Red Panthers gerekend, die duidelijk hadden besloten om er hun hoofd voor te leggen indien nodig.

De Nederlandse dames stortten zich vanaf het begin van de wedstrijd in de aanval, met tal van kleine en grotere kansen, maar stuitten steeds op sterk keepende Aisling Dhooghe (1e kwart) en Elena Sotgiu (2e kwart) of Belgische verdedigsters. De Belgen hielden stand tot 16 seconden voor rust, toen Margot van Geffen bij de eerste PC voor Nederland de bal voorbij Sotgiu devieerde.

Na rust bleven de Oranje aanvallen in golven komen, maar de Belgen bleven deze afhouden. Ook de lat hielp in de 39e minuut een handje mee. Uiteindelijk konden de Red Panthers tot het einde van de wedstrijd de 0-1 op het bord houden.

Deze puike defensieve prestatie zorgt ervoor dat, dankzij een beter doelsaldo, de Belgen aan een gelijkspel tegen Spanje (dinsdag 17u) genoeg hebben om een plaats bij de laatste vier te veroveren. Mooie uitgangspositie voor deze cruciale match ... al zal er hiervoor nog steeds een topprestatie nodig zijn van de Belgen.

reageer
Enkel ingelogde personen kunnen op artikels reageren
© 2012, website powered by ONLI   |   editors