link bovenaan

Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
EK 2017 - Red Lions geven Nederland les in realisme (5-0)

21/08/2017 - In deze tweede poulewedstrijd van het EK in Amstelveen ging België zich kunnen testen tegen Nederland, dat als favoriet wordt getipt voor de eindoverwinning, samen met Duitsland. Want na het succes van zaterdag tegen Oostenrijk, gingen de Red Lions zich meten met een Nederlandse ploeg vol vertrouwen na de 7-1 winst in hun eerste wedstrijd tegen Spanje.

Alle foto's: PHDPH.com

 


België – Nederland : 5-0

België : Vanasch ; A. Van Doren, Boccard, Luypaert, Hendrickx ; Wegnez, Gougnard, Denayer ; van Aubel, Keusters, Briels, ; daarna : Boon, Dockier, Charlier, Meurmans en De Sloover.
Doelpunten: 5e : Dockier (1-0), 25e : Dockier (2-0), 26e : Briels (3-0), 39e : Luypaert (4-0), 56e :  Boon (5-0).
Groene kaarten: Meurmans, Baart, de Wijn en Brinkman.
Gele kaarten: van Aubel, de Wijn en van der Weerden.

De wedstrijd kon niet beter starten, want Sebastien Dockier vond de weg naar de netten al na minder dan 5 minuten spelen bij de eerste reële kans voor België. De reactie van de mannen van Max Caldas op deze vliegende start liet niet lang op zich wachten. Ze belegerden het doel van Vincent Vanasch, maar de keeper van portier de Waterloo Ducks had een begenadigde dag. Hij maakte verscheidene wereldsaves op de vele Nederlandse kansen (waaronder 4 PC's). 

In het tweede kwart verminderde de druk van de tegenstander een beetje, zelfs al bleef Oranje kansen bijeen spelen. Nochtans controleerden de Belgen slim de wedstrijd en maakten ze gebruik van de weinige kansen om de score op te voeren tot 3-0 aan de pauze, met doelpunten van Sebastien Dockier en Thomas Briels in minder dan 60 seconden. De Nederlanders lagen in de touwen, maar gaven zich nog niet gewonnen. 
 
En opnieuw was het Vincent Vanasch die met talent alle Nederlandse pogingen tegenhield. In de 39e minuut scoorde Loïck Luypaert de 4-0 op de tweede PC voor België. De frustratie bij Nederland was voelbaar en resulteerde in een resem kaarten in amper 5 minuten (twee groene en twee gele). Uiteindelijk kregen de Nederlanders 12 penalty corners waarvan geen enkele in het Belgische doel belandde. En op vier minuten van het einde verstuurde Tom Boon nog een winnende backhand om de eindscore op 5-0 te brengen. Nederland leed hierdoor haar grootste nederlaag ooit op een EK.  
 
Met zes punten in twee wedstrijden en een doelpuntenverschil van +8 zijn de Red Lions nu al zeker van een plaats bij de laatste vier. Woensdag (17u) zullen ze dus in alle rust het vervolg van hun competitie kunnen voorbereiden en de kleine details nog corrigeren die tegen Nederland nog niet in orde waren.

Reacties :

Vincent Vanasch: “Het heeft deugd gedaan om met een dergelijke prestatie dit Euro te kunnen beginnen. Het was niet alleen ikzelf, maar de hele ploeg die een grootse prestatie heeft neergezet tegen de Nederlanders. Om vijf doelpunten te scoren tegen deze ploeg in haar eigen stadion voor 10.000 personen is gewoon ongelooflijk. Niemand had zich voor de wedstrijd een dergelijke score kunnen inbeelden. Niemand zou een euro op deze score hebben ingezet. We hebben ons in het eerste kwart schrap moeten zetten. Het was niet eenvoudig om als eerste te scoren, vooral wanneer het er zo ontzettend snel aan toe gaat. Onze ervaring in Rio verleden zomer heeft ons daarbij geholpen. We hebben blijk gegeven van maturiteit en fysieke aanwezigheid tijdens het tweede kwart. We hebben uit onze fouten geleerd en geen enkel doelpunt toegestaan, ondanks de 12 strafcorners van onze tegenstanders. En wij zelf hebben heel realistisch gespeeld tegen een Nederlandse ploeg die zelfs met 9 spelers indrukwekkend hockey bracht. We hebben ze met de volledige ploeg kunnen kloppen. Het toernooi is nog lang. Onze volgende wedstrijd tegen Spanje willen we ook graag winnen. Er is nog geen enkele prijs toegekend en de halve finale zal niet eenvoudig worden.”

 
Sebastien Dockier“Ik hou ervan om te kunnen spelen in wedstrijden op dit niveau, vooral tegen Nederland. We gaan even van dit succes nagenieten. We hebben het gehaald omdat we erin geslaagd zijn de rangen te sluiten, ondanks de constante druk van onze tegenstanders. Vincent Vanasch en onze verdedigers hebben een flitsende prestatie neergezet en de aanvallers hebben gescoord wanneer het nodig was. We zijn heel efficiënt geweest. We willen nu eerste eindigen in onze poule A en dan blijven werken. We kunnen enkele details nog verbeteren voor het vervolg van dit toernooi. We moeten veel minder strafcorners toestaan in onze cirkel, al zijn we er zelfs tegen een ploeg als Nederland in geslaagd de nul te houden.”

reageer
Enkel ingelogde personen kunnen op artikels reageren
© 2012, website powered by ONLI   |   editors