link bovenaan

Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
Euro Hockey League experimenteert met nieuw scoresysteem

13/09/2017 - Op 6 oktober gaat de voorronde van de Euro Hockey League van start in Barcelona, met Racing als enige Belgische deelnemer. De EHL maakt van de gelegenheid gebruik om enkele nieuwe spelregels in te voeren, die (voorlopig) alleen in de EHL van kracht zullen zijn. Hoofddoelstelling is om doelpunten uit normale spelfases extra te belonen.

Klik op 'lees meer' voor de details.


Vanaf de voorronde zal elk doelpunt dat gescoord wordt als field goal of als rechtstreeks toegekende stroke als twee punten tellen. Doelpunten tijdens een strafcorner of een stroke die voortvloeit uit een strafcorner tellen in de EHL slechts als een punt. In shootouts vervalt deze regeling, en wordt een punt toegekend per doelpunt (zowel direct als een resulterende stroke).

Met deze regeling wil de EHL ploegen aanmoedigen om field goals te scoren, en minder te rekenen op doelpunten uit strafcorners. De EHL hoopt zo wedstrijden nog creatiever en attractiever te maken.

Een tweede aanpassing van het EHL-reglement gaat over video referrals, die vanaf de KO16-fase beschikbaar zullen zijn. Video referrals worden beperkt tot de reguliere speeltijd. De EHL vindt dat de drie aanwezige scheidsrechters perfect in staat zullen zijn om shootouts samen correct te beoordelen, zodat video referrals dan overbodig worden.

De derde en laatste aanpassing heeft betrekking op de KO16-fase, die tijdens het Paasweekend in Rotterdam zal plaatsvinden. In die fase komen ook Herakles en Dragons in actie. In tegenstelling met voorgaande jaren zullen de verliezers van de eerste wedstrijd op de KO16 nog een tweede wedstrijd spelen, die zal meetellen voor de rankings. De winnaars van deze tweede wedstrijd zullen gezamenlijk op de 9de plaats eindigen; de verliezers op de 13de plaats. Tijdens deze wedstrijden zal geen video referral beschikbaar zijn.

Deze experimenten zijn goedgekeurd door de FIH en zijn alleen van toepassing op de EHL. Alle andere wedstrijden worden volgens het huidige reglement georganiseerd. Na de EHL-finale worden deze maatregelen geëvalueerd.

Foto: EHL

reageer
Enkel ingelogde personen kunnen op artikels reageren
© 2012, website powered by ONLI   |   editors