Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
Indoor 2017-2018 belooft topseizoen te worden

21/09/2017 - Nog nooit had een indoorseizoen zoveel te bieden als het seizoen dat nu voor de deur staat. Allereerst is er de binnenlandse competitie. Daarnaast zullen niet minder dan twee Europese toptoernooien in België doorgaan. Tegelijkertijd proberen we zoveel mogelijk spelers van indoor hockey te laten proeven.

Klik op lees meer.


Het indoorseizoen 2017-2018 wordt een editie om de vingers van af te likken. Voor het eerst gaan de Europese kampioenschappen door in België. De Belgische herenploeg komt in de hoogste afdeling in actie in de Lotto Arena (12-14 januari 2018) en de dames in de tweede afdeling op Uccle Sports (19-21 januari 2018). Een unieke kans om de Europese top live te volgen. De absolute climax van het nationaal kampioenschap worden de Belgische indoorfinales in de Spiroudôme in Charleroi (2-4 februari 2018). 

Het Indoorcomité legt dit seizoen de nadruk op kwaliteit. We willen van dit seizoen een onvergetelijke ervaring maken dankzij kwalitatief uitstekende indoorterreinen, een weloverwogen programmatie en een professionele omkadering via opgeleide zaalverantwoordelijken en Umpire Managers. We hopen dus dat deze winter meer dan ooit het seizoen van “I’m In” zal zijn. 

Tegelijkertijd willen we ook in de breedte werken. De “light” formule Indoor4Fun wil U7-U10 en hun ouders op een speelse manier laten kennis maken met indoor hockey. De jeugdspelers ontvangen drie initiaties van 45 minuten elk van een gediplomeerde trainer. Op hetzelfde ogenblik kunnen ouders initiaties volgen om indoor scheidsrechter te worden. Het orgelpunt van Indoor4Fun is een wedstrijd van 2 x 20 minuten waarin jong en oud hun nieuwe kennis in de praktijk kunnen omzetten. Inschrijven kan via dit formulier.

Ook lagere afdelingen, Ladies en Gents kunnen aan het indoor kampioenschap meedoen. Hun wedstrijden gaan door ‘s avonds tijdens de week, eenmaal om de twee weken. Het inschrijvingsformulier laat toe om een gepast niveau te kiezen, zodat elke ploeg gelijkwaardige tegenstanders zal krijgen.

Enkele praktische inlichtingen:

  • Veiligheid: iedere speler is verplicht om beenbeschermers, een gebitbeschermer en een beschermende handschoen (vanaf U14) te dragen. De meeste zalen eisen ook dat er met indoor sticks gespeeld wordt.
  • Transferts: elke speler heeft de mogelijkheid om indoor voor een andere club uit te komen dan voor de outdoor competitie. Aanvragen met het volledig ingevulde formulier moeten uiterlijk op 22 november ingediend worden. 
  • Scheidsrechters: wedstrijden moeten geleid worden door scheidsrechters die geslaagd zijn in het theoretisch examen indoor. Dit examen verschilt van het examen outdoor en kan via e-learning afgelegd worden. Neem contact op met je club. Elke ploeg levert een scheidsrechter per wedstrijd. Alleen wedstrijden in Eredivisie en Nationale 1 bij de Dames en Heren en Eredivisie bij de U19 en U16 Boys en Girls worden geleid door nationale scheidsrechters.
  • Kalender: het volledig overzicht is hier beschikbaar.

Inschrijven kan via deze link: https://fr.surveymonkey.com/r/indoor2017-2018. De inschrijvingen sluiten op 30 september 2017 om 23.59 u. We willen jullie uitdrukkelijk vragen om vooraf na te gaan dat jullie op alle speeldagen over voldoende spelers zullen beschikken. Eventuele forfaits gooien niet alleen de programmatie volledig in de war, maar leiden ook tot fikse boetes. Schrijf dus alleen in als je zeker bent dat je ploeg alle wedstrijden zal kunnen spelen. 

Voor alle vragen over indoor kan je via email terecht bij Justine Mahiat

reageer
Enkel ingelogde personen kunnen op artikels reageren
© 2012, website powered by ONLI   |   editors