Red Lions 3de, Red Panthers 13de op nieuwe FIH-wereldrankings

6/11/2017 - De FIH heeft vandaag de nieuwe wereldrankings gepubliceerd. De Red Lions stijgen van de 5de naar de 3de plaats, de Red Panthers van 14 naar 13.

Klik op Lees meer.

Foto: PDPH


De mooie stijging in de ranking van zowel de Red Lions als de Red Panthers is het gevolg van hun Europees Kampioenschap in Amstelveen in augustus, waar beide ploegen de finale bereikten (en verloren tegen Nederland). Daarnaast wonnen de Red Lions hun halve finale van de Hockey World League in Johannesburg in juli.

Bij de mannen staat Argentinië nog steeds op de eerste plaats, gevolgd door Australië. De Red Lions worden gevolgd door Nederland op de vierde plaats en Duitsland op vijf. India, Engeland, Nieuw-Zeeland, Spanje en Ierland maken de top-tien vol.

Nederland staat nog altijd duidelijk aan de leiding bij de dames, gevolgd door Engeland en Argentinië. Het Oceanisch duo Australië en Nieuw-Zeeland staan op de vierde en vijfde plaats. Daarna volgen Duitsland, de Verenigde Staten, China, Korea en India.

De volgende ranking wordt gepubliceerd na de finales van de Hockey World League. De finale voor de dames gaat door in Auckland, Nieuw-Zeeland van 17 tot 26 november. Onze Red Panthers hebben zich niet kunnen kwalificeren voor deze finale. De Red Lions daarentegen nemen wel deel aan de finale van 1 tot 10 december in Bhubaneswar, India.

reageer
Enkel ingelogde personen kunnen op artikels reageren
© 2012, website powered by ONLI   |   editors