link bovenaan

Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
World League Final - Red Lions winnen eerste match van ArgentiniŽ

2/12/2017 - De Red Lions speelden vandaag hun eerste poulewedstrijd van de World League Final, die tot 10 december in Bhubaneswar, India, plaatsvindt. Ze hebben Argentinië, nr 1 van de wereld en regerend Olympisch kampioen, met 3-2 verslagen. 

Klik op Lees meer

Foto's: PHDPH.com


ARGENTINA 2 v 3 BELGIUM

BELGIUM: Boccard, Briels (C), Dohmen, Keusters, Luypaert, Stockbroekx, Thiery, Vanasch (GK), van Aubel, Van Doren, Wegnez; bench: Boon, Charlier, De Kerpel, De Sloover, Dockier, Kina, Gucassoff (GK)

ARGENTINA: Gilardi, Lopez, Mazzilli, Paredes (C), Paz, Peillat, Rey, Rossi, Salis, Vila, Vivaldi (GK); bench: Abratte (GK), Andino, Bugallo, Casella, Ganly, Ortiz, Tarazona

SCHEIDSRECHTERS: Bartsow (ENG), de Young (AUS)

GOALS
: 0-1 Luypaert (9’ – PC), 0-2 Keusters (51’ – FG), 1-2 Casella (52’ – FG), 1-3 Boon (56’ – PC), 2-3 Peillat ((57’ – PC)
GROENE KAARTEN: Andino, Rossi, Stockbroeckx
GELE KAARTEN: Paz


>>> Foto's door PHDPH.com

 

In deze heruitgave van de Olympische finale, die tevens ook de allereerste officiële wedstrijd tussen beide teams is sinds Rio, kwamen de Belgen nooit echt in de problemen. Maar eerlijk is eerlijk, ze waren ook nooit echt briljant.

De Red Lions namen snel de wedstrijd in handen en slaagden erin om de bal maximaal in eige kamp te houden. En na 9 minuten was het al prijs: op de eerste Belgische PC joeg Loïck Luypaert een harde sleep in het Argentijnse doel (0-1). Het balbezit bleef de rest van dit eerste kwart hoofdzakelijk in het voordeel van België, met creatieve hoogstandjes van Florent van Aubel, Tom Boon en Thomas Briels, die het beste lieten uitschijnen voor het vervolg van de wedstrijd.

In het tweede kwart bleven de Lions de wedstrijd controleren. Maar de Argentijnse druk werd groter, wat de Belgen een beetje deed wijken. Maar uitgezonderd een kleine kans voor Cédric Charlier, gebeurde er niks noemenswaardig in dit tweede kwartier. België ging de kleedkamer in met één doelpunt voorsprong.

Na de pauze was het weer van hetzelfde laken een broek. België was nog steeds de meest ondernemende ploeg, maar kon maar niet voor echt gevaar zorgen. Na 45 minuten was de score nog steeds 0-1.

In het laatste kwart kwam er opnieuw wat leven in de brouwerij. In de 50e minuut kon Cédric Charlier aanleggen, maar zijn bal ging rakelings naast het Argentijnse doel. Eén minuut later recupereerde Amaury Keusters de bal aan de kop van de cirkel, om hem met een snoeiharde backhand voorbij Vivaldi te jagen (0-2). En nog een minuut later, op het allereerste Argentijnse schot tussen de palen, was het Maico Casella die de aansluitingstreffer scoorde (1-2). In de 56e minuut was het de beurt aan Tom Boon om op PC het derde Belgische doelpunt te scoren, alvorens één minuut later zijn collega Gonzalo Peillat ook zijn goaltje kon meepikken en Argentinië op 2-3 bracht. In de laatste minuut kreeg Cédric Charlier nog een reuzenkans, maar zijn schot belandde in de voeten van de Argentijnse doelman. Eindscore 2-3.

Eerste missie volbracht dus, voor de Red Lions, die hun eerste wedstrijd winnen zonder echt te forceren. Morgen tegen Spanje, dat Nederland versloeg met 2-3, zal er echter uit een ander vaatje moeten worden getapt. De bedoeling van de Belgen is om te groeien in dit toernooi om er in de kwartfinales te staan.


Shane McLeod: "Ik ben uiteraard heel blij met deze 3 eerste punten van het tornooi. Dit is een belangrijke overwinning tegen de nr1 van de wereld. Maar het is ook duidelijk dat er nog tal van kleine details moeten verbeterd worden, willen we in de komende dagen naar ons sterkste niveau toe groeien. Het ontbrak ons soms nog aan ritme en we moeten de afwerking in de aanvallende cirkel beter verzorgen. We hebben 5-6 grote kansen gekregen en hadden meer moeten scoren. Er moet ook nog gesleuteld worden aan de organisatie. Maar in het begin van dit tornooi is het ook normaal dat we nog niet helemaal onze draai hebben gevonden. Laat me duidelijk zijn: dit was voor ons een goede start. We gaan nu snel een aantal details regelen, om efficiënter te worden in onze volgende wedstrijden."
 
Loïck Luypaert: 
"Een eerste wedstrijd in een tornooi wil nog niet veel zeggen. Maar ik vind wel dat we de wedstrijd goed hebben gecontroleerd. De Argentijnse spelen een atypisch spel, waarmee wij op bepaalde momenten wat last hadden. Ze kregen welgeteld twwe kansen en scoren tweemaal. Maar we wisten dat dat hun sterkte was. We krijgen een doelpunt tegen wanneer we 10 tegen 11 staan, na een vermijdbare groene kaart. De nummer 1 van de wereld heeft gespeeld zoals we het hadden verwacht. Het belangrijkste is dat wij de 3 punten hebben binnen gehaald. Onze PC zat goed vandaag. Aan dit aspect hebben we hard gewerkt na de Spelen van Rio, want het ontbrak ons daar toen op dat vlak aan slagkracht. Maar Tom Boon en ik hebben momenteel vol vertrouwen. En we hebben ook nog Nicolas De Kerpel, die ook nog een goede optie kan bieden. Het spijt me enkel dat we niet meer hebben kunnen scoren, ondanks de vele kansen die we hebben gecreëerd. Dit gaan we in de komende dagen finetunen. Tegen Spanje morgen mogen we hetzelfde type partij verwachten, want zij spelen een beetje op dezelfde manier als de Argentijnen. We willen uiteraard vooraan in onze poule eindigen, om op de best mogelijke manier onze kwartfinale aan te vatten. Dit wordt het sleutelmoment van ons tornooi."

Tom Boon: "We wilden vanaf de start van dit tornooi tonen dat we er al goed stonden voor deze eerste wedstrijd. We hebben de wedstrijd lang gedomineerd, al slikken we toch twee doelpunten op het einde. Vincent Vanasch had echter voordien niks te doen gehad. We moeten wel de afwerking beter verzorgen, willen we onszelf niet in nesten werken. We moeten voor doel standvastiger worden, want ons spel is erop gebaseerd om veel kansen te creëren. We hebben het balbezit gecontroleerd en de sleutelmomenten goed beheerd. Nu moeten we ons hoeden voor Spanje, dat op papier misschien het zwakste team biedt. Maar het blijft een stevige ploeg. En ze hebben hun tornooi goed aangevat. Morgen moeten we een mooie prestatie op de mat brengen, om de basis te leggen voor het vervolg, zoals Shane McLeod ons op het einde van de wedstrijd tegen Argentinië meegaf."


reageer
Enkel ingelogde personen kunnen op artikels reageren
© 2012, website powered by ONLI   |   editors