link bovenaan

Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
World League - overtuigende overwinning Red Lions tegen Spanje

3/12/2017 - De Red Lions hebben in hun tweede poulewedstrijd van deze World League Final in India overtuigend van de Spaanse Red Sticks gewonnen. Zoals tegen Argentinië gisteren, namen ze snel de teugels in handen, om ze nooit meer af te geven. De Spanjaarden kregen een forfait score (5-0) aan hun broek.


BELGIË 5 v 0 SPANJE

BELGIUM: Boccard, Briels (C), Dohmen, Gucassoff (GK), Keusters, Luypaert, Stockbroekx, Thiery, van Aubel, Van Doren, Wegnez; bench: Boon, Charlier, De Kerpel, De Sloover, Dockier, Kina, Vanasch (GK).

SPAIN: Cortes (GK), Enrique, Delas (C), Garcia, , Gonzales, Iglesias, Quemada, Romeu, Santana, Salles, Serrahima; bench: Sanchez, Mir, Arana, de Frutos, Floranes (GK), Bolto, Perellon

UMPIRES: Grochal (POL), Anbananthan (MAS)

GOALS: 1-0 van Aubel (3’ – FG), 2-0 Luypaert (38’ – PC), 3-0 Luypaert (57’ – PC), 4-0 Charlier (58’ – FG), 5-0 Luypaert (59’ –  PS)
GREEN CARDS: Stockbroeckx, Charlier, Sanchez, Serrahima, Gonzalez.
YELLOW CARD: Thiéry

>>>Foto's PHDPH.com

Samenvatting:


Na slechts drie minuten was Florent van Aubel prima opgesteld in de rebound toen de Spaanse goalkeeper Quico Cortes een doelpoging van kapitein Thomas Briels niet onder controle kon houden (1-0).

De Belgen behielden het overwicht tijdens de volledige eerste helft, zonder daarbij voor veel doelgevaar te zorgen. Met uitzondering dan van een kanonkogel van Sebastien Docker in de 20ste minuut die door de Spaanse goalie werd gered. Nog een zwaar schot van Amaury Keusters, gered door Cortes, en een bal van Sebastien Dockier net boven het Spaanse doel waren de laatste noemenswaardige feiten van het tweede kwart. Aan de score veranderde dan ook niets tot de rust.

De Spanjaarden kwamen duidelijk met andere bedoelingen uit de kleedkamers en de trachten de Red Lions terug te dringen. Maar die lieten zich niet doen, en met een vlakke sleep op PC verdubbelde Loïck Luypaert in de 38ste minuut de voorsprong (2-0).

Nummer drie zou van de hand van Thomas Briels geweest zijn, indien Arthur De Sloover zich niet in de opbouw van het doelpunt had bezondigd aan een backstick. Het doelpunt werd terecht afgekeurd nadat scheidsrechter Grochal zelf een referral had aangevraagd. Maar het was slechts uitstel van executie. In de 57ste minuut was het opnieuw Loïck Luypaert die op de vierde Belgische PC een droge sleep voorbij de Spaanse goalie plaatste en de bordjes op 3-0 bracht. In de volgende minuut sloeg Cédric Charlier toe met een volley-schot. De Red Lions hadden er nu duidelijk zin in gekregen. Nog een minuut later kregen ze een stroke toegekend na fout op Charlier. De eer om nummer vijf te scoren, werd aan niemand anders dan Loïck Luypaert toegekend, die met een perfecte flick Cortes volledig op het verkeerde been zette. Meteen de eerste hattrick van de Red Lions van het toernooi. De 5-0 was meteen ook de eindscore, want de sleep van Pau Quemada op de eerste PC van de Red Sticks strandde op de deklat.

Ook opmerkenswaardig: de heel mooie prestatie van Jérémy Gucassoff in het Belgisch doel. De Brusselaar werd voor deze wedstrijd opgesteld door Shane McLeod. Hij slaagde erin zijn netten droog te houden dankzij verscheidene mooie reddingen. Het orgelpunt op de wedstrijd was de toekening van speler van de wedstrijd voor Arthur Van Doren en belofte van de wedstrijd voor Arthur De Sloover.

Met een stevige prestatie zowel fysiek als mentaal nestelen de Red Lions zich aan de leiding van groep A. Dinsdag om 15 u Belgische tijd volgt de laatste poulewedstrijd tegen Nederland. 

Loïck Luypaert: "Ik denk dat we nog beter kunnen dan vandaag. Spanje, nochtans een top-tien land in de rankings, 5-0 aansmeren, is niet slecht. Wanneer we naar de details kijken, is er ruimte voor verbetering. Het loopt nog niet helemaal op wieltjes, maar we hebben wel een goede tweede wedstrijd gespeeld. De verdediging zat goed in elkaar en we weten dat dat een van onze sterke punten is. En we mogen gerust ook de goede prestatie van Jérémy Gucassoff onderlijnen, en dat nota bene op zijn verjaardag. We gaan onze best doen om ook de laatste wedstrijd te winnen, al is dat niet absoluut nodig om eerste te eindigen in onze poule. Maar aan de kop van onze groep eindigen komt ons goed uit in de volgende ronde, gezien de kwaliteit van de ploegen in de andere poule. Al zal ook de vierde van poule B ons een flinke wedstrijd opleveren, en we zouden niet de eerste poulewinnaar zijn die zo uit een toernooi vliegt. Het doel moet zijn om verder te groeien in het toernooi en om met dezelfde goesting door te doen. Het klopt dat onze PC's goed draaien. We hebben er met Tom Boon ook hard aan gewerkt in de voorbereiding van de finale van de Hockey World League. We hebben onze tegenstanders goed ontleed op PC en dat werpt zijn vruchten af. Het is meegenomen dat ik het ben die daarbij kan scoren. Maar op het einde van de rit zal Tom misschien doorslaggevend zijn."

 
Dorian Thiery: "We kunnen terecht blij zijn met deze wedstrijd die het resultaat is van onze onvoorspelbare speelstijl in het rechtstreekse duel. De uitslag is dan ook bijzonder positief voor het verdere verloop van het toernooi. Dit betekent dat we over een nog bredere waaier aan mogelijkheden beschikken en dat onze tegenstanders het moeilijker zullen hebben om onze speelstijl vooraf in te schatten. We spelen ons beste hockey nog niet, maar ondanks dat feit slagen we er toch maar netjes in om vijf keer te scoren tegen de Spanjaarden. Op persoonlijk vlak ben ik heel tevreden met mijn terugkeer binnen de groep. Het is nooit gemakkelijk om na blessure terug te keren. Je moet snel terug op het hoogste niveau komen en inpassen in een kwalitatief hoogstaande kern. Maar ik blijf groeien en bijleren. Ik kijk uit naar de wedstrijd dinsdag tegen Nederland. Dat zijn altijd wedstrijden vol met spanning en intensiteit. We willen alles in het werk stellen om bovenaan deze groep te eindigen. Dat gezegd zijnde is er nog werk aan de winkel wat betreft het samenspel. Maar indien we de sleutelmomenten goed hanteren, de structuur behouden en sterk in de verdediging blijven, kunnen we slechts het beste verhopen voor de rest van het toernooi."


Arthur Van Doren: "Het is tekenend dat de groep ondanks de ruime overwinning niet volledig tevreden is met de wedstrijd zelf. We hebben nog een lange weg af te leggen om tot ons hoogste niveau te komen. Maar we gaan in alle rust de video van de wedstrijd bestuderen om de details bij te werken en aan kwaliteit te winnen. Ik denk dat daarbij twee elementen spelen. Primo hebben we het nu tegen twee ploegen opgenomen die hun tegenstander niet tot spelen laten komen. Argentinië en Spanje doen niets anders dan verdedigen en ze breken het spel. Daarnaast hebben we de de jongste tijd niet genoeg samen gespeeld om nu al ons hoogste niveau te bereiken. We moeten meer combineren, een hoger ritme behalen aan de bal en als spelers op het veld beter geconnecteerd blijven. Dit waren onze eerste wedstrijden sinds het EK en we hebben verscheidene nieuwe spelers toegevoegd aan de groep van Amstelveen. We zijn ongeduldig om nu Nederland aan te pakken. Maar de context zal volledig anders zijn dan de finale in het Wagener stadion. We hebben geleerd uit die nederlaag en zullen niet dezelfde fouten begaan. Meer nog, de laatste poulewedstrijd is voor ons een opportuniteit om de laatste details in orde te brengen voor we aan de kwartfinale beginnen - de belangrijkste wedstrijd van het toernooi."

reageer
Enkel ingelogde personen kunnen op artikels reageren
© 2012, website powered by ONLI   |   editors