link bovenaan

Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
Niels Thijssen tevreden met vriendschappelijk toernooi in Spanje

5/12/2017 - De Red Panthers hebben een geslaagd vriendschappelijk toernooi afgewerkt in Spanje, waar ze drie van hun vier wedstrijden tegen het gastland en Ierland hebben gewonnen. Head Coach Niels Thijssen is vooral tevreden dat zijn ploeg de trainingspunten van de afgelopen maanden tijdens de wedstrijden kon uitvoeren, al was er nog ruimte voor verbetering.

Klik op Lees meer.


Tegen Ierland werd tweemaal gewonnen, tegen Spanje wonnen de Red Panthers de eerste wedstrijd en werd de tweede wedstrijd een nipte nederlaag. 

Thijssen vond het toernooi in Alcalà La Real een zeer nuttige ervaring. "We hebben de afgelopen maanden intensief gewerkt aan een aantal elementen en ik was blij om te zien dat de speelsters erin slaagden om ze tijdens de wedstrijden ook uit te voeren. Het geheel draaide nog niet optimaal, maar we hebben nog voldoende tijd voor de World Cup in Londen in de zomer van 2018 om het totaalplaatje op punt te brengen. Bemoedigend was ook de integratie van verschillende jonge speelsters." 

De Red Panthers hebben een individueel fysiek programma meegekregen voor de rust tot de groep op 16 januari voor twee weken naar Zuid-Amerika vertrekt. "Het is best pittig en veeleisend geweest," beseft Thijssen. "De speelsters kunnen nu aan hun mentale frisheid werken, tot we de echte voorbereiding op de World Cup in Londen inzetten. Die begint met wedstrijden in en tegen Argentinië en Chili. In april nemen we het twee keer op tegen China op eigen bodem, en daarna volgen nog oefenwedstrijden tegen Chili en Japan." 

reageer
Enkel ingelogde personen kunnen op artikels reageren
© 2012, website powered by ONLI   |   editors