link bovenaan

Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
World League Finale 2017 - grote desillusie voor Red Lions in kwartfinale

6/12/2017 - Kwartfinaledag op de World League Finale in Bhubaneswar vandaag. In een bomvol Kalinga Stadion moest er worden afgerekend met het thuisteam en hun 8.000 hockeygekke fans. Het werd een hele desillusie voor de Red Lions, die uiteindelijk na de 60 reguliere speelminuten en een serie van zes shoot-outs vandaag hun meerdere moesten erkennen in India. Eindscore: BEL-IND 3-3 en 2-3 na shoot-outs.

Foto's: PHDPH.com


BELGIË v INDIA 3-3 (shoot-outs 2-3)

België: Boccard, Briels (C), Dohmen, Keusters, Luypaert, Stockbroekx, Thiéry, Vanasch (GK), van Aubel, Van Doren, Wegnez; bank: Boon, Charlier, De Kerpel, De Sloover, Dockier, Kina, Gucassoff (GK).

India: Akashdeep S., Gurjant S., Harmanpreet S., Kangujam, Karkera (GK),  Kumar, Lakra, Manpreet S., Rupinder Pal S., Sannuvanda, Sunil, Upadhyay Lalit; bank: Chikte (GK), Dipsan,  Khadangbam, Mandeep S., Rohidas, Sumit.

Scheidsrechters: Goentgen (GER) & Anbananthan (MAS)

Goals: Gurjant Singh (31’ – FG), Harmanpreet (35’ – PC), Luypaert (39’ – PC), Luypaert (46’ – PC), Rupinder (46’ – PC), Keusters (53’ – FG).
Groene kaart: Sannuvanda


>>>Alle foto's


Er moest vandaag gewonnen worden, wilde men doorstoten naar de laatste vier van het toernooi en zicht blijven hebben op de medailles. De Red Lions sloten de poulefase als afgetekende eersten af, na al hun poulewedstrijden overtuigend te hebben gewonnen. Deze kwartfinale tegen India, dat nog geen enkele keer wist te winnen en laatste eindigde van zijn groep, was op papier dus een haalbare kaart. Ware het niet dat de Indiërs een dag van genade kenden, waar alles lukte. Bij iedere baltoets ontplofte het stadion. Dit was het slechtst mogelijke moment voor een off-day. Nochtans overkwam het de Red Lions vandaag.

De Indiërs startten furieus aan de wedstrijd, geruggesteund door een uitzinnig publiek. En de Belgen waren onmiddellijk onder de indruk. Ze hadden moeite om in hun spel te komen en controle te krijgen, zoals het hen zo goed gelukt was in de vorige wedstrijden. Ze gaven een beetje een uitgebluste indruk. En tegen de vinnige en aalsnelle Indiërs voorspelde dit niet veel goeds. 

Op het einde van de eerste helft stond het nog steeds 0-0. Maar de Red Lions zouden uit een ander vaatje moeten tappen, wilden ze deze wedstrijd naar hun hand zetten na de rust. Het was echter India dat opnieuw het vinnigst begon. En na één minuut in de tweeede helft opende Gurjant Singh op ietwat gelukkige wijze de score voor India (0-1). Vier minuten later werd het zelfs 0-2 via Harmanpreet Singh op PC. Het stadion ontplofte eens te meer en begon er echt in te geloven. De Belgen snakten naar adem.

Ze bleven echter proberen om hun spel op de rails te krijgen. En na een tactische ingreep begon het wat beter te lopen. In de 39e minuut kregen ze eindelijk hun eerste PC. De onvermijdelijke Loïck Luypaert scoorde hierop de aansluitingstreffer (1-2) die de troepen van Shane McLeod moed gaf. België trok ten aanval, maar moest zich hoeden voor de messcherpe counters van India.

Bij de start van het laatste kwart was het opnieuw Luypaert die, weer op PC (z’n 8e al) de bordjes gelijk zette (2-2). Maar de vreugde duurde minder dan een minuut, want op de 4e strafcorner aan de overkant gaf Rupinder met een furieuze sleep opnieuw de voorsprong aan het thuisteam (2-3).

De Red Lions gaven niet op.  En op zeven minuten van het einde stond Amaury Keusters goed opgesteld om een slechte rebound van de Indische verdediging af te straffen (3-3). Er volgden nog twee PC’s voor de Belgen, maar deze gaven niks meer. Shoot-outs zouden dus beslissen welk team naar de halve finales zou doorstoten.

Ook hier kenden de Red Lions een dramatische start. De drie eerste shoot-outs werden gemist, terwijl India wel twee keer van de drie scoorde. Maar ook hier zagen we een nieuwe ‘remontada’ van België, dat helemaal op het einde van de eerste serie van vijf op 2-2 terugkwam. Maar bij de ‘sudden death’ serie ging het definitief fout. India scoorde eerst en won uiteindelijk de wedstrijd na een laatste beslissende misser van de Belgen.

Het mirakel voor het thuisland was geschied … en de Belgen bleven verweesd achter.

Tom Boon: "De ontgoocheling is groot. We waren tot vandaag de beste ploeg van het toernooi na drie uitstekende prestaties in de poulewedstrijden. Maar vandaag hadden we een dag waarop niets draaide zoals het hoorde. Vanaf het begin liep het niet zoals we het verhoopten en hebben we talloze kleine foutjes begaan. Bij de Indiërs daarentegen lukte zowat alles, wat mooi geïllustreerd werd door hun eerste doelpunt. We hebben nooit het spel kunnen ontwikkelen zoals we dat van plan waren. En dan geraakten we wat gefrustreerd door de omstandigheden. We hebben onze tactiek aangepast en dat loonde. We kwamen terug tot 2-2, maar dan incasseerden we snel hun derde doelpunt. We hebben steeds moeten inhalen en dat werkt op het mentaal aspect. Uiteindelijk heeft het feit dat we geen rustdag hadden na de wedstrijd tegen Nederland gewogen. Nu moeten we ons concentreren op het vervolg van het toernooi. We hebben nog vijf dagen om te groeien en de lessen te trekken uit deze nederlaag. Het stadion van Bhubaneswar heeft ons eens te meer geen geluk gebracht..."  

Florent van Aubel
: "Het is natuurlijk een verschrikkelijke ontgoocheling. We komen heel goed terug in de wedstrijd nadat we onze tactiek hadden aangepast als gevolg van de 2-0 achterstand. Maar we moeten ook erkennen dat ze ons hoed hebben vastgezet. De aanvallers hebben niet veel ballen gezien. Maar we het was aan ons om de juiste oplossingen te vinden toen we het moeilijk hadden. We zijn slechts aan het einde van het derde kwart goed beginnen spelen. We waren klaar om India in het hol van de leeuw aan te pakken en we hebben gefaald. Ik onthou vooral dat we erin geslaagd zijn de achterstand op te halen en dat we niet gekraakt zijn. En dan de shoot-outs, dat is altijd een loterij. Het klopt dat het lang geleden is dat we nog in zo een vroeg stadium van een toernooi de duimen hebben moeten leggen. Maar het formaat van de World League blijft vreemd. Laten we tenslotte niet alles wat we hier tot dusver hebben neergelegd, in de vuibak gooien, ondanks deze nederlaag. We hebben in de poules heel wat mooie dingen laten zien. Het zal er dus op aan komen om uit dit toernooi de lessen voor de toekomst mee te nemen." 

Samenvatting:


reageer
Enkel ingelogde personen kunnen op artikels reageren
© 2012, website powered by ONLI   |   editors