link bovenaan

Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
Aisling D’Hooghe, beste doelvrouw van de wereld ?

22/12/2017 - Op vijf februari zal de Internationale Hockey Federatie voor de tweede keer haar Hockey Stars Awards organiseren in Berlijn. Tijdens dit gala worden de allerbeste spelers en speelsters ter wereld bekroond. Onze landgenote Aisling D’Hooghe is voor de eerste keer genomineerd – en dit op haar 23e ! – in de categorie « Goalkeeper ».
We zoomen even in op de sterke vrouw die sinds vijf jaar de Belgische doelen verdedigt.


In tegenstelling tot de meeste hockey spelers, is Aisling niet niet gestart met hockey op zeer jonge leeftijd. Op 11-jarige leeftijd schrijft zij zich in bij Waterloo Ducks HC. Wanneer zij 12 is, waagt zij haar kans in doel en sindsdien heeft zij deze post nooit meer verlaten. Op haar dertiende traint Ash al mee met de eerste ploeg van Watducks en maar liefst drie jaar later houdt zij haar eerste ballen tegen bij de Red Panthers. In 2011 wint zij de Gouden Stick bij de beloften.

Het jaar 2012 wordt een cruciaal jaar voor deze doelvrouw wanneer zij als benjamin van de Belgische Olympische ploeg deelneemt aan de Olympische Spelen van Londen. Meer zelfs, zij stond elke wedstrijd van dit toernooi opgesteld als vaste goalkeeper voor de Red Panthers. Sindsdien is zij onverslaanbaar en vermenigvuldigt zij de meest effectieve ballen tegen.  

Zij heeft enorm veel bijgeleerd de laatste jaren en heeft veel zelfvertrouwen bijgetankt waardoor zij nog beter haar medespelers op het veld kan aansturen. De communicatie naar haar ploeg toe is één van haar sterkste troeven.

“De Hockey Star Award is een individuele beloning in een ploegsport. Het allerbelangrijkste zijn dus eigenlijk de collectieve resultaten. Zonder de hulp van het team zou ik volgens mij nooit genomineerd worden! Mocht deze droom realiteit worden, dan zal ik er samen met al mijn ploeggenoten van genieten, aangezien zij deze prijs volgens mij evenveel verdienen », bekent de doelvrouw.


Afgelopen zomer, mocht zij een eerste persoonlijke erkenning in ontvangst nemen. Zij werd genomineerd als beste doelvrouw tijdens het EK in Amstelveen waar de Red Panthers op een ongekende tweede 

plaats eindigden. Meerdere keren uitgeroepen tot beste speelster van de wedstrijd, heeft zij haar ploeg tot in de finale kunnen loodsen. Dit uitzonderlijke europese parcours heeft er zeker voor gezorgd dat zij genomineerd werd voor de Hockey Stars.

« Ik denk dat we met de Red Panthers zeer tevreden en trots mogen zijn op het jaar 2017. Het is slechts een begin, maar het is een zeer positief begin.
Ik weet niet of ik deze prijs meer verdien dan de andere genoemde keepers. Ze hebben allen stuk voor stuk een goed seizoen achter de rug. Indien ik dit jaar deze prijs niet win, zal de wereld niet stoppen met draaien. Voor mij zal dit een extra stimulans zijn om deze prijs op een dag in de wacht te slepen op een onbetwistbare manier
», legt de jonge speelster uit.

Zal Ash op 5 februari aanstaande gekroond worden tot beste doelvrouw van de wereld? Dit hangt voor een deel af van jullie. Het is zo dat de Hockey Stars voor een deel mede worden gekozen door de stemmen van het publiek. Aarzel dus niet en stem zo meteen voor Aisling via deze link .

 

 

reageer
Enkel ingelogde personen kunnen op artikels reageren
© 2012, website powered by ONLI   |   editors