link bovenaan

Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
Victor Wegnez, de tweede Belgische Rising Star ?

30/12/2017 - Vorig jaar werd onze landgenoot Arthur Van Doren, tijdens de ceremonie van de Hockey Stars Awards in India, gekroond tot « Rising Star » van het jaar. Eindelijk een bekroning van internationaal formaat! Dit jaar is Arthur niet alleen genomineerd als speler van het jaar, maar word hij ook genomineerd in de categorie Rising Star. Nog meer positief nieuws: een andere Red Lion is ook genomineerd in deze categorie ! We hebben het over niemand minder dan Victor Wegnez !


Deze nominatie is best terecht, aangezien we het afgelopen jaar, het talent van Victor Wegnez echt wel hebben kunnen waarnemen op het allerhoogste niveau.

Victor is een echte werker op het veld, hij is niet voor niets genomineerd door de FIH. Victor is bij de Red Lions begonnen sinds oktober 2015 en heeft er eigenlijk geen alledaags parcours op zitten. Hij werd nooit opgenomen bij de U15 en U16 ploegen, maar werkte sindsdien heel hard om zijn spelniveau op te krikken. Bij de U21 was hij de man van het middenveld. Ondanks zijn goede prestaties bij de Young Red Lions, werd hij echter niet geselecteerd voor de Olympische Spelen van Rio in 2016. Maar hij bleef zichzelf in vraag stellen en werkte zeer hard verder op de achtergrond. Hij beslist om van hockey een prioriteit te maken. Hij past zijn voedingspatroon aan en maakt de moeilijke beslissing om zijn club Daring te verlaten en om te ruilen voor Dragons waar hij op een hoger niveau kan spelen met veel medespelers die hij terugvindt bij de nationale ploeg.

Plots was er de World League in Johannesburg in juli. In afwezigheid van John-John Dohmen wordt hij een belangrijke speler binnen de nationale ploeg. Een maand later, tijdens het EK in Amstelveen, speelt hij opnieuw een goed toernooi !

De internationale experten hebben zich tot nu toe echter niet vergist aangezien zijn naam tussen de andere genomineerden te lezen valt bij de beloften van het jaar !
Ook jullie kunnen stemmen op Victor zodat hij deze prijs misschien mag ontvangen. Klik hier om te stemmen !

reageer
Enkel ingelogde personen kunnen op artikels reageren
© 2012, website powered by ONLI   |   editors