link bovenaan

Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
EK Indoor Red Lions - BelgiŽ verslaat Rusland met 1-5

12/01/2018 - De Indoor Red Lions van bondscoach Alexandre de Chaffoy zijn goed aan hun eerste wedstrijd van de Belfius EuroHockey Indoor Championship gestart. In de Lotto Arena in Antwerpen, heeft de Belgische nationale indoor ploeg (EHF #7) een knappe overwinning binnengehaald door de Russen (EHF #3) te verslaan met 1-5.
Foto: PHDPH.com


0-1 - 11' Zimmer Tanguy

1-1 - 14' Zhirkov Alexander

1-2 - 16' Dykmans Gaetan

1-3 - 36' Plennevaux Maxime

1-4 - 39' Pangrazio Renaud

1-5 - 40' Zimmer Tanguy

Een eerste grote kans kwam er na een poging van Plennevaux via een penalty corner die prachtig van de lijn werd gehouden door een Russische verdediger. De Indoor Red Lions hebben in de eerste helft duidelijk meer balbezit, maar van veel kansen was er nog geen sprake.

Belgë kwam wel op voorsprong dankzij een velddoelpunt van Zimmer, maar deze stand was van korte duur wanneer Rusland drie minuten later via PC kon scoren. Dykmans zorgde voor rust nog voor een tweede Belgisch doelpunt, 1-2.

De tweede helft start vrij evenwichtig en de Russen slagen er in om de Belgische pogingen goed af te weren.

De Indoor Red Lions forceren nog een derde en vierde penalty corner, maar deze pogingen worden naast doel geschoten en de 1-3 blijft achter. Uiteindelijk krijgen de Belgen een vijfde PC en deze wordt wel keurig in doel geplaatst door Plennevaux, 1-3.

De Russen halen hun keeper uit de wedstrijd en strijden nu met zes veldspelers op zoek naar een tweede doelpunt. Pangrazio scoort uiteindelijk nog een vierde doelpunt vanop de achterlijn 1-4 en Zimmer scoort in de laatste minuut zijn tweede doelpunt van de dag na een knappe uitbraak, 1-5.

We zagen deze namiddag een zeer sterk verdedigend België dat vanavond zijn tweede poulewedstrijd van het EK zal spelen tegen Zwitserland om 19:30.

België:

Gryspeerdt Matteo (GK), Vandiest Nicolas, Maraite Pierre Louis, Pokorny Viktor, Degroote Tom, Pangrazio Renaud ©, vervolgens Gucassoff Jeremy (GK), Plennevaux Maxime, Zimmer Tanguy, Jacob Gilles, Cornillie Thibault en Dykmans  Gaetan.

Bekijk hier het wedstrijdblad.

reageer
Enkel ingelogde personen kunnen op artikels reageren
© 2012, website powered by ONLI   |   editors