link bovenaan

Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
EK Indoor Red Lions – België in de halve finale na winst tegen Zwitserland

12/01/2018 – Na de knappe 1-5 overwinning van deze middag tegen Rusland, hebben de Indoor Red Lions (EHF #7) hun tweede poulewedstrijd van de dag met 1-2 gewonnen van Zwitserland (EHF #6) op het EK Indoor Hockey in Antwerpen.
Foto: PHDPH.com


België kwam in deze wedstrijd na vijf minuten spelen in de eerste helft, op achterstand dankzij een tegendoelpunt van Keller die al duikend de 1-0 op het scorebord toverde. De Indoor Red Lions geraken stilaan in de wedstrijd en vijf minuten later maakt Maraite er vliegensvlug 1-1 van.
Vier minuten te gaan wanneer de jonge Dykmans vanaf de cirkelrand de Zwitserse doelman verschalkt. De mannen gaan rusten met een 1-2 voorsprong.

 De tweede helft gaat er iets steviger aan toe, de duels worden heviger en beide ploegen hockeyen wat zenuwachtig, want ze lijken bang om fouten te maken die meteen afgestraft kunnen worden.

Naar het einde van de wedstrijd, beslist de Zwitserse coach om zijn keeper van het veld te sturen om zo de druk op te drijven. Maar de Belgen houden het hoofd koel en behouden hun voorsprong tot het laatste fluitsignaal. Eindscore 1-2.

Na deze sterke prestatie zijn de Indoor Red Lions reeds gekwalificeerd voor de halve finale, maar eerst spelen zij morgen hun zijn laatste poulewedstrijd om 12u30 tegen Oostenrijk (EHF #2).

Nog geen tickets? Neem snel een kijkje op de officiële website en bestel je tickets online.

België:

Gucassoff Jeremy (GK), Plennevaux Maxime, Zimmer Tanguy, Jacob Gilles, Cornillie Thibault, Dykmans Gaetan, vervolgens Gryspeerdt Matteo (GK), Vandiest Nicolas, Maraite Pierre Louis, Pokorny Viktor, Degroote Tom en Pangrazio Renaud ©.

Bekijk hier het wedstrijdblad.

Doelpunten:

5’ 1-0 Keller Manuel FG

10’ 1-1 Maraite Pierre Louis FG

16’ 1-2 Dykmans Gaetan FG

reageer
Enkel ingelogde personen kunnen op artikels reageren
© 2012, website powered by ONLI   |   editors