link bovenaan

Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
EK Indoor Red Lions - Belg´eĘwint 3-3 van Oostenrijk en ontwijkt Duitsland in de halve finale

13/01/2018 - België speelde vanmiddag zijn laatste poulewedstrijd tegen Oostenrijk (EHF #2) 3-3 gelijk. Dankzij dit gelijkspel, eindigt België op de eerste plaats in zijn poule en ontwijkt het hierdoor de nummer één van de wereld, Duitsland !
Foto: PHDPH.com


Vanaf het begin van de wedstrijd zetten de Oostenrijkers de Belgische ploeg met succes onder druk. Al na vier minuten speeltijd, scoort Körper het eerste doelpunt van de wedstrijd.

Ondanks een goed verdedigend België en enkele knappe reddingen van de Belgische doelman, slagen de Oostenrijkers er toch in om een tweede doelpunt te scoren in de negende minuut.

De Belgen laten zich hierdoor niet ontmoedigen en slagen erin om één minuut later de score via een doelpunt op PC van Pokorny tot 2-1 te brengen.

Oostenrijk komt weer opzetten en laat aan het publiek zien dat zij niet voor niets op de tweede plaats in de Europese ranking staan. Zij scoren de 3-1 op penalty corner. De Belgen blijven aggressief spelen en zaaien onrust in de Oostenrijkse cirkel: Cornillie slaagt erin om het tweede Belgische doelpunt te scoren in de 16e minuut.

De Oostenrijkers zetten bij het begin van de tweede helft opnieuw volop druk, maar het zijn de Indoor Red Lions die in de 32e minuut de gelijkmaker scoren dankzij een originele en knappe fase op PC via Vandiest!

Op twee minuten voor het einde van de wedstrijd , halen de Oostenrijkers hun doelman van het veld. De score zal niet meer wijzigen.  De Indoor Red Lions eindigen hun poulefase op de eerste plaats !

Belgïe:

Gryspeerdt Matteo (GK), Plennevaux Maxime, Zimmer Tanguy, Jacob Gilles, Cornillie Thibault, Dykmans Gaetan, vervolgens Vandiest Nicolas, Maraite Pierre Louis, Pokorny Viktor, Degroote Tom en Pangrazio Renaud.

Herbekijk hier het wedstrijdblad. 

Heeft u nog geen tickets, kijk dan snel op de officiële website en koop uw tickets online.

reageer
Enkel ingelogde personen kunnen op artikels reageren
© 2012, website powered by ONLI   |   editors