link bovenaan

Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
EK Indoor Red Lions – Historisch: België speelt morgen de finale van het EK Indoor!

13/01/2018 – Na de super spannende wedstrijd eerder deze middag tegen Oostenrijk (3-3), hebben de Indoor Red Lions (EHF #7) de halve finale van het EK Indoor Hockey met 7-3 gewonnen van Polen (EHF #5) in de Lotto Arena in Antwerpen. Een zeer grootse prestatie van onze nationale indoor mannenploeg!
Foto: PHDPH.com


België neemt een super start in deze eerste halve finale van het toernooi. Al na drie minuten kan de vrijstaande Dyckmans keurig afwerken in doel en nog geen minuut later slaagt Plennevaux er in om hard vanaf de rand van de cirkel de bal in de touwen te pushen!

De Polen verkrijgen na 12 minuten een eerste penalty corner toegewezen die uiteindelijk door Pokorny op de lijn wordt tegengehouden; de bal werd door zijn lichaam van een doelpunt weerhouden. Makowski neemt de strafbal en het is Gucassoff die de bal mooi uit doel houdt.

Vier minuten voor het einde van de eerste helft staat Zimmer helemaal alleen aan de tweede paal een kan de assist van Plenneveaux kordaat in doel afwerken.

Na rust komen de Belgen meteen weer op voorsprong dankzij een strafbal van Zimmer die zuiver in de netten van het Poolse doel belandt nadat Plennevaux hardhandig op de grond werd geduwd in de halve cirkel.

De Belgen zijn onhoudbaar geworden. Op tien minuten tijd scoren de Indoor Red Lions nog twee keer via de stick van Maraite en Plennevaux en staat het scorebord ondertussen op 6-0.

Polen bleef echter wel doorvechten en met resultaat. De keeper werd vervangen door een extra veldspeler en zo konden zij toch nog drie doelpunten binnen tikken waaronder een penalty stroke helemaal op het einde van de wedstrijd.

Morgen spelen de Indoor Red Lions dus voor de tweede keer in de geschiedenis de finale in de allerhoogste divisie tegen Oostenrijk om 14:30.

Wil je deze wedstrijd niet missen en heb je nog geen tickets? Neem dan razendsnel een kijkje op de officiële website en bestel je tickets online!

België:

Gucassoff Jeremy (GK), Plennevaux Maxime, Zimmer Tanguy, Jacob Gilles, Cornillie Thibault, Dykmans Gaetan, vervolgens Gryspeerdt Matteo (GK), Vandiest Nicolas, Maraite Pierre Louis, Pokorny Viktor, Degroote Tom en Pangrazio Renaud ©.

Bekijk hier het wedstrijdblad.

Doelpunten:

3’ 1-0 Dyckmans FG

4’ 2-0 Plennevaux FG

16’ 3-0 Zimmer FG

21’ 4-0 Zimmer PS

27’ 5-0 Maraite FG

31’ 6-0 Plennevaux FG

36’ 6-1 Makowski FG

36’ 7-1 Vandiest FG

39’ 7-2 Mikula FG

40’ 7-3 Makowski PS

reageer
Enkel ingelogde personen kunnen op artikels reageren
© 2012, website powered by ONLI   |   editors