link bovenaan

Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
FIH Hockey Star Awards 2017 – 4 prijzen voor België !

5/02/2018 - België eens te meer de ster van de FIH Hockey Star Awards, met o.m. de titel van Beste Speler ter wereld!  

De FIH had vanavond het kruim van de internationale hockeywereld uitgenodigd in Berlijn voor een prestigieuze gala-avond. Op het programma de ‘Hockey Star Awards 2017‘, die de beste hockeyspelers van de planeet bekronen. Vorig jaar hadden John-John Dohmen (beste speler), Arthur Van Doren (beste belofte) en Laurine Delforge (beste vrouwelijke scheidsrechter) deze prestigieuze trofeeën gewonnen. 

Dit jaar waren er niet minder dan 4 Belgen genomineerd, voor vijf mogelijke titels : Aisling D’Hooghe voor beste vrouwelijke keeper, Vincent Vanasch voor beste mannelijke keeper, Victor Wegnez als beste beloftevolle speler en Arthur Van Doren voor de titel van zowel beste belofte als beste speler van de wereld ‘tout court’! 


Rond klokslag 21u vanavond hebben twee van onze Belgen de titel van beste speler in hun categorie gewonnen. Zo werd Vincent Vanasch verkozen tot beste keeper ter wereld en slaagde Arthur Van Doren erin om een historische dubbelslag te slaan: hij wint voor het tweede jaar op rij de titel van beste belofte, maar wordt ook nog eens verkozen tot beste speler ter wereld!

 

Vroeger op de avond werd ook bekend dat Shane McLeod, de Nieuw-Zeelandse coach van onze Red Lions, verkozen werd tot coach van het jaar, zij aan zij met Nederlands bondscoach Max Caldas.

 

Deze titels waren nooit mogelijk geweest zonder de toedoen van het ‘BeGold’ programma. Dit programma laat toe om zo vroeg mogelijk de jonge talenten te detecteren om ze daarna op de meest efficiënte manier te begeleiden naar de absolute top. Vandaag zijn 90% van de spelers en speelsters van onze nationale teams via het Be Gold gepasseerd. De KBHB wenst dan ook expliciet het BOIC, de Nationale Loterij en haar spelers, Sport Vlaanderen, Adeps en de Deutsche Gemeinschaft te bedanken, die dit programma mogelijk maken. We kunnen er trouwens van uit gaan dat deze prijzen niet de laatste zullen zijn. Want de federatie en haar nationale ploegen kan rekenen op haar twee nieuwe ambitievolle hoofdsponsors Belfius en Candriam, die vast van plan zijn om het Belgische hockey te helpen om nog lang aan de internationale top te blijven! 


Foto: PHDPH.com

reageer
Enkel ingelogde personen kunnen op artikels reageren
© 2012, website powered by ONLI   |   editors