link bovenaan

Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
Indoor World Cup 2018 – De Indoor Red Lions starten met een valse noot tegen Oostenrijk

7/02/2018 - Vandaag startte voor de Indoor Red Lions het indoor WK in Berlijn met een eerste wedstrijd tegen Europees kampioen en nummer 2 op de wereldranglijst, Oostenrijk. En ondanks beloftevolle prestaties tegen deze zelfde ploeg op het EK in Antwerpen enkele weken geleden (3-3 en 4-4), kregen de Belgen vandaag een redelijk zware nederlaag te verwerken: het werd 2-7.

Foto's: Ph. Demaret


België startte veelbelovend, maar moest al heel snel aankijken tegen een 0-2 voorsprong voor de Oostenrijkers (doelpunten van Körper en Eltenberger). Een paar minuten later kon Zimmer, een beetje tegen de gang van het spel in,  de aansluitingstreffer scoren. Het bleef 1-2 tot aan de rust.

Na de pauze waren het opnieuw de Oostenrijkers die het gevaarlijkst voor de dag kwamen, maar een uitstekende Gucassoff in doel kon aanvankelijk de score onveranderd houden, tot een onhoudbaar schot van Körper de 1-3 op het bord zette. Daarna ging het snel. Eerst bracht Dykmans de Belgen weer dichterbij (2-3), maar enkele seconden later was het opnieuw Körper die zijn derde van de namiddag in doel joeg (2-4). Dezelfde Körper scoorde daarna nog een vierde keer op PC (2-5), alvorens Uher en Stanzl op het einde de klus afmaakten voor Oostenrijk. Eindstand 2-7.

reageer
Enkel ingelogde personen kunnen op artikels reageren
© 2012, website powered by ONLI   |   editors