link bovenaan

Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
Indoor World Cup 2018 – De Indoor Red Lions spelen gelijk tegen Iran !

7/02/2018 - Na de zware 7-2 nederlaag van vanmiddag tegen Europees kampioen Oostenrijk, speelden de Indoor Red Lions vanavond hun tweede poule wedstrijd tegen Iran, de nummer zeven op de wereldranglijst. Het werd een evenwichtige wedstrijd waar beide ploegen drie keer konden scoren. 
Foto's: Ph. Demaret


Via een flitsend doelpunt van aanvaller Charlier, kon België al na twee minuten hockeyen op voorsprong komen, maar deze voorsprong was van korte duur nadat Norouzzadeh, dé man in grootse form vanavond, twee minuten later de gelijkmaker kon binnen pushen. Na een kwartier ballen, kon diezelfde gevaarlijke Norouzzadeh zijn ploeg met 1-2 op voorsprong brengen. België blijft kansen creëren en krijgt vier minuten later de kans om via een strafbal de gelijkmaker te scoren. Boon houdt het hoofd koel en doet wat hij moet doen: 2-2 ! 

We spelen maar liefst drie minuten in de tweede helft, wanneer Norouzzadeh zijn derde doelpunt van de wedstrijd scoort. België blijft knokken en geeft niet op. De Indoor Red Lions krijgen in de 35e minuut de kans om opnieuw gelijk te maken via een strafcorner. Met Boon aan de rand van de cirkel lukt het België om het derde Belgische doelpunt in doel te plaatsen: 3-3 en nog vijf minuten te spelen. Beide ploegen slaagden er niet in om iets aan deze score te veranderen en zo beelf het scorebord op 3-3 steken.

Morgen spelen de Indoor Red Lions om 13:40 tegen Rusland en om 20:40 tegen Zwitserland. Twee ploegen waartegen onze Belgen onlangs op het EK in Antwerpen van hebben gewonnen...

Meer nieuws: www.fih.ch/events/indoor-world-cup/5th-mens-indoor-world-cup/

reageer
Enkel ingelogde personen kunnen op artikels reageren
© 2012, website powered by ONLI   |   editors