link bovenaan

Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
Indoor World Cup 2018 – Indoor Red Lions buigen het hoofd voor Rusland !

8/02/2018 - Onze Indoor Red Lions hebben vandaag hun derde wedstrijd van het WK met 4-5 verloren van de nummer vier op de wereldranglijst, nl. Rusland. Momenteel staat België op een vijfde plaats in poule B. Vanavond om 20:40 staat er een zeer belangrijke wedstrijd op het programma voor onze Belgen. Ze nemen het op tegen Zwitserland, de nummer acht op de ranking.

Foto's: Ph. Demaret


Onze Belgen krijgen het in deze derde wedstrijd hard te verduren wanneer zij via twee strafcorners na een kwartier spelen 2-0 achterlopen op hun Russische tegenstander. Plennevaux slaagt er alsnog in om de score voor rust om te plooien naar 1-2 via een strafcorner. 
Na rust forceert België opnieuw een strafcorner. Boon kan de gelijkmaker hard en krachtig in doel blazen zoals we van hem gewoon zijn. Het staat 2-2 gelijk! Deze score blijft voor vijf minuten onaangeroerd tot Rusland in tien minuten tijd drie keer kan scoren via Proskuriakov en Kornilov; 2-5.

Met nog vier minuten te gaan, zetten de Belgen alles op alles en slagen ze er nog in om twee maal te scoren. Plennevaux (FG) en Boon (PC) zetten de scorebordjes op 4-5. Rusland maakt geen fouten meer en zo eindigt de wedstrijd op een nipte nederlaag voor onze Indoor Red Lions die momenteel op de vijfde plaats staan met slechts 1 punt.

Vanavond om 20u40 spelen zij hun tweede poulewedstrijd van de dag tegen het Zwitserse nationale elftal.

Meer nieuws: www.fih.ch/events/indoor-world-cup/5th-mens-indoor-world-cup/

reageer
Enkel ingelogde personen kunnen op artikels reageren
© 2012, website powered by ONLI   |   editors