link bovenaan

Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
Wereldbeker 2018 - De Red Lions treffen Canada, India en Zuid-Afrika.

Deze ochtend kondigde de Internationale Hockey Federatie (FIH) de poule indeling en het wedstrijdschema aan voor het wereldkampioenschap hockey bij de mannen dat in december 2018 in Bhubaneswar zal plaatsvinden. België werd in poule C ingedeeld, samen met India, Canada en Zuid-Afrika.Van 28 november tot en met 16 december van dit jaar, nemen de Red Lions deel aan het wereldkampioenschap in India. Niet minder dan 16 landen zullen aan dit WK deelnemen. Behalve India, dat als gastland werd geselecteerd, hebben de overige landen zich gekwalificeerd na de halve finales van de Hockey World League in Johannesburg en Londen of werden zij gekwalificeerd als kampioen van hun continent. 

Op het WK zullen onze Red Lions het niet makkelijk hebben tegen het gastland India. We weten dat de Indiërs (#6) tot veel in staat zijn voor eigen publiek. Deze supporters zijn zoals altijd in grote getale aanwezig en zorgen meestal voor heel wat lawaai in het stadion.

België speelt op 28 november de openingswedstrijd tegen Canada (#11) om 17u lokale tijd (12u30 Bel. tijd). De derde tegenstander in poule C is Zuid-Afrika, de nummer vijftien op de wereldranglijst van de FIH.

Hier vindt u het schema van de wedstrijden en de samenstelling van de verschillende poules terug.

reageer
Enkel ingelogde personen kunnen op artikels reageren
© 2012, website powered by ONLI   |   editors