link bovenaan

Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
Red Lions: Bedankt Philippe Goldberg! Het ga je goed!

Na bijna zes jaar goede en trouwe dienst als assistent bondscoach van de Red Lions, na een vruchtbare samenwerking met drie hoofdcoaches en na zilveren medailles op de Olympische Spelen en op het EK, heeft Philippe Goldberg beslist om zijn carrière een nieuwe wending te geven door het voorstel van Braxgata HC te aanvaarden. 


Phil Goldberg : "Voor de drie komende seizoenen zal ik de rol van trainer en hoofdcoach van het heren- en damesteam van Brax op mij nemen. Ik wil me verder blijven ontwikkelen als hoofdcoach en de eindverantwoordelijkheid hebben over de teams die ik coach."

Dit wordt een full time job, die onmogelijk nog kan gecombineerd worden met zijn rol als T2 van de Red Lions. Phil zal Shane McLeod wel nog blijven bijstaan tot ten minste de Champions Trophy, die eind juni zal plaatsvinden in Breda.

Adam Commens, technisch directeur van de nationale ploegen: "Uiteraard zijn we teleurgesteld dat we een persoon van het kaliber van Phil verliezen, maar we begrijpen zijn beslissing. Hij is een jonge ambitievolle coach, die zijn ontwikkeling als hoofdcoach wil verder zetten. Dit zal hij ongetwijfeld in zijn nieuwe rol op Braxgata HC kunnen doen. We gaan nu een recruteringsprocedure in gang zetten om een nieuwe assistent voor Shane McLeod te vinden. Uiteraard mikken we op een persoon die een meerwaarde kan bieden aan de staf van wereldklasse waarover het team vandaag al beschikt."

reageer
Enkel ingelogde personen kunnen op artikels reageren
© 2012, website powered by ONLI   |   editors