link bovenaan

Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
Belgian Hockey Finals - Bijna alles beslist

23/04/2018 - In de Belfius Hockey League moesten de dames van Dragons dit weekend afhaken voor een plekje in de play off. Ze verloren van Wellington en zo kennen we nu de vier halvefinalisten bij de dames.


Watducks en Antwerp lieten geen steken vallen en wonnen hun beide wedstrijden dit dubbele weekend met een opgemerkte winst van Waterloo Ducks op bezoek bij de leiders La Gantoise: 1-5.

Braxgata deed een goede zaak met eveneens twee duidelijke overwinningen en springt zo over La Gantoise naar de eerste plaats. De laatste wedstrijd van de reguliere competitie komende zondag zal de beslissing moeten brengen wie wie zal tegenkomen in de halve finale. 

In de Audi Hockey League is Léopold nu ook met mathematische zekerheid geplaatst voor de play off. Met een 8-1 pak slaag voor Leuven die nu ook niet meer kunnen ontsnappen aan degradatie. De vierde play off plek bij de heren is echter nog niet vergeven. Racing heeft duidelijk de beste papieren om deze binnen te halen met 5 punten voorsprong op Braxgata en nog 6 punten op het spel. Braxgata gaat vrijdag op bezoek bij Leuven en ontvangt zondag Gantoise. Ze kunnen in Boom enkel hopen dat Racing geen punten meer pakt, maar met twee uitwedstrijden bij Daring en Pingouin lijkt dat weinig waarschijnlijk.

Waterloo Ducks lijkt de strijd met Dragons te gaan winnen voor het eerste EHL ticket dankzij het puntenverlies van de ploeg uit Brasschaat in hun wedstrijd met Beerschot (1-2). Waterloo Ducks maakte geen fout en won 2-4 uit bij La Gantoise die hierdoor zakt naar de 6e plek en de droom van de play off dit jaar mag opbergen. De droom van iedere promovendus om het eerste seizoen op het hoogste niveau direct de play off te halen ging dus in rook op voor de Gentenaren. Behoudens vergissing is het in de recente geschiedenis enkel Antwerp ooit gelukt om als promovendus in zijn eerste seizoen ook direct de finale te spelen... en zondag hebben de heren van Antwerp de promotie naar de Audi Hockey League verzekerd. De rest van de ploegen is dus gewaarschuwd voor komend seizoen.

Tekst: Belgian Hockey Finals

reageer
Enkel ingelogde personen kunnen op artikels reageren
© 2012, website powered by ONLI   |   editors