Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
Belgian Hockey Finals - Op naar de finales

30/04/2018 - Na een dubbel weekend in de Audi Hockey League zijn we aan het eind gekomen van het reguliere seizoen 2017-2018. De halvefinalisten waren vrijdagavond al bekend nadat ook Racing zich mathematisch wist te verzekeren van de play off met winst op bezoek bij Pingouin.


De wedstrijden van zondag waren bepalend voor de samenstelling van de halve finales met nog wat last minute verschuivingen in het klassement. Waterloo Ducks legde beslag op de eerste plek en pakt zo eveneens het eerste EHL ticket. Als enige club met een play-off team in de halve finale van zowel heren als dames én idem in de open league waren ze in Waterloo al volop begonnen om ook van de halve finales thuis een groot feest te maken met extra tribunes en animatie. 

De draak uit Brasschaat lijkt ook net op tijd weer wakker te zijn geworden uit een langere winterslaap met een 2-6 winst op Léopold die hierdoor terugzakt naar de 4e plaats. Racing had het moeilijk te ontwaken ook uit hun winterslaap maar zijn sinds de EHL waar ze uitgeschakeld werden wel helemaal terug op niveau. Het verdiende hen de derde plek en een halve finale tegen Dragons.

De halve finales zijn Waterloo Ducks vs Léopold & Dragons vs Racing en worden gespeeld in een uit en thuis wedstrijd waarbij in tegenstelling tot de finale volgende week bij gelijke stand het doelsaldo beslissend zal zijn. 

In de Belfius Hockey League bij de dames wisten we al langer wie de halve finales zouden spelen. Maar sinds zondag weten we nu ook wie tegen wie mag spelen in die halve finales. De laatste zondag had een zekere Braxgata - Gantoise op het programma, een herhaling van de finale vorig jaar en ook dit seizoen de twee sterkste teams. Braxgata won overtuigend met 4-1 en legt zo beslag op de eerste plek van het reguliere kampioenschap en een Europees ticket. 

De halve finales bij de dames worden net als bij de heren gespeeld in een uit en thuis wedstrijd waarbij in geval van gelijke stand het doelpuntensaldo beslissend zal zijn. Braxgata treedt aan tegen Antwerp en Gantoise gaat de strijd aan met Waterloo Ducks.

TMeer informatie : www.belgianhockeyfinals.be

reageer
Enkel ingelogde personen kunnen op artikels reageren
dim@sports

© 2012, website powered by ONLI   |   editors