link bovenaan

Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
Belgian Hockey Finals 2018 - dag 1

10/05/2018 - Het was iets frisser dan de dagen ervoor, maar het weer in Boom deze voormiddag bleef al bij al nog aangenaam. Ideaal hockeyweer!  

De Federatie en Braxgata HC hadden voor de finales van de Audi Hockey League en van de Belfius Hockey League, alle registers open getrokken om een setting aan te bieden, een EK waardig.  Het publiek kreeg waar voor z'n geld: kwaliteitscatering, allerhande kinderanimatie, hockeyshops, sponsoractivaties en natuurlijk hockey van de bovenste plank op het veld!

Klik op 'lees meer'
Foto's: PHDPH.com


 

Ukkelse derby, voor het laatste EHL ticket
Klokslag 10u startte de wedstrijd voor de 3e plaats - dat recht geeft op het 3e EHL ticket - tussen Racing en Leopold. Deze laatsten konden als eersten de score openen, maar Racing kwam snel daarna langszij op stroke. In de 44e minuut verdubbelde Leopold de score en enkele minuten later ging er zelfs een derde in voor de rood-witten. 3-1 werd uiteindelijk ook de eindscore in het voordeel van Leo. Zondag volgt de terugmatch. Zelfde uur, zelfde plaats!  


Een grote winnaar, maar alles ligt nog open...

Vandaag waren alle ogen gericht op deze finale tussen de twee kleppers van het reguliere kampioenschap, Dragons en Waterloo Ducks, in de Audi Hockey League (heren), die om 13u op het programma stond. Nochtans werd het 70 minuten lang éénrichtingsverkeer! De 1-5 eindscore is zwaar, maar geeft goed het overwicht van de Antwerpenaren weer. Goals werden gescoord door Hendrickx, Raes, Wegnez, van Aubel, Thys en Sidler voorWatDucks). Het team van Waterloo heeft nooit haar eigen spel kunnen opdringen. Maar pas op, niks ligt al vast. Door de nieuwe formule, waarbij het doelpuntenverschil niet meer meetelt, volstaat voor Watducks een overwinning met het kleinste verschil, om shootouts af te dwingen. Dragons heeft genoeg aan een gelijkspel om zijn nationale titel te verlengen.Voordeel Waterloo Ducks bij de dames

De derde wedstrijd van de dag was de finale in de Belfius Hockey League, met een verrassende affiche: Waterloo Ducks tegen Antwerp. De wedstrijd verliep heel evenwichtig, met kansen aan beide zijden. Uiteindelijk was het Watducks dat kon scoren op rebound, nadat de Antwerpse goalie Elodie Picard een eerste redding kon brengen. Ondanks zware druk van beide teams, bleef de score onveranderd. Beiden waren echt aan elkaar gewaagd. Het valt moeilijk te voorspellen wie van beiden zondag uiteindelijk aan het langste eind zal trekken.In de Open League nemen de Brusselse clubs het voordeel

Tijdens deze Belgian Hockey Finals op Braxgata, worden ook de Open League finales gespeeld. Bij de dames stonden Wellington en Leuven tegenover mekaar. De Brusselaars wonnen deze eerste manche met 3-0. Bij de mannen heeft Orée Herakles opgepeuzeld met een 5-1 score! De terugmatchen worden ook op zondag 13 mei gespeeld: dames om 12u en heren om 14u30.

Er zijn nog steeds tickets beschikbaar om de eindstrijd in de diverse elite competities live bij te wonen in het indrukwekkende stadion dat Braxgata heeft gebouwd. Klik hier om te reserveren!

reageer
Enkel ingelogde personen kunnen op artikels reageren
© 2012, website powered by ONLI   |   editors