link bovenaan

Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
EHL - Herakles eindigt vierde maar had beter verdiend

27/05/2018 - Het is net niet gelukt voor Herakles HC om de bronzen medaille in de EuroHockey League te pakken bij hun allereerste deelname ooit aan deze competitie. Deze namiddag stonden de Lierenaars op één minuut van het einde van de 'kleine finale' nog met 4-3 voor tegen Rotterdam. Maar bij een recuperatie in de eigen cirkel na een aanval van de Nederlanders, werd de bal slecht uitverdedigd en kon Rotterdam toch nog scoren. Deze 'veldgoal' leverde in extremis 2 punten op. Eindscore 4-5 voor Rotterdam en een zware kater voor Herakles. Nochtans mogen de Belgen met heel veel fierheid terugkijken op hun eerste EHL campagne ooit. Een vierde plaats is meer dan eervol!

In de finale wonnen de Nederlanders van Bloemendaal overtuigend van hun landgenoten van Kampong.


26/05/2018 - De ploeg uit Lier speelde deze middag de langverwachte halve finale van de EuroHockey League tegen de nieuwe Nederlandse landskampioen Kampong. Herakles schakelde in de vorige ronde twee Spaanse ploegen uit en wist zich voor het eerst te kwalificeren voor de Final 4 samen met drie Nederlandse ploegen: Kampong, Bloemendaal en Rotterdam.

In deze wedstrijd leidde Kampong bij rust al met 4-0, dankzij het feit dat in de EHL dit seizoen een doelpunt uit een spelfase 2 punten oplevert. Herakles slaagde er wel in om terug te komen, dankzij een prachtige goal van kapitein Nico De Kerpel (4-2). De Lierenaars speelden zeker een verdienstelijke wedstrijd. Maar dankzij de gevaarlijke Kellerman kon Kampong zijn score alsnog verder uitbreiden tot een 6-2 eindscore.
De ploeg van coach Darran Bisley, speelt morgen (13:30) tegen Bloemendaal of Rotterdam om de derde plaats.

Foto: Frank Uijlenbroek / World Sport Pics

reageer
Enkel ingelogde personen kunnen op artikels reageren
© 2012, website powered by ONLI   |   editors