Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
Red Lions - BelgiŽ vs Frankrijk op B.Sport

11/06/2018 - De Red Lions zijn in volle voorbereiding voor de Champions Trophy die van 23 juni tot 1 juli zal plaatsvinden in Breda. Deze zondag 10 juni werd een eerste oefenwedstrijd gespeeld tegen Frankrijk (volledige programma hier) op het veld van Wolvendael op B.Sport in St Agatha-Berchem. Niet minder dan 800 toeschouwers kwamen opdagen om onze nationale ploeg aan te moedigen. Heel simpel, alle tickets waren de deur uit!

Foto: Laurent Faucon


En het minste dat kan gezegd worden, is dat de Red Lions hun hockeyfans hebben verwend!

De wedstrijd startte om 15u en geen drie minuten later stond de 1-0 al op het bord, dankzij een doelpunt van Alexander Hendrickx. In het eerste kwart volgden er nog kansen aan beide kanten en kregen de Red Lions een aantal pc's. Maar de supporters moesten, ondanks aanhoudende druk van België, wachten tot een stuk in het tweede kwart op een tweede doelpunt, gescoord door  Sébastien Dockier. De spelers gingen rusten op een tussenscore van 2-0 voor de Belgen.

Na de pauze kwamen de Belgen opnieuw aanvallend voor de dag en forceerden onmiddellijk 3 pc's op rij. Maar spijtig genoeg ging er geen enkele in. De Franse keeper kon een paar keer mooi tussenkomen. In het vierde kwart kwam het eindelijk los, eerst via een schot van Amaury Keusters in de cirkel, die nog net door een Franse verdediger in zijn eigen doel werd gewerkt (3-0). Daarna volgde een mooie tip-in goal van captain Thomas Briels, na mooi voorbereidend werk van Antoine Kina. Eindscore 4-0.

De volgende voorbereidingswedstrijd van de Red Lions is dinsdag 12/06 om 15u op Beerschot. Tickets zijn direct verkrijgbaar aan de kassa en kosten 5 euro per persoon boven de 12 jaar.

reageer
Enkel ingelogde personen kunnen op artikels reageren
© 2012, website powered by ONLI   |   editors