link bovenaan

Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
Audi Hockey League - Highlights Waterloo Ducks - Braxgata

Wedstrijden Eredivisie opnieuw op Play Sports en VOOsport

11/09/2017 - Op zondag 17 september start het seizoen 2017-2018 in de Eredivisie bij de heren en dames. Zullen Dragons in de Audi Hockey League en Braxgata in de Women Hockey League erin slagen hun titel te hernieuwen? Of zal een andere ploeg de finale van de playoffs winnen op zondag 13 mei 2018? Jullie kunnen het seizoen op de voet volgen op hockeynews.be, maar ook op televisie. Telenet en VOOsport hebben immers bevestigd dat ze ook dit seizoen een wedstrijd per speeldag uit de Audi Hockey League live zullen uitzenden. Het goede nieuws is dat deze live-uitzending ook geregeld toegankelijk zal zijn voor alle Telenet-klanten.
Klik op 'lees meer' voor de wedstrijden van de heenronde die live op uw scherm zullen komen.

Euro Hockey League experimenteert met nieuw scoresysteem

13/09/2017 - Op 6 oktober gaat de voorronde van de Euro Hockey League van start in Barcelona, met Racing als enige Belgische deelnemer. De EHL maakt van de gelegenheid gebruik om enkele nieuwe spelregels in te voeren, die (voorlopig) alleen in de EHL van kracht zullen zijn. Hoofddoelstelling is om doelpunten uit normale spelfases extra te belonen.

Klik op 'lees meer' voor de details.

Kwaliteitsvolle rust cruciaal voor (top)sporters

12/09/2017 - Onze Red Lions en Red Panthers hebben er een bijzonder intense zomer op zitten. Ze hebben deelgenomen aan toernooien op het hoogste niveau, zijn tot het uiterste gegaan, hebben zwaar getraind en veel gereisd. Kortom, ze hebben hun lichaam niet gespaard. Voor een optimale recuperatie van dergelijke zware inspanningen en onregelmatige leefpatronen is een goede nachtrust cruciaal. Onze partner Auping heeft hen daarbij geholpen met raad en daad.
Klik op 'lees meer' om de volledige tekst te lezen.

Nieuwe structuur BeGold ondersteunt doorstroming naar nationale jeugdploegen

11/09/2017 - De KBHB heeft de structuur van het High Performance BeGold-programma aangepast om de doorstroming naar de Red Lions en Red Panthers verder te ondersteunen. Michel Kinnen en Rob Haantjes zijn met ingang van 1 september verantwoordelijk voor de High Performance van U14 tot U21, waarbij ze rechtstreeks onder de hoede van Adam Commens, High Performance Director van de KBHB, vallen.

BeGold U16 - Oefenwedstrijden tegen het Indian Womenís Hockey Team

8/09/2017 - Op maandag 11 en 18 september oktober, spelen de BeGold U16 Boys een oefenwedstrijd tegen het Indian Women’s Hockey Team om 19u op R. Beerschot T.H.C. (adres: Groeningenlei 62, 2550 Kontich). 

Selectie U16 Boys op 11/09: Jack Binnemans, Stef Callaerts, Romain De Buijl, Alexander Delrue, Guillermo Hainaut, Stanislas Branicki, Louis De Backer, Louis Depelsenaire, Victor Foubert, Bastien Chauliac, Mathieu De Laet, Bram Ghekiere, Quentin Moens, Henri De Colvenaer (GK), Boris Feldheim (GK), Lysander Burmann (GK).

Selectie U16 Boys op 18/09: Arthur Le Jeune, Lucas Putters, Arno Verdoodt, Jules Van Onderbegern, Max Luyten, Natan Michel-bage, Mathias Relik, Harry Van Bavel, William Van Dessel, Thibault Neven, Lucas Van Mechelen, Tim Winthagen, Guillaume Vloeberghs, Arthur Reculez (GK), Senne Van Den Broeck (GK), Derin Shankaya (GK).
Foto: André Lemaire

Official Aftermovie Fanday 2017

Speelschema Odisha Menís Hockey World League Final, Bhubaneswar 2017 is bekend

7/09/2017 – Met nog 84 dagen te gaan voor de start van de Odisha Men’s Hockey World League Final (1-10/12/2017) in Bhubaneswar, India, heeft de Internationale Hockey Federatie (FIH) deze voormiddag het officiële speelschema voor onze Red Lions bekend gemaakt. Zij werden ingedeeld in poule A met Argentinië, Nederland en Spanje.
Klik hier om het volledige speelschema te bekijken op de officiële website van de HWL Finale!
Foto: PHDPH.com

Young Red Panthers moeten in finale meerdere erkennen in Nederland

03/09/2017 - De Young Red Panthers hebben zich moeten tevreden stellen met een zilveren medaille op de EuroHockey Junior Championships in het Spaanse Valencia. In de finale waren de Belgische U21's een maatje te klein voor Nederland. Al na 5' in het eerste kwart kwamen de Young Red Panthers op achterstand. Op het einde van het eerste kwart verdubbelde Oranje de voorsprong. Misschien zou de wedstrijd er anders uit gezien hebben indien het schot van Emma Puvrez op de valreep van dat kwart niet via de deklat zou buiten gevlogen zijn. Nederland domineerde de rest van de wedstrijd en scoorde uiteindelijk zes keer. Toch bleven de Belgische U21's moedig strijden tot het einde.

De Young Red Panthers kunnen echt trots zijn op hun toernooi. Hun finaleplaats was dubbel en dik verdiend en een bevestiging dat België internationaal in alle competities mee aan de wereldtop staat. Foto: EHF / World Sport Pics

Doelpunten
5’ Zerbo (1-0)
14’ Moes (2-0)
25’ Moes (3-0)
35’ Renders (4-0)
53′ Van der Hoek (5-0)
58′ Jansen (0-6, PC)

Young Red Lions verliezen finale van Nederland na shootouts

03/09/2017 - De Young Red Lions hebben de finale van de EuroHockey Junior Championships in Valencia verloren in de shootouts tegen Nederland. In een spannende zag het er tot diep in het vierde kwart naar uit dat Nederland het met 2-1 zou halen. Maar de Young Red Lions bleven kampen tot het einde, en dat werd in de 57ste minuut beloond met de gelijkmaker. De Belgische doelpunten waren van de hand van Alexis Lemaire (stroke) en Gregory Stockbroeckx.

In de shootouts waren de Nederlanders foutloos. Een Belgische misser liet Nederland toe om met 5-3 het goud binnen te halen. Foto: EHF / World Sport Pics

Doelpunten

7' Noud Schoenaker (1-0 NED, field goal)
8' Alexis Lemaire (1-1 BEL, stroke)
35' Boris Burkhardt (2-1 NED, PC)
57' Gregory Stockbroeckx (2-2 BEL, field goal)

Een uitstekend toernooi van de Young Red Lions, die o zo nabij de hoogste podiumplaats kwamen.

1 2 3 ... 261 262
Audi Hockey League banner

Womens Hockey League

Reece korting

Onliscores

Twitter
Instagram

Facebook

Hoofdsponsor 1
Hoofdsponsors2
search

 SEARCH

Subsonsor1
Subsponsor2
BOIC Team Belgium

BeGold logo

Footer

Koninklijke Belgische Hockey Bond  /  Charles Schallerlaan 52 - 1160 Brussel  /  T.(02).663.66.99  /  F.(02).663.66.80  /  info@hockey.be  

© 2012, website powered by ONLI   |   editors