Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
Indoor World Cup 2018 - BelgiŽ wint zijn eerste wedstrijd tegen Zwitserland!

8/02/2018 – Vanavond stonden onze Indoor Red Lions tegenover de Zwitsers in de groepsfase van het wereldkampioenschap indoor hockey in Berlijn. Een overwinning was essentieel om de kwartfinales te bereiken.

Foto: Ph. Demaret


De wedstrijd begint eerder langzaam en er wordt vrij defensief gehockeyd aan beide zijden. We moeten wachten tot de 6e minuut voor een eerste potentiële kans: een Belgische strafcorner die spijtig genoeg niets oplevert. Verder weinig doelpogingen aan beide kanten, maar in de veertiende minuut creëerde België opnieuw een strafcorner die Tom Boon wist te verzilveren. Score: 1-0. De score blijft ongewijzigd tot aan de rust.

Na de pauze speelden beide teams redelijk afwachten tot het moment wanneer België de bal na een overtreding snel reageerde en Maxime Plennevaux de bal over de Zwitserse doellijn kon scoren! 2-0 voor België!

Met nog zes minuten te spelen, verwondde Maxime Plennevaux zich aan zijn hand toen hij in contact kwam met de Zwitserse doelman. Zijn vinger is ontwricht. Hij gaat pas na het laatste fluitsignaal naar het ziekenhuis.

Ondanks de druk van Zwitserland zal de score niet meer veranderen en behaalt België daarmee zijn eerste cruciale overwinning tijdens dit WK. Morgen spelen zij tegen Zuid-Afrika om 9.45 uur, nog een wedstrijd die ze moeten winnen! 

Write comment
Only logged in people can respond to articles.
© 2012, website powered by ONLI   |   editors