link bovenaan

Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
Indoor World Cup 2018 - BelgiŽ verslaat Zuid-Afrika en stoot door naar kwartfinale!

9/02/2018 – Deze ochtend rondden de Indoor Red Lions hun vijfde en laatste wedstrijd van de groepsfase af tegen Zuid-Afrika op het WK indoor hockey in Berlijn. Een wedstrijd die de Belgen moesten winnen om een kans te maken om alsnog door te stoten in dit toernooi. De Indoor Red Lions hebben dit gevecht tot een goed einde gebracht en konden overtuigend het veld verlaten met een knappe 2-8 overwinning! Ze halen hierdoor de beoogde top 6 plaats. Maar belangrijker, vanavond om 21u30 wacht hen een kwartfinale tegen Australië. Alles is mogelijk!

Foto: Ph. Demaret


België laat er in zijn vijfde wedstrijd van het toernooi van bij het begin van de match geen gras over groeien en blaast de Zuid-Afrikaanse verdediging uit de weg, nadat Plennevaux, Dykmans en Zimmer binnen de tien minuten elk een velddoelpunt kunnen scoren. De Zuid-Afrikaanse kapitein, Fairweather kan in deze wedstrijd tot twee maal toe op strafcorner Gucassoff verslaan. Maar daar bleef het vandaag bij voor Zuid-Afrika. Voor de Indoor Red Lions volgden er nog wel vijf doelpunten, waarvan één via strafcoorner (Boon) en vier veldgoals via Dykmans (2x), Plennevaux en Degroote. Einduitslag: 2-8 !!

België is nu zeker van een plaats in de kwartfinales. Dankzij de 2-2 gelijkstand tussen Zwitserland en Oostenrijk, eindigen de Belgen op de 3e plaats en spelen ze vanavond de kwartfinale tegen de 2e van poule A.

Meer nieuws kan u terugvinden via de officiële website van de FIH.

Write comment
Only logged in people can respond to articles.
© 2012, website powered by ONLI   |   editors