link bovenaan

Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
Indoor World Cup 2018 - Het avontuur eindigt in de kwartfinale voor BelgiŽ.

9/02/2018 - Na een redelijke moeizame start op dit toernooi, hebben de Indoor Red Lions zich wel herpakt om zich dan vanochtend tegen Zuid-Afrika te kwalificeren voor de kwartfinale van het WK. De verwachtingen waren hoog voor deze kwartfinale tegen Australië op vrijdagavond in Berlijn.

Klik op' lees meer'.
Foto's: P. Demaret


Jammer genoeg verliep de start van deze wedstrijd op wieltjes voor de Aussies wanneer Hayes al na twee minuten de 1-0 kon scoren. 

De Belgen zelf gingen meteen op zoek naar de gelijkmaker en zochten een manier om het doel van Rennie aan te vallen. Maar de Australiërs verdedigden zich op een zeer compacte manier en konden elke Belgische aanval afweren. Aan de andere kant was de Belgische verdediging veel koortsachtiger wanneer de Australische aanvallers telkens voor gevaar zorgden in de Belgische verdediging. In de 11e minuut, verdubbelde Sherren de voorsprong voor zijn team (2-0) na een verlies van een Belgische bal. De score bleef ongewijzigd tot aan de pauze, omdat de Belgen de goed geplaatste Australische verdediging niet konden destabiliseren.

De Indoor Red Lions gingen na het verlaten van de kleedkamers recht in de aanval. Na 4 minuten vond Tom Degroote eindelijk de opening op pc (2-1). De Belgen kregen opnieuw hoop en konden meerdere aanvallen opzetten en voor gevaar zorgen. Maar de afwerking ontbrak telkens opnieuw. En wat er moest gebeuren, gebeurde. In de 29e minuut was het weer dezelfde Hayes die het verschil maakte voor zijn team (3-1). De Indoor Red Lions bleven er echter in geloven. Decoach besliste op een gegeven moment om de keeper van het veld te halen om meer gewicht aan de aanval te geven. En in de 37e minuut vernauwde Tanguy Zimmer de kloof tot één doelpunt (3-2). De Belgen bleven druk uitoefenen, maar konden helaas niet de nodige intensiteit opbrengen. En uiteindelijk was het Australië die de taak in de laatste minuut voltooide, met een 4e doelpunt via Knee, de Belgen speelden op dat mogenblik nog steeds zonder doelman. Eindscore: 4-2.

Dit betekent het einde van het WK voor onze Indoor Red Lions die geen wedstrijd meer moeten spelen. Ze slaagden er echter in om hun oorspronkelijke doel te bereiken, namelijk in de top-6 eindigen. Voor een team met de 16e plaats in de wereldranglijst is het desondanks een heel mooi resultaat hoor!

Write comment
Only logged in people can respond to articles.
© 2012, website powered by ONLI   |   editors