link bovenaan

Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
EK 2017 - Samenvatting BelgiŽ - Nederland

560x315:

EK 2017 - Allereerst Europees zilver ooit voor de Red Panthers

26/08/2017 - Het Wagener Stadion zat propvol met een 500-tal Belgische Red Tribe supporters omringd door 10.000 polonaise zingende Nederlanders. Dit was het eerste zicht dat de Red Panthers vandaag kregen bij het betreden van het veld voor hun allereerste Europese finale ooit. Ze leken niet echt overmatig onder de indruk van deze omstandigheden en speelden opnieuw een verdedigend sterke partij. Maar tegenover hen stond de nummer 1 van de wereld, op eigen grondgebied en voor eigen publiek. Er was geen ontkomen aan, de druk was te groot, het ging te snel en te technisch. Nederland slaagde er uiteindelijk in om drie maal te scoren en won zo verdiend goud. Onze Belgische dames verlieten het stadion met een welverdiende en prachtige zilveren medaille om de hals. Historisch, onvergetelijk en ongetwijfeld de start van een mooi verhaal. To be continued!

Alle foto's: PHDPH.com

EK 2017 - Samenvatting Duitsland - BelgiŽ

HISTORISCH - De Red Panthers kwalificeren zich voor de finale van het EK!

24/08/2017 - Op het EK in Amstelveen was het halve finaledag in het damestoernooi. Onze Red Panthers stonden er tegenover Duitsland, in een remake van de halve finale van het EK 2013 in Boom ... maar deze keer hebben ze gewonnen! Deze overwinning op karakter tegen het 7e land ter wereld, opent hen de deuren van een Europese finale, wat een mooie première is voor het Belgische vrouwenhockey.

Alle foto's: PHDPH.com

EK 2017 - Red Panthers plaatsen zich voor halve finales

22/08/2017 - De derde wedstrijddag van poule A op het EK in Amstelveen zou alles beslissend worden voor de kwalificatie van Spanje of België voor de halve finales. Het was simpel: bij een gelijkspel of winst van de Belgen stoten deze laatsten door, bij verlies van België zijn het de Spaanse dames die zich plaatsen voor de laatste vier.  Deze wedstrijd was verre van gemakkelijk en het geleverde spelpeil ver beneden de capaciteiten van beide teams, maar uiteindelijk waren het onze Red Panthers die aan het langste eind trokken in deze confrontatie.

Alle foto's : PHDPH.com

EK 2017 - Red Panthers met maar 0-1 onderuit tegen Nederland

20/08/2017 - Vandaag stond de tweede poulewedstrijd van dit EK in Amstelveen op het programma van de Red Panthers, tegen niet minder dan 's werelds nummer 1 Nederland, dat gisteren nog Spanje met 3-1 naar huis had gestuurd.

Alle foto's: PHDPH.com

EK 2017 - Interviews Red Panthers voor BEL-NED

20/08/2017 - Na de openingswedstrijd van gisteren tegen de Tsjechische Republiek, spraken we met goalkeepster Elena Sotgiu en aanvalster Alix Gerniers over de start van de Red Panthers op dit EK en over de twee komende belangrijke wedstrijden tegen Nederland (vandaag 20:00) en van dinsdag tegen Spanje (17:00). Klik op onderstaande foto's om de geluidsfragmenten te beluisteren.

   

Foto's: PHDPH.com

EK 2017 - Duidelijke winst voor de Red Panthers tegen Tsjechische Republiek

19/08/2017 - Onze Red Panthers (FIH 14) speelden vandaag hun eerste wedstrijd van het EK tegen de Tsjechische Republiek (24). Ze versloegen de Tsjechen met een overduidelijke 6-0 score.

Alle foto's: PHDPH.com


De selectie van de Red Panthers voor het EK in Amsterdam is bekend

10/08/2017 - Deze ochtend heeft Niels Thijssen, bondscoach van de Belgische vrouwenploeg, de selectie aangekondigd van de speelsters die zullen deelnemen aan het Europees kampioenschap dat doorgaat van 18 t.e.m. 27 augustus in Amsterdam.

Manon Simons en Emma Puvrez maken geen deel meer uit van deze selectie zodat zij kunnen deelnemen aan het EK onder 21 jaar in Valencia (28/08-3/09). 

Michelle Struijk die enkele dagen voor de start van de World League gekwetst raakte aan haar hand, is helemaal hersteld en zit opnieuw in de selectie. Ook Maureen Beernaert werd terug opgeroepen in de selectie.

De Belgische nationale ploeg treedt vanaf zaterdag 19 augustus in actie op het EK en speelt dan tegen Tsjechië (12u30).

Hieronder kan u de volledige selectie terugvinden.

Red Panthers - BelgiŽ wint laatste wedstrijd op vierlandentoernooi

9/08/2017 - De Red Panthers hebben deze middag hun laatste wedstrijd van het vierlandentoernooi in Barcelona gespeeld tegen de nummer tien van de wereld, Spanje. De wedstrijd eindigde op een knappe 3-1 (2-0) overwinning voor onze Red Panthers. De drie Belgische doelpunten werden vandaag gemaakt door kapitein Anouk Raes, Barbara Nelen en Jill Boon 
De dames van coach Niels Thijssen bereiden zich voor op het EK dat zal plaatsvinden in Amsterdam (18-27 augustus).

1 2 3 ... 47 48
© 2012, website powered by ONLI   |   editors