link bovenaan

Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
De wereldtop van het vrouwenhockey zakt van 21 juni tot 2 juli af naar Brussel af.

15/03/2017 - Tussen 21 juni en 2 juli 2017 worden in Brussel de halve finales van de World League in het vrouwenhockey gespeeld. In het kader van die prestigieuze internationale competitie meten de twintig beste vrouwenteams van de wereld zich met elkaar.

Red Panthers - Belgische hockeydames winnen van Wit-Rusland

13/03/2017 – Deze namiddag speelden de Red Panthers op het veld van Braxgata HC een vriendschappelijke oefenwedstrijd tegen de dames uit Wit-Rusland. België kon vanavond met 2-0 winnen dankzij doelpunten van Anne-Sophie Weyns en Aline Fobe.
Foto: PHDPH.com


Red Panthers - Oefeninterland tegen Wit-Rusland, vandaag om 15u30

13/03/2017 – Vandaag spelen de Red Panthers voor het eerst opnieuw tegen de dames uit Wit-Rusland. Deze oefenwedstrijd vindt plaats op Braxgata HC in Boom en start om 15u30.
Foto: PHDPH.com

Auping verzekert goede nachtrust van de Red Panthers

2/03/2017 - Een goede en voldoende nachtrust zorgt er voor dat je energie op peil is om tijdens de dag te presteren. Rust is daarom minstens even belangrijk voor het neerzetten van topprestaties als trainen. Auping waarborgt nu de rust van de Belgian Red Panthers, de Belgische nationale nationale hockeyploeg. Als voorbereiding op het volgende Europese Kampioenschap kregen de dames van de Belgian Red Panters slaapadvies van Auping. 

Red Panthers - Boomgaardt kondigt selectie voorbereiding zomer 2017 aan

17/02/2017 - Net zoals de Belgische mannenploeg, zullen de Red Panthers ook starten met de voorbereidingen voor de Fintro World League Semifinal die deze zomer zal plaatsvinden in Brussel (21/06-2/07). Bondscoach Ageeth Boomgaardt heeft beslist om elke speelster die heeft deelgenomen aan de trainingsstage in Zuid-Afrika vorige maand, ook voor deze voorbereidingsperiode in de selectie te houden. 
Klik op 'lees meer' om de selectie te bekijken. 

Red Panthers verliezen nipt van China gisteren, maar nemen vandaag knappe revanche

2/02/2017 - Gisteren tijdens hun winterstage in Zuid-Afrika speelden onze Red Panthers (FIH 14) hun tweede testwedstrijd tegen China (FIH 8). De eerste wedstrijd eindigde op een mooie 2-2 gelijke stand. Deze keer konden de Belgische dames, na opnieuw een sterke prestatie en een doelpunt van Lisa Scheerlinck, net niet standhouden. China moest rekenen op een stroke in de laatste minuut om België uiteindelijk te verslaan (2-1).

Vandaag stond de derde wedstrijd tegen China op het programma, waar onze Belgische meisjes een schitterende revanche namen, door met 3-0 te winnen. Silke Steenakkers, Aline Fobe en Alix Gerniers, die haar 150e cap vierde, scoorden.

Deze vrijdag volgt de laatste testmatch van deze winterstage, een laatste keer tegen China om 17u (Belg. tijd).

Wedstrijd tegen Zuid-Afrika eindigt op 0-1 voor onze Red Panthers

30/01/2017 - België (FIH #14) en Zuid-Afrika (FIH #13) namen het vandaag voor de eerste keer tegen elkaar op in een zeer gelijkopgaande oefenwedstrijd in Hartleyvale. Beide ploegen hadden tal van kansen en forcerden verschillende penalty corners, maar de bal wou er vandaag letterlijk niet in. Enkele minuten voor het einde kon Anne-Sophie Weyns het beslissende doelpunt gelukkig goed afwerken. Al bij al een goede wedstrijd met een knap resultaat.

Woensdag namiddag spelen de Red Panthers voor de tweede keer tegen China (FIH #8) om 17u. 

Doelpunten RSA-BEL:
0-1 - BEL 67' (Anne-Sophie Weyns)

Klik op 'lees meer' om de selectie en de data van de oefenwedstrijden te bekijken.
Foto: PHDPH.com 

Wedstrijd tegen Chili eindigt op een 0-0 gelijkspel

29/01/2017 - België (FIH #14) en Chili (FIH #23) namen het vandaag voor de tweede keer tegen elkaar op in een oefenwedstrijd. Deze keer vond de wedstrijd plaats in Hartleyvale, Kaapstad. Eergisteren eindigde de wedstrijd nog in een 4-3 overwinning voor de Panthers. Vandaag ging de wedstrijd heel gelijk op en werden er zelfs geen doelpunten gescoord.

Maandag namiddag spelen de Red Panthers voor de eerste keer tegen gastland Zuid-Afrika (FIH #13) om 17u. 
Klik op 'lees meer' om de selectie en de data van de oefenwedstrijden te bekijken.
Foto: PHDPH.com

Red Panthers winnen in slotseconde 4-3 van Chili

27/01/2017 - België (FIH #14) en Chili (FIH #23) namen het vandaag voor de eerste keer tegen elkaar op in een oefenwedstrijd in Stellenbosch. Het werd een spannende wedstrijd waar Jill Boon in de slotseconde het laatste doelpunt kon maken. Aan de rust stonden de Panthers met 2-1 voor. In de tweede helft konden beide ploegen nog twee maal scoren: einduitslag 4-3 voor België. Vanden Borre en Boon zorgeden vandaag voor de Belgische treffers. 
Zondag middag spelen de Red Panthers opnieuw tegen Chili. Klik op 'lees meer' om de selectie en de data van de oefenwedstrijden te bekijken.
Foto: PHDPH.com

Doelpunten BEL-CHL:
0-1 - CHL (PC) 2'
1-1 - Vanden Borre (FG) 3'
2-1 - Vanden Borre (PC) 18'
2-2 - CHL (FG) 44' 
3-2 - Boon (FG) 44'
3-3 - CHL (FG) '58
4-3 - Boon (FG) 60' 

Klik op 'lees meer' om de selectie en de data van de oefenwedstrijden te bekijken.
Foto: PHDPH.com 

2-2 voor Red Panthers tegen China in oefenduel

26/01/2017 - Momenteel zitten de Red Panthers ter voorbereiding van de World League in juni 2017, op winterstage in Kaapstad, Zuid-Afrika (21/01 - 05/02/2017). 
België en China (FIH #8) namen het vandaag voor de eerste keer tegen elkaar op in een oefenwedstrijd in Stellenbosch. De Belgische doelpunten werden gescoord via Alix Gerniers en Emma Puvrez.
Estelle Meulemans speelde vandaag haar eerste officiële wedstrijd voor België bij de Red Panthers terwijl Judith Vandermeiren haar 100ste cap heeft gespeeld.

Klik op 'lees meer' om de selectie en de data van de oefenwedstrijden te bekijken.
Foto: PHDPH.com 

1 2 3 ... 42 43
© 2012, website powered by ONLI   |   editors