link bovenaan

Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
Red Lions starten voorbereidingen met 24 spelers

17/02/2017 - Na de succesvolle trainingsstage van eind januari in Zuid-Afrika, zijn de Red Lions helemaal klaar om hun voorbereidingen te starten voor de World League Semifinal in Johannesburg (9-23/07) en het Europees Kampioenschap in augustus dat zal plaatsvinden in Amsterdam (19-27/08).
Voor deze nieuwe voorbereidingsperiode heeft bondscoach Shane McLeod 24 spelers geselecteerd. Klik op 'lees meer' om de selectie te bekijken.
Foto: WorldSportPics

Red Lions - laatste wedstrijd in en tegen Zuid-Afrika wordt vlot gewonnen

2/02/2017 - Vandaag stond de 3e testwedstrijd tegen Zuid-Afrika gepland, tevens de laatste wedstrijd van deze trainingsstage. De Belgen namen onmiddellijk de controle over de wedstrijd en gaven deze nooit meer weg, met een duidelijke 0-3 score als resultaat. De score had nog duidelijker in het voordeel van de Lions kunnen zijn, maar uitstekend verdedigend werk van de Zuidafrikanen en moeite tot scoren van de Belgen beletten dit. De doelpunten werden gescoord door Cobbaert en 2 maal De Kerpel op PC.  

De trainingsstage zit erop. Er werd een basis gelegd voor een nieuwe cyclus, met nieuwe namen en gezichten die hun kans kregen en grepen. Nog deze avond nemen de Lions het vliegtuig.

Red Lions - Tweede overwinning tegen Zuid-Afrika

1/02/2017 - Vanavond speelden onze Red Lions hun tweede testmatch van de winterstage tegen thuisland Zuid-Afrika. Eergisteren werd er nog in de slotseconden gewonnen met 2-3. Vandaag ging het een pak vlotter, al was de concentratie op het einde van de wedstrijd een beetje zoek. België versloeg uiteindelijk Zuid-Afrika met een comfortabele 4-7.

Donderdag speelt België zijn derde en laatste wedstrijd tegen Zuid-Afrika om 15u (Belg. tijd).

Klik op 'lees meer' om de selectie, de doelpuntenmakers en de scores van de overige oefenwedstrijden te bekijken.
Foto: WorldSportPics

Red Lions - Doelpunten oefenwedstrijd Zuid-Afrika v BelgiŽ

Red Lions winnen in slotseconde van Zuid-Afrika

30/01/2017 - Deze avond hebben de Red Lions hun tweede wedstrijd met succes afgerond in het Hartleyvale Stadium in Kaapstad. Om 19u ging deze wedstrijd tegen gastland Zuid-Afrika (FIH #15) van start. België kon dankzij Boccard de score openen. Zuid-Afrika reageerde meteen met een tegendoelpunt. In de tweede helft kwam België opnieuw op voorsprong dankzij een stroke die Luypaert netjes in doel plaatste. Een minuut voor het einde maakte Zuid-Afrika alsnog de gelijkmaker. De Red Lions bleven hockeyen en forceerden op 26 seconden van het einde een penalty corner die Luypaert laag in doel kon plaatsen. Een spannende wedstrijd met heel wat kansen voor beide ploegen. 
Niet te vergeten: twee spelers hebben vandaag hun eerste officiële wedstrijd met de Red Lions gespeeld. Proficiat Arthur De Sloover en Augustin Meurmans

Woensdag speelt België zijn tweede wedstrijd tegen Zuid-Afrika om 19u (Bel. tijd).
Klik op 'lees meer' om de selectie en de data van de overige oefenwedstrijden te bekijken. 
Foto: WorldSportPics

Doelpunten RSA-BEL:
0-1 - Gauthier Boccard
1-1 - Dan Bell 
1-2 - Loïck Luypaert
2-2 - Tim Drummond
2-3 - Loïck Luypaert 

EfficiŽnt Nederland wint 5-2 van Red Lions

26/01/2017 - Onze Red Lions (FIH #5) zitten ondertussen reeds een week in Kaapstad en vanavond stond hun eerste oefenwedstrijd op het programma tegen Nederland (FIH #3). Het werd 5-2 in het voordeel van de Nederlanders. Tom Boon (3-1) en Simon Gougnard (3-2) konden de twee Belgische doelpunten scoren. 
Vanavond speelde Antoine Kina zijn allereerste wedstrijd voor België bij de Red Lions.
Maandag speelt België zijn eerste wedstrijd tegen Zuid-Afrika om 19u (Bel. tijd).
Klik op 'lees meer' om de selectie en de data van de oefenwedstrijden te bekijken. 
Foto: WorldSportPics

Red Lions - Oefenwedstrijden tegen Nederland en Zuid-Afrika

17/01/2017 - Onze Red Lions vertrekken donderdagavond op winterstage richting Kaapstad, Zuid-Afrika (19/01 - 03/02/2017). De mannen van bondscoach Shane McLeod zullen daar verschillende trainingssessies en vier oefenwedstrijden afwerken tegen Nederland (#3) en Zuid-Afrika (#15).
Klik op 'lees meer' om de selectie en de data van de oefenwedstrijden te bekijken.

Foto: WorldSportPics

Red Lions - Selectie winterstage Zuid-Afrika

23/12/2016 - Bondscoach Shane McCleod heeft zijn selectie bekend gemaakt voor de oefenstage van de Red Lions in Kaapstad eind januari (19/1 - 3/02/2017) 
Klik snel op 'lees meer' om de lijst van 23 spelers te ontdekken. 
Foto: WorldSportPics

Red Lions gekroond tot Sportploeg van het Jaar 2016!

17/12/2016 - Deze zaterdagavond had de ganse Belgische topsportwereld afgesproken in de parelwitte zaal van de 'Wild Gallery' in Vorst, voor het Sportgala. Op het programma: de uitreiking van de tofeeën voor beste sportlui van het jaar. Na hun fabelachtig parkoers van dit jaar werd ons nationale hockeyteam, de Red Lions,  getipt als favoriet voor de prijs van Ploeg van het Jaar. Naast hen waren ook de Belgian Tornados, de 4 x 400m estafettelopers en de zwemmers van de 4 x 100m genomineerd.
Uiteindelijk kwamen de Red Lions als overtuigende winnaars uit de bus.

Hockey Stars Awards 2016 - Stem massaal voor Dohmen, Vanasch en Van Doren !

16/11/2016 - Maar liefst vier Red Lions zijn het afgelopen weekend tijdens het FIH congres in Dubai genomineerd geweest voor de Hockey Stars Awards 2016! Deze zullen worden uitgereikt aan de Beste Speler (vrouw/man), Beste Keeper (vrouw/man), Beste Belofte (vrouw/man) Beste Coach (vrouw/man) en Beste Scheidsrechter (vrouw/man) van 2016.

We roepen alle Red Lions fans op om vanaf vandaag massaal te stemmen op John-John Dohmen (Beste Speler) - Vincent Vanasch (Beste Keeper) - Arthur Van Doren (Beste Belofte).
Samen kunnen we ervoor zorgen dat onze Red Lions deze mooie prijs die zij verdienen in ontvangst mogen nemen. 
Klik snel op de knop 'lees meer'

1 2 3 ... 73 74
© 2012, website powered by ONLI   |   editors