link bovenaan

Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
Euro Hockey League experimenteert met nieuw scoresysteem

13/09/2017 - Op 6 oktober gaat de voorronde van de Euro Hockey League van start in Barcelona, met Racing als enige Belgische deelnemer. De EHL maakt van de gelegenheid gebruik om enkele nieuwe spelregels in te voeren, die (voorlopig) alleen in de EHL van kracht zullen zijn. Hoofddoelstelling is om doelpunten uit normale spelfases extra te belonen.

Klik op 'lees meer' voor de details.

Kwaliteitsvolle rust cruciaal voor (top)sporters

12/09/2017 - Onze Red Lions en Red Panthers hebben er een bijzonder intense zomer op zitten. Ze hebben deelgenomen aan toernooien op het hoogste niveau, zijn tot het uiterste gegaan, hebben zwaar getraind en veel gereisd. Kortom, ze hebben hun lichaam niet gespaard. Voor een optimale recuperatie van dergelijke zware inspanningen en onregelmatige leefpatronen is een goede nachtrust cruciaal. Onze partner Auping heeft hen daarbij geholpen met raad en daad.
Klik op 'lees meer' om de volledige tekst te lezen.

Official Aftermovie Fanday 2017

EuroHockey 2017 – alle wedstrijden LIVE op TV

17/08/2017 - Eindelijk is het zover! Onze Red Lions en Red Panthers hebben een intensieve voorbereiding achter de rug en nemen vanaf dit weekend deel aan de Rabo EuroHockey Championships 2017(18-27/08/2017) die doorgaan in het gloednieuwe Wagener Stadion in Amstelveen.

Wij hopen uiteraard dat alle Belgische hockeyliefhebbers hen in het stadion zullen komen aanmoedigen. Maar zij die niet kunnen, zullen onze nationale teams ook op de voet kunnen volgen op televisie. Alle wedstrijden van de Belgen worden uitgezonden op Sporza ,Play Sports van Telenet en VooSport... 

Klik op 'lees meer' om het uitzendschema te bekijken. 

Belgium Red Giants winnen brons op het EK G-hockey in Amsterdam

24/08/2017 - Deze week vond het Euro ParaHockey Championship plaats voor hockeyers met een fysieke of verstandelijke beperking plaats. Twee Belgische nationale G-hockeyploegen mochten ons land vertegenwoordigen. Als de Belgian Red Giants hebben onze twee G-hockeyploegen gisteren in het gloednieuwe Wagener Stadion in het Amsterdamse Bos gestreden voor de derde plaats. Onder het toeziend oog van de Red Panthers en menige enthousiaste supporters heeft België twee bronzen medailles gewonnen. 
Klik op 'lees meer' om het volledige verslag te lezen.

Cédric Vermeiren door EHF uitgeroepen tot Europees Jeugdleider 2017

22/08/2017 – Vóór het begin van de EuroHockey Kampioenschappen in Amstelveen ging België al met een prijs lopen: de 18-jarige Cédric Vermeiren van Royal Victory werd door de EHF uitgeroepen tot Europees jeugdleider 2017.

Foto: Koen Suyk

Belgische scheidsrechters in internationale toernooien

18/08/2017 - Niet alleen de (Young) Red Panthers en Red Lions nemen de volgende weken deel aan internationale toernooien. Vijf Belgische scheidsrechters zullen er mee voor zorgen dat de EuroHockey Championships in Amstelveen van 18 tot 27 augustus en de U21 EuroHockey Junior Championships in Valencia van 28 augustus tot 3 september in goede banen geleid worden...
Foto: Marc Lequint

Voorbereiding van onze Belgium Red Giants voor het Euro Parahockey Championship 2017

De videoscheidsrechter in de hockeywereld

26/07/2017 - De videoscheidsrechter, die voor de eerste keer werd getest tijdens de Champions Trophy 2009 in Melbourne, maakt de dag van vandaag deel uit van het veldhockey op wereld niveau. We mogen zelfs zeggen dat het als inspiratiebron dient voor andere sportdisciplines. Wanneer mag deze videoscheidsrechter aangevraagd worden? Speelt het in het voordeel van beide ploegen? Hoe ver staan wij in België? Hieronder focussen wij op deze tool die in de loop der jaren aanpassingen heeft gekend, steeds ten voordele van de sport.

World League - we spraken met scheidsrechter Seb Duterme in Johannesburg

16/07/2017 - Seb in Jo'beg

1 2 3 ... 30 31
© 2012, website powered by ONLI   |   editors