link bovenaan

Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
De videoscheidsrechter in de hockeywereld

26/07/2017 - De videoscheidsrechter, die voor de eerste keer werd getest tijdens de Champions Trophy 2009 in Melbourne, maakt de dag van vandaag deel uit van het veldhockey op wereld niveau. We mogen zelfs zeggen dat het als inspiratiebron dient voor andere sportdisciplines. Wanneer mag deze videoscheidsrechter aangevraagd worden? Speelt het in het voordeel van beide ploegen? Hoe ver staan wij in België? Hieronder focussen wij op deze tool die in de loop der jaren aanpassingen heeft gekend, steeds ten voordele van de sport.

World League - we spraken met scheidsrechter Seb Duterme in Johannesburg

16/07/2017 - Seb in Jo'beg

FINTRO HOCKEY WORLD LEAGUE – DANK AAN ALLE VRIJWILLIGERS!

4/07/2017 - De Fintro Hockey World League Semi-Final in het Fallon Stadion in St Lambrechts Woluwe is net achter de rug. De kans voor de KBHB om de club van la Rasante en het organisatiecomité te bedanken, alsook alle vrijwilligers die van dichtbij of van ietsje verder af, hebben meegewerkt aan het welslagen van dit internationale hockeyevent.
Van harte dank voor de tijd en energie die jullie er hebben in gestoken om ervoor te zorgen dat België haar positie van wereld hockeynatie kan blijven waarmaken. 

Vacature KBHB - COMMUNICATION MANAGER (beperkte duur : 4 maanden)

Om een afwezigheid door ouderschapsverlof op te vangen, zoekt de Koninklijke Belgische Hockey Bond (KBHB) een communicatiespecialist voor de periode van begin augustus tot begin december 2017.

Klik op 'lees meer' om de job description te lezen

Foto: EDanhier Photography

Ere Afdeling Dames en Heren – wijziging datum 1e speeldag nieuwe seizoen

2/07/2017 - De eerste speeldag van het seizoen 2017-2018 in de Belgian League Ere Afdeling Dames en Heren, was oorspronkelijk gepland op zondag 10/09/2017. In onderling overleg met de clubs uit deze afdeling, is er beslist om deze speeldag te verplaatsen naar :

 

  • Heren: vrijdag 29/09/2017
  • Dames: vrijdag 6/10/2017

Dit wil zeggen dat de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op zondag 17/09/2017 zal plaatsvinden. 
Foto: Marc Lequint

Aftermovie of the successful 2016 2017 Season

Pierre-Philipe Van Besien benoemd tot Umpire Manager van de FIH!

4/06/2017 - De FIH heeft onlangs Pierre-Philippe Van Besien tot Umpire Manager van de FIH benoemd ! Proficiat Peps !
Foto: Marc Lequint

Elf officials vertegenwoordigen België tijdens de Europese club kampioenschappen

02/06/2017 - Tijdens dit Pinksterweekend kan men opnieuw met volle teugen van het hockey genieten. KHC Dragons zal op eigen veld deelnemen aan de spannende Final Four van de EHL. Woensdag zijn er verschillende Belgische officials vertrokken om ons land te vertegenwoordigen tijdens tal van Europese club kampioenschappen, zowel bij de dames als bij de heren. Het is een première, want in totaal zijn zij met elf: vier technical officials en zeven scheidsrechters werden hiervoor aangeduid !
Foto: Marc Lequint

Arbitrage in België – De programma’s 'Youth TALENTS' & 'Futop'

22/05/2017 - De Delhaize Districts Trophy vindt dit jaar plaats op 27 en 28 mei op de terreinen van RAHC (St Job in’t Goor). Tijdens dit finale toernooi komen alle beste U13 en U14 spelers en speelsters van het land aan beurt, maar het is ook de uitgelezen kans om een andere onmisbare categorie te observeren, nl. de scheidsrechters. De “Districts” zijn tevens ook de uitgelezen kans om onze Belgische beloftevolle scheidsrechters naar voren te schuiven.
Foto: Laurent Faucon

Gérald Duby, de nieuwe High Performance Operations Manager

10/05/2017 - De KBHB heeft onlangs Gérald Duby aangeworven als High Performance Operations Manager. Hij krijgt een centrale rol toebedeeld binnen het High Performance team, als budgetverantwoordelijke en coördinator binnen het departement. Verder zal hij de verschillende onderhandelingen met de sportieve staf, de spelers en de andere dienstverleners leiden. Uiteindelijk zal hij ook instaan voor het rapporteren alles aan de voornaamste “stakeholders”, zoals het BOIC, Sport Vlaanderen en Adeps. Gérald is officieel op 2 mei van start gegaan bij de KBHB en vervangt hierbij Tom Pirenne. 

1 2 3 ... 29 30
© 2012, website powered by ONLI   |   editors