link bovenaan

Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
Stem nog tot 15 juni mee voor de Publieksprijs van de Gouden Stick 2018

28/05/2018 - Beste hockeyfan, de Gouden Stick 2018 zal zoals vorig seizoen verkozen worden door de spelers en speelsters van Ere Afdeling Dames én Heren zelf. Daarnaast zal u als hockeyfan ook de mogelijkheid krijgen om te stemmen op uw favoriete speelster/speler uit de Belgische Ere Afdeling van het afgelopen seizoen 2017-2018.

Wil u graag mee stemmen? 
Breng hier uw online stem uit voor de Publieksprijs 2018 (periode 17 september 2017 – 29 april 2018). 

Opgelet: 1 stem per persoon - controle via IP adres. De stemperiode voor de publieksprijs loopt af op 15 juni 2018.

EHL - Herakles eindigt vierde maar had beter verdiend

27/05/2018 - Het is net niet gelukt voor Herakles HC om de bronzen medaille in de EuroHockey League te pakken bij hun allereerste deelname ooit aan deze competitie. Deze namiddag stonden de Lierenaars op één minuut van het einde van de 'kleine finale' nog met 4-3 voor tegen Rotterdam. Maar bij een recuperatie in de eigen cirkel na een aanval van de Nederlanders, werd de bal slecht uitverdedigd en kon Rotterdam toch nog scoren. Deze 'veldgoal' leverde in extremis 2 punten op. Eindscore 4-5 voor Rotterdam en een zware kater voor Herakles. Nochtans mogen de Belgen met heel veel fierheid terugkijken op hun eerste EHL campagne ooit. Een vierde plaats is meer dan eervol!

In de finale wonnen de Nederlanders van Bloemendaal overtuigend van hun landgenoten van Kampong.

Candriam BeGold District Days 2018 op Waterloo Ducks HC

24/05/2018 – Zaterdag 26 en zondag 27 mei vinden de Candriam BeGold District Days 2018 plaats voor meisjes en jongens (geboortejaar 2005 en 2004) op Waterloo Ducks HC in Waterloo (Drève d’Argenteuil 23).
U bent allen van harte welkom om de talentvolle jonge hockeyers aan te moedigen en er samen een gezellige, sportieve dag van te maken. 

Klik hier om de brochure met de programmatie en andere nuttige informatie van deze BeGold District Days 2018 te bekijken.

 

Toegang ex-internationals Belgian Hockey Finals 2018

3/05/2018 - Ex-internationals met minimum 50 caps bij de dames en minimum 100 caps bij de heren hebben, mits voorinschrijving, gratis toegang tot de Belgian Hockey Finals 2018 op 10 en 13 mei 2018 te Braxgata HC.

Inschrijven voor maandag 7 mei 2018 om 12:00, via email naar events@hockey.be : gelieve uw naam, de periode waarin u actief was bij de nationale ploeg en het aantal caps te vermelden!

Stick to Fair-play - een nieuwe bewustzijnscampagne over Fair-play en respect

ONZE WAARDEN, WE GAAN ERVOOR!

Herinnert u zich nog de allereerste keer dat u uw kind naar de hockey bracht.
De eerste stick, het eerste doelpunt, de nieuwe vriend(innet)jes... Voor jou was het belangrijk dat zij/hij in de buitenlucht kon sporten, dat zij/hij het teamgevoel leerde kennen, dat zij/hij kon openbloeien en vooral plezier maken.
Dit is de essentie van onze prachtige sport.
Om ervoor te zorgen dat hockey deze waarden kan blijven doorgeven, is het van essentieel belang dat de sport zijn natuur niet verliest. Dit is ons aller verantwoordelijkheid.

Belgian Hockey Finals - Heb jij je tickets al ?

De tijd vliegt en voor je het weet is het zover... De Belgian Hockey Finals staan voor de deur. Bij Braxgata in Boom, ideaal gelegen tussen Antwerpen en Brussel in... waar ze weten hoe ze er een waar hockeyfeest van moeten maken. Herinner je je het fameuze EK van 2013 op dezelfde club?

Het programma van de Pro League (2019) is bekend!

6/02/2018 - De Internationale Federatie heeft het programma van de "Pro League" gepubliceerd, dat in 2019 zal worden gespeeld. De Red Lions spelen op 19 januari 2019 in Spanje de eerste wedstrijd van deze gloednieuwe competitie.

Ter herinnering: vanaf januari 2019 wordt er een nieuwe topcompetitie van wereldklasse gehouden. Het is eigenlijk bedoeld om de World League te vervangen, maar ook om de hockey fans van de nationale ploegen samen te brengen. Deze wedstrijden zullen gespeeld worden in heen- en terugwedstrijden. "Van onze kant hebben we zoveel mogelijk aansluiting gezocht bij het Belgische kampioenschap", legt Serge Pilet, secretaris-generaal van de KBHB, uit. "Uiteindelijk spelen we eind april en eind mei een paar wedstrijden en in juni spelen we het merendeel van de wedstrijden" voegt Pilet hier verder nog aan toe. Klik op 'lees meer' voor meer informatie.

Belfius Indoor Finals 2018 : programma en resultaten

29/01/2018 - Dit weekend vinden de Belfius Indoor Finals 2018 plaats in Charleroi. Hieronder het programma en alle resultaten.

CÚline Martin-Schmetz en Sebastien Michielsen gepromoveerd door de FIH!

3/02/2018 – Céline Martin-Schmetz werd onlangs door het Scheidsrechterscomité van de FIH gepromoveerd tot het "World Development Panel". Verder heeft de FIH ook onze scheidsrechter Sebastien Michielsen gepromoveerd tot Grade 1 International Umpire ! Proficiat Céline en Sebastien, de KBHB wenst jullie nog een succesvolle scheidsrechters carrière! Foto:

Twee Belgische scheidsrechters zijn benoemd voor de volgende internationale toernooien

2/02/2018 - De Europese Hockey Federatie heeft onlangs de benoeming van scheidsrechters aangekondigd die zij zal aanduiden voor de 16e en 8e finale van de EHL. De wedstrijden vinden plaats in Rotterdam van 30 maart tot en met 2 april. Michaël Pontus zal als Belgische scheidsrechter optreden tijdens dit toernooi. Langs de kant van de clubs zullen Racing, Herakles en Dragons onze kleuren vertegenwoordigen.

1 2 3 ... 33 34
© 2012, website powered by ONLI   |   editors