link bovenaan

Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
Het programma van de Pro League (2019) is bekend!

6/02/2018 - De Internationale Federatie heeft het programma van de "Pro League" gepubliceerd, dat in 2019 zal worden gespeeld. De Red Lions spelen op 19 januari 2019 in Spanje de eerste wedstrijd van deze gloednieuwe competitie.

Ter herinnering: vanaf januari 2019 wordt er een nieuwe topcompetitie van wereldklasse gehouden. Het is eigenlijk bedoeld om de World League te vervangen, maar ook om de hockey fans van de nationale ploegen samen te brengen. Deze wedstrijden zullen gespeeld worden in heen- en terugwedstrijden. "Van onze kant hebben we zoveel mogelijk aansluiting gezocht bij het Belgische kampioenschap", legt Serge Pilet, secretaris-generaal van de KBHB, uit. "Uiteindelijk spelen we eind april en eind mei een paar wedstrijden en in juni spelen we het merendeel van de wedstrijden" voegt Pilet hier verder nog aan toe. Klik op 'lees meer' voor meer informatie.

Belfius Indoor Finals 2018 : programma en resultaten

29/01/2018 - Dit weekend vinden de Belfius Indoor Finals 2018 plaats in Charleroi. Hieronder het programma en alle resultaten.

Céline Martin-Schmetz en Sebastien Michielsen gepromoveerd door de FIH!

3/02/2018 – Céline Martin-Schmetz werd onlangs door het Scheidsrechterscomité van de FIH gepromoveerd tot het "World Development Panel". Verder heeft de FIH ook onze scheidsrechter Sebastien Michielsen gepromoveerd tot Grade 1 International Umpire ! Proficiat Céline en Sebastien, de KBHB wenst jullie nog een succesvolle scheidsrechters carrière! Foto:

Twee Belgische scheidsrechters zijn benoemd voor de volgende internationale toernooien

2/02/2018 - De Europese Hockey Federatie heeft onlangs de benoeming van scheidsrechters aangekondigd die zij zal aanduiden voor de 16e en 8e finale van de EHL. De wedstrijden vinden plaats in Rotterdam van 30 maart tot en met 2 april. Michaël Pontus zal als Belgische scheidsrechter optreden tijdens dit toernooi. Langs de kant van de clubs zullen Racing, Herakles en Dragons onze kleuren vertegenwoordigen.

Onze 5 Belgen in de Top 3 van de beste spelers ter wereld !

26-01-2018 – Vanmorgen heeft de Internationale Hockey Federatie (FIH) al een tipje van de sluier  opgelicht omtrent de toekomstige winnaars van de Hockey Stars Awards door telkens de Top 3 voor elke categorie te onthullen. Ter herinnering, deze titel beloont de beste spelers ter wereld.

Victor Wegnez, de tweede Belgische Rising Star ?

30/12/2017 - Vorig jaar werd onze landgenoot Arthur Van Doren, tijdens de ceremonie van de Hockey Stars Awards in India, gekroond tot « Rising Star » van het jaar. Eindelijk een bekroning van internationaal formaat! Dit jaar is Arthur niet alleen genomineerd als speler van het jaar, maar word hij ook genomineerd in de categorie Rising Star. Nog meer positief nieuws: een andere Red Lion is ook genomineerd in deze categorie ! We hebben het over niemand minder dan Victor Wegnez !

Het uur van de waarheid voor Vincent Vanasch ?

26/12/2017 - Ook een andere Belgische doelwachter werd onlangs genomineerd voor de Hockey Stars Awards.
We hebben het hier uiteraard over onze “Wall”, Vincent Vanasch. Zal deze grote speler deze keer in de prijzen vallen?

Binnenkort een nieuwe prijs voor de beste internationale belofte van 2016?

23/12/2017 - Net zoals onze doelvrouw Aisling D’Hooghe, is ook Arthur Van Doren één van die jonge spelers die barsten van het talent! Ook hij is genomineerd voor Beste Speler van de Wereld en dat op 23-jarige leeftijd !

Aisling D’Hooghe, beste doelvrouw van de wereld ?

22/12/2017 - Op vijf februari zal de Internationale Hockey Federatie voor de tweede keer haar Hockey Stars Awards organiseren in Berlijn. Tijdens dit gala worden de allerbeste spelers en speelsters ter wereld bekroond. Onze landgenote Aisling D’Hooghe is voor de eerste keer genomineerd – en dit op haar 23e ! – in de categorie « Goalkeeper ».
We zoomen even in op de sterke vrouw die sinds vijf jaar de Belgische doelen verdedigt.

Gregory Uyttenhove ook geselecteerd als scheids voor het WK 2018 !

20/12/2017 - Deze middag heeft de FIH opnieuw goed nieuws aangekondigd rond de selectie van officials, judges en scheidsrechters die zullen deelnemen aan de wereldbeker (heren) die over een jaar zal doorgaan in Bhubaneswar in India. Onze Belgische scheidsrechter, Gregory Uyttenhove werd geselecteerd om de zestien beste landen ter wereld te fluiten. 
U kan de volledige lijst van scheidsrechters hier terugvinden. De Odisha Hockey Men's World Cup zal eind 2018 doorgaan. Uiteraard ontbreken onze Red Lions niet op dit toernooi en zullen zij vol trots ons land vertegenwoordigen.
De tickets zijn op dit ogenblik nog niet beschikbaar, maar u kan hier alvast uw reservering aanvragen.
Foto: Marc Lequint

1 2 3 ... 32 33
© 2012, website powered by ONLI   |   editors