Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
U21 Boys - Junior World Cup: Zilveren medaille voor BelgiŽ op het WK in Lucknow

18/12/2016 - Vanaf de eerste seconde van deze WK-finale, zette gastland India meteen druk op onze Belgische spelers. En dit resulteerde in een eerste tegendoelpunt na tien minuten hockeyen. Onze Belgische spelers hadden het moeilijk om in de wedstrijd te geraken terwijl de Indiërs de bal vaak konden veroveren en stevig zaten te verdedigen. In de 22e minuut verdubbelden de Indiërs de score door een laag botsend backhandschot af te vuren richting het doel van doelman Loïc Van Doren. Vlak voor het einde van de eerste helft, slaagde België er in om een strafcorner te forceren, maar de variant (tip-in) rolde vlak naast het doel.

U21 Boys - Finale BEL-IND live en gratis op Telenet !

16/12/2016 - Goed nieuws voor alle Telenet / Play Sports abonnees: zondag spelen onze U21 Boys om 13u30 (Belgische tijd) de finale van de Junior World Cup in een vol stadion tegen gastland India. En deze topwedstrijd zal live te bekijken zijn op het Play Sports 5 kanaal van Telenet, dat voor de gelegenheid gratis zal open gezet worden.

U21 Boys - BelgiŽ speelt zondag finale WK in en tegen India!

16/12/2016 - De Belgische U21 Boys hebben op het Junior WK in India, opnieuw na een super spannende reeks shoot-outs, de regerende wereldkampioen Duitsland uitgeschakeld. Ze plaatsen zich zo voor de eerste keer in de geschiedenis voor een finale van een wereldkampioenschap.

Beide ploegen hielden hun netten gedurende zeventig minuten proper. Onze jonge Belgen kregen in de eerste helft opmerkelijk meer kansen, maar slaagden er toch niet in om de bal in het Duitse doel te krijgen. En aan Belgische kant stond Loïc Van Doren nog maar eens heel sterk te keepen. Ook op vlak van penalty corners liep het gelijk op: België kreeg in de eerste helft 2 pc's en Duitsland slechts 1, in de tweede helft was de situatie net omgekeerd. Naar het einde van de wedstrijd voerden de Duitsers de druk nog meer op, maar de Belgische verdediging stond vandaag eens te meer pal...

U21 Boys - BelgiŽ voor de 1e keer in de halve finale van WK na winst tegen ArgentiniŽ

15/12/2016 - De Belgische U21 Boys hebben deze ochtend geschiedenis geschreven door zich te kwalificeren voor de halve finale van de Junior World Cup in Lucknow door Argentinië uit te schakelen. Het werd op het einde van de wedstrijd nog super spannend wanneer kapitein Victor Wegnez op anderhalve minuut van het einde de gelijkmaker kon scoren. Na het definitieve fluitsignaal was het tijd om over te gaan naar shoot-outs om te weten te komen wie er naar de volgende fase van het toernooi mocht doorstoten.
Poncelet, De Sloover, Wegnez en Raes hebben elks de shoot-out keurig kunnen verzilveren terwijl Argentinië 2 van de drie pogingen links liet liggen. Herbekijk hier de volledige wedstrijd opnieuw.

Nooit eerder kon een Belgisch U21 team zich kwalificeren voor de 1/2 finale van een wereldkampioenschap. Geschiedenis werd zonet geschreven door het team van bondscoach Jeroen Baart.
Vrijdag gaan de halve finales door (11u15 en 13u30 Belgische tijd). Vandaag vinden de volgende kwartfinales plaats: Duitsland-Engeland, Australië-Nederland en India-Spanje. Bekijk hier het volledige wedstrijdschema van de Junior World Cup

U21 Boys - BelgiŽ wint 3-0 van MaleisiŽ en stoot door naar de kwartfinales van het WK

12/12/2016 - De U21 Boys van bondscoach Jeroen Baart zijn er deze middag in Lucknow in geslaagd om dankzij een 3-0 overwinning tegen Maleisië, bovenaan te eindigen in hun poule en zich zo te kwalificeren voor de kwartfinale tegen Argentinië. Na amper tien minuten hockeyen, opende Gregory Stockbroekx (0-1 10' FG) de score en net voor het einde van de eerste helft kon Quentin Van Lierde (0-2 33' FG) deze score verdubbelen om zo met een gerust hart aan de tweede helft te starten. Na 55 minuten hockeyen maakte België zijn derde doelpunt van de dag op penalty corner. Thomas Verheijen (0-3 55' PC) maakte hierbij het laatste doelpunt van de wedstrijd en met deze score stoot België door naar de kwartfinales die aanstaande donderdag (6u45) zullen plaatsvinden in het Major Chyan Chand Stadium van Lucknow. België neemt het dan op tegen de nummer twee van poule A: Argentinië.
Na afloop van de wedstrijd werd Gregory Stockbroekx aangeduid als Man of the Match, gefeliciteerd!
Bekijk hier het volledige wedstrijdschema van de Junior World Cup. Foto: WorldSportPics

HJWC2016 - Blog ''Sťbastien in Lucknow''

12/12/2016 - Op de nieuwe blog van Sébastien Michielsen (International Outdoor Umpire) lees je al zijn ervaringen als Belgische official op de Junior World Cup voor jongens die vandaag van start gaat in Lucknow, India.
Sébastien in Lucknow! "Vandaag een kleine pauze van alle Indische avonturen en escapades die we hier beleven, maar een post met focus op het hockey en mijn toernooi tot nu toe.  Zodra ik alle foto’s verzameld heb, komt er nog een tweede deel over wat ik al allemaal heb meegemaakt hier in “Incredible India”..." Klik alvast op deze link om onze Belgische scheids tijdens het WK te volgen.

Uttar Pradesh Men's Hockey Junior World Cup

U21 Boys - Geweldige overwinning tegen Jong Oranje op WK in India

11/12/2016 - De Belgische U21 jongensploeg heeft vandaag in Lucknow zijn tweede poulewedstrijd van de Junior World Cup positief afgerond tegen het Jong Oranje van Eric Verboom. In deze super spannende wedstrijd wisten beide ploegen een penalty stroke te verzilveren. Thomas Verheijen, tevens na de wedstrijd gekroond tot Man Of The Match, pushte de bal in de linker benedenhoek (1-1 PS 48'). Nog geen tien minuten later, kwam België zelfs op voorsprong via een doelpunt van Quentin Van Lierde (2-1 FG 56'). Nederland slaagde er in om vijf minuten voor het einde gelijk te maken. België zette alles op alles en met nog maar anderhalve minuut te spelen, scoorde Henri Raes het beslissende doelpunt na een fout in de Nederlandse verdediging (3-2 FG 69').

De volgende confrontatie gaat morgen door om 11u30 (Belgische tijd) tegen Maleisië. België staat als enige ploeg in poule B aan de leiding met 6 punten. Nederland en Maleisië hebben beiden 3 pundten en Egypte heeft 0 punten. Foto: WorldSportPics

U21 Boys - 4-0 winst voor BelgiŽ tegen Egypte op WK in India!

9/12/2016 - De Belgische U21 jongensploeg heeft haar tornooi start in India niet gemist. In de eerste poulewedstrijd van de Junior World Cup 2016 namen onze landgenoten het op tegen Egypte. Onze jongens hadden de wedstrijd onder controle en forceerden veel strafcorners (10), al konden zij er slechts één verzilveren. 
De Belgische doelpunten kwamen van Philippe Simar (18' FG), Henri Raes (27' FG), Alexandre Van Linthoudt (46' FG) en Alexis Lemaire (60' PC). Van Linthoudt werd tijdens deze wedstrijd genomineerd als Man Of The Match, proficiat en veel succes voor het verdere verloop van het toernooi.

De volgende confrontatie volgt zondag 11 december tegen Nederland, om 9:30 (Belgische tijd). Maandag vindt de laatste poulewedstrijd plaats tegen Maleisië om 11:30 (Belgische tijd). Foto: WorldSportPics

U21 Boys - Aanpassing wedstrijdschema Hockey Junior World Cup 2016 in Lucknow

8/12/2016 - Van 8 t.e.m. 18 december 2016 zullen onze U21 Boys deelnemen aan de Hockey Junior World Cup 2016 die plaatsvindt in Lucknow, India. Gedurende deze elf dagen zullen zestien U21 jongensploegen het tegen elkaar opnemen.
Tijdens de poule fase (8 – 12/12) zal elke ploeg drie wedstrijden spelen. De Belgische ploeg speelt op vrijdag 9/12 haar eerste wedstrijd tegen Egypte om 7:30 (Belgische tijd). Twee dagen later nemen zij het op tegen Nederland om 9:30 (Belgische tijd). Maandag spelen zij hun derde en laatste poulewedstrijd tegen Maleisië om 11:30 (Belgische tijd). 

Klik hier om het wedstrijdschema te bekijken. Bekijk de volledige selectie van 18 spelers door op 'lees meer' te klikken.

HJWC2016 - Blog ''Nico et Alex en Inde''

8/12/2016 - Pendant toute la Coupe du Monde Junior qui se déroule en Inde jusqu’au 18 décembre, retrouvez les aventures de Nicolas Poncelet et Alexis Lemaire en Inde.

Découvrez via le site de Hockey Values plusieurs d'anecdotes, coulisses du tournoi, réaction d’après match, vivez comme si vous y étiez la Coupe du Monde U21 à laquelle participent nos U21 Boys! 

1 2 3 ... 10 11
BOIC Team Belgium

BeGold logo

© 2012, website powered by ONLI   |   editors