Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
Young Red Lions verliezen finale van Nederland na shootouts

03/09/2017 - De Young Red Lions hebben de finale van de EuroHockey Junior Championships in Valencia verloren in de shootouts tegen Nederland. In een spannende zag het er tot diep in het vierde kwart naar uit dat Nederland het met 2-1 zou halen. Maar de Young Red Lions bleven kampen tot het einde, en dat werd in de 57ste minuut beloond met de gelijkmaker. De Belgische doelpunten waren van de hand van Alexis Lemaire (stroke) en Gregory Stockbroeckx.

In de shootouts waren de Nederlanders foutloos. Een Belgische misser liet Nederland toe om met 5-3 het goud binnen te halen. Foto: EHF / World Sport Pics

Doelpunten

7' Noud Schoenaker (1-0 NED, field goal)
8' Alexis Lemaire (1-1 BEL, stroke)
35' Boris Burkhardt (2-1 NED, PC)
57' Gregory Stockbroeckx (2-2 BEL, field goal)

Een uitstekend toernooi van de Young Red Lions, die o zo nabij de hoogste podiumplaats kwamen.

Morgen spelen de Young Red Lions de finale tegen Nederland op het EK

2/09/2017 - Vandaag hebben onze Young Red Lions de halve finale van de EuroHockey Junior Championships in Valencia tegen Spanje met 0-1 gewonnen dankzij een doelpunt (strafbal) van Alexis Lemaire in de 37e minuut.  

Zondag spelen de Belgen de finale tegen Nederland om 17u30.  De wedstrijd zal LIVE uitgezonden worden via https://www.eurohockeytv.org/

Klik op 'lees meer' om de selectie van de Young Red Lions en het wedstrijdschema te bekijken. 
Foto: EHF / World Sport Pics

Young Red Lions winnen met 3-1 van Ierland op het EK

31/08/2017 - Vandaag hebben onze Young Red Lions hun derde poulewedstrijd van de EuroHockey Junior Championships in Valencia tegen de Ierse ploeg gewonnen. De spelers van Jeroen Baart wonnen de wedstrijd met 1-3 en staan momenteel op de tweede plaats in poule B, net achter Duitsland.
België kwam al na acht minuten een eerste keer op voorsprong dankzij een fieldgoal van Henri Raes. In de 22e minuut verzilverde Alexis Lemaire een strafbal (0-2). Henri Raes maakte in de 44e minuut zijn tweede doelpunt van de dag. Even later kon Ierland toch nog de eer redden (1-3).

Zaterdag spelen de Belgen de halve finale tegen Spanje, de nummer 1 uit poule A.  De wedstrijd zal LIVE uitgezonden worden via https://www.eurohockeytv.org/

Klik op 'lees meer' om de selectie van de Young Red Lions en het wedstrijdschema te bekijken. 
Foto: EHF / World Sport Pics

Young Red Lions verliezen met 1-2 van Duitsland op het EK

30/08/2017 - Vandaag hebben onze Young Red Lions hun tweede poulewedstrijd van de EuroHockey Junior Championships in Valencia tegen Duitsland verloren. België verloor deze wedstrijd nipt met 1-2. België kwam na negen minuten achter via een Duitse strafcorner (1-0). In de 28e minuut kon Antoine Kina de gelijkmaker net voor rust afwerken via een velddoelpunt. Op het einde van de wedstrijd kon Duitsland alsnog scoren en werd het uiteindelijk 1-2 in het voordeel van Duitsland.

Donderdag om 11u15 spelen de Belgen tegen Ierland. 

Klik op 'lees meer' om de selectie van de Young Red Lions en het wedstrijdschema te bekijken. 
Foto: EHF / World Sport Pics

Young Red Lions winnen openingswedstrijd op het EK in Valencia

Deze ochtend hebben onze Young Red Lions hun eerste wedstrijd van de EuroHockey Junior Championships in Valencia tegen Oostenrijk positief afgerond. België won de openingswedstrijd met 5-1 dankzij drie doelpunten van Gregory Stockbroekx (10', 20' en 34'), een doelpunt via strafcorner van Louis Capelle (37') en een velddoelpunt via Tommy Willems (54').

België zit samen met Oostenrijk, Duitsland en Ierland in groep B. In groep A zitten Engeland, Nederland, Spanje en Portugal. Woensdag om 11u15 spelen de Belgen tegen Duitsland. 
Klik op 'lees meer' om de selectie van de Young Red Lions en het wedstrijdschema te bekijken. 
Foto: Paul Jacobs 

De 18 geselecteerde Young Red Lions voor het EK in Valencia

18/08/2017 - Jeroen Baart, de bondscoach van de U21 jongens, heeft zijn nieuwe selectie van 18 spelers bekend gemaakt voor de EuroHockey Junior Championships in Valencia, Spanje van 28/08 - 3/09/2017. 
Klik op 'lees meer' om de selectie van de Young Red Lions en het wedstrijdschema te bekijken. 
Foto: Paul Jacobs 

BeGold U21 Boys - Jeroen Baart kondigt nieuwe selectie voor zomerprogramma aan

31/05/2017 - Jeroen Baart, de bondscoach van de U21 jongens, heeft zijn nieuwe selectie van 20 spelers voor de trainingsgroep bekend voor komende zomer. Volgende vier BNT spelers kunnen nog steeds opgenomen worden in de selectie: Antoine Kina, Augustin Meurmans, Arthur De Sloover en Loic Van Doren. 
Klik op ‘lees meer’ om de selectie te raadplegen.

U21 Boys - Junior World Cup: Zilveren medaille voor BelgiŽ op het WK in Lucknow

18/12/2016 - Vanaf de eerste seconde van deze WK-finale, zette gastland India meteen druk op onze Belgische spelers. En dit resulteerde in een eerste tegendoelpunt na tien minuten hockeyen. Onze Belgische spelers hadden het moeilijk om in de wedstrijd te geraken terwijl de Indiërs de bal vaak konden veroveren en stevig zaten te verdedigen. In de 22e minuut verdubbelden de Indiërs de score door een laag botsend backhandschot af te vuren richting het doel van doelman Loïc Van Doren. Vlak voor het einde van de eerste helft, slaagde België er in om een strafcorner te forceren, maar de variant (tip-in) rolde vlak naast het doel.

U21 Boys - Finale BEL-IND live en gratis op Telenet !

16/12/2016 - Goed nieuws voor alle Telenet / Play Sports abonnees: zondag spelen onze U21 Boys om 13u30 (Belgische tijd) de finale van de Junior World Cup in een vol stadion tegen gastland India. En deze topwedstrijd zal live te bekijken zijn op het Play Sports 5 kanaal van Telenet, dat voor de gelegenheid gratis zal open gezet worden.

U21 Boys - BelgiŽ speelt zondag finale WK in en tegen India!

16/12/2016 - De Belgische U21 Boys hebben op het Junior WK in India, opnieuw na een super spannende reeks shoot-outs, de regerende wereldkampioen Duitsland uitgeschakeld. Ze plaatsen zich zo voor de eerste keer in de geschiedenis voor een finale van een wereldkampioenschap.

Beide ploegen hielden hun netten gedurende zeventig minuten proper. Onze jonge Belgen kregen in de eerste helft opmerkelijk meer kansen, maar slaagden er toch niet in om de bal in het Duitse doel te krijgen. En aan Belgische kant stond Loïc Van Doren nog maar eens heel sterk te keepen. Ook op vlak van penalty corners liep het gelijk op: België kreeg in de eerste helft 2 pc's en Duitsland slechts 1, in de tweede helft was de situatie net omgekeerd. Naar het einde van de wedstrijd voerden de Duitsers de druk nog meer op, maar de Belgische verdediging stond vandaag eens te meer pal...

1 2 3 ... 11 12
BOIC Team Belgium

BeGold logo

© 2012, website powered by ONLI   |   editors