Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
Young Red Panthers moeten in finale meerdere erkennen in Nederland

03/09/2017 - De Young Red Panthers hebben zich moeten tevreden stellen met een zilveren medaille op de EuroHockey Junior Championships in het Spaanse Valencia. In de finale waren de Belgische U21's een maatje te klein voor Nederland. Al na 5' in het eerste kwart kwamen de Young Red Panthers op achterstand. Op het einde van het eerste kwart verdubbelde Oranje de voorsprong. Misschien zou de wedstrijd er anders uit gezien hebben indien het schot van Emma Puvrez op de valreep van dat kwart niet via de deklat zou buiten gevlogen zijn. Nederland domineerde de rest van de wedstrijd en scoorde uiteindelijk zes keer. Toch bleven de Belgische U21's moedig strijden tot het einde.

De Young Red Panthers kunnen echt trots zijn op hun toernooi. Hun finaleplaats was dubbel en dik verdiend en een bevestiging dat België internationaal in alle competities mee aan de wereldtop staat. Foto: EHF / World Sport Pics

Doelpunten
5’ Zerbo (1-0)
14’ Moes (2-0)
25’ Moes (3-0)
35’ Renders (4-0)
53′ Van der Hoek (5-0)
58′ Jansen (0-6, PC)

Young Red Panthers spelen de finale op het EK in Valencia !

2/09/2017 - Onze Young Red Panthers hebben zich vandaag in Valencia gekwalificeerd voor de finale van het Europees kampioenschap voor U21 meisjes, waar zij vandaag 1-3 hebben gewonnen van Engeland! De Belgische doelpunten werden in deze halve finale gescoord door Daphne Gose (FG), Ambre Ballenghein (FG) en Manon Simons (PC). 

Zondag kan u de finale (20u) tegen Nederland/Duitsland rechtstreeks meevolgen via https://www.eurohockeytv.org/
Klik op 'lees meer' om de selectie van de Young Red Panthers en het wedstrijdschema te bekijken. 

Foto: WorldSportPics.com 

Ook de Young Red Panthers spelen de halve finale op het EK in Valencia

31/08/2017 - Onze Young Red Panthers hebben zich vandaag in Valencia in de laatste seconde gekwalificeerd voor de halve finale van het Europees kampioenschap voor U21 meisjes, waar zij 2-2 gelijk speelden tegen Spanje. De Belgische meisjes kwamen pas na 52 minuten hockeyen op voorsprong dankzij een velddoelpunt van Leylou Boey. Drie minuten later maakte Spanje  de gelijkmaker (1-1). Een minuut later verzilverde Spanje zelfs een strafbal. Met nog enkele seconden op de klok, werkte Emma Puvrez de bal knap af na een strafcorner waardoor België doorstoot naar de halve finale van het EK!. 

Zaterdag kan u de halve finale tegen Engeland rechtstreeks meevolgen via https://www.eurohockeytv.org/
Klik op 'lees meer' om de selectie van de Young Red Panthers en het wedstrijdschema te bekijken. 

Foto: WorldSportPics.com 

Young Red Panthers verliezen nipt van Nederland op het EK in Valencia

28/08/2017 - Vanavond hebben de Young Red Panthers van bondscoach Simon Letchford in Valencia hun eerste wedstrijd van het Europees kampioenschap voor U21 meisjes, nipt verloren met 2-1 van Nederland. De Belgische meisjes kwamen 2-0 achter te staan na een velddoelpunt en een strafcorner. In de 60e minuut kon Marie Ronquetti de eer redden met een mooi velddoelpunt (2-1). 

België zit samen met Nederland en Spanje in groep A. In groep B zitten Engeland, Duitsland, Ierland en Frankrijk. Donderdag om 17u45 spelen de Belgen tegen Spanje. Klik op 'lees meer' om de selectie van de Young Red Panthers en het wedstrijdschema te bekijken. 

Foto: WorldSportPics.com 

Selectie Young Red Panthers bekend voor het EK in Valencia

18/08/2017 - Simon Letchford, de bondscoach van de U21 meisjes, heeft zijn nieuwe selectie van 18 speelsters bekend gemaakt voor de EuroHockey Junior Championships in Valencia, Spanje van 28/08 - 3/09/2017. 
Klik op 'lees meer' om de selectie van de Young Red Panthers en het wedstrijdschema te bekijken. 
Foto: Paul Jacobs 

HJWC2016 - Welcome back in Belgium...

U21 Girls eindigen op historische 6e plaats op het WK in Chili

4/12/2016 - Vanavond speelden onze U21 Girls tegen Duitsland en streden zij voor de vijfde plaats op het Junior WK in Santiago in Chili. Na een super spannende wedstrijd waar onze dames telkens opnieuw op voorsprong geraakten, werden zij uiteindelijk toch nog met een nipte 4-3 score verslagen. Stephanie Vanden Borre (5' - FG 0-1), Alice Weicker (12' - FG 1-2) en Mathilde Raymaekers (55' - PC 2-3) scoorden de drie Belgische doelpunten. Bekijk hier het wedstrijdverslag. 

Hierdoor eindigen de Belgische meisjes op een historische 6e plaats op het WK. Op het wereld kampioenschap in 2013, eindigden onze meisjes nog op een 13e plaats. Proficiat aan de ganse ploeg voor deze fantastische prestatie!

U21 Girls verslaan USA en spelen zondag voor 5e plaats op WK

2/12/2016 - Deze vrijdag speelden onze U21 Girls tegen de USA in de poule voor plaatsen 5 tot 8 op het Junior WK in Santiago de Chili. Na een ijzersterke partij werden de Amerikaanse dames met 2-1 verslagen. Daphné Gose en Lien Hillewaert scoorden voor België.

Dit wil zeggen dat België zondag om 18u (Belg.  tijd) mag spelen tegen Duitsland voor de 5e plaats. Nu al een historische prestatie!

HJWC2016 - AustraliŽ klopt BelgiŽ in de kwartfinale

01/12/2016 - Voor onze U21 Girls stond er woensdagavond heel wat op het spel in Chili. De ploeg van bondscoach Xavier Reckinger mocht voor het eerst in de geschiedenis de kwartfinale op een WK spelen. Vanavond stonden zij op de Hockey Junior World Cup tegenover Australië (de nummer 1 van poule C). België kwam na drie minuten reeds op voorsprong na een doelpunt van Lien Hillewaert (FG). De vreugde was van korte duur, want na 2 minuten maakte Australië de gelijkmaker. Toch slaagden beide ploegen er net voor rust nog in om elks een doelpunt te scoren. Joanne Peeters (FG) kon de 2-2 voor België scoren.

In de tweede helft kregen onze Belgische meisjes het moeilijk om de Australische druk onder bedwang te houden. Er volgden maar liefst vijf tegendoelpunten in de laatste 22 minuten van deze kwartfinale en zo eindigde de wedstrijd in een 7-2 score. 

Vrijdag 2/12 zullen onze Belgische meisjes voor de 5e-8e plaats spelen. Deze wedstrijd zal u opnieuw hier live kunnen volgen. Meer details volgen snel via de website van de FIH.

 

HJWC2016 - U21 Girls tegen AustraliŽ in kwartfinale WK

29/11/2016 - België neemt het nu woensdag om middernacht (Belgische tijd) in de kwartfinale van de Hockey Junior World Cup in Santiago op tegen Australië. Dankzij het spannende gelijkspel (2-2) tegen China in de laatste poulewedstrijd, eindigden de Belgische meisjes op de tweede plaats in hun groep en moeten zij morgen aan de slag in de kwartfinale tegen de nummer 1 van poule C: Australië. Wij wensen de speelsters en de staff alvast heel veel succes toe.

Bekijk hier het programma van de overige kwartfinales die nu woensdag 30/11 plaatsvinden:

Belgische tijd QF
17:15 NED - GER
19:30 ESP - ENG
21:45 ARG - USA
24:00 AUS - BEL
1 2 3 ... 5 6
BOIC Team Belgium

BeGold logo

© 2012, website powered by ONLI   |   editors