link bovenaan

Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
Indoor Red Panthers - Aussies te sterk voor BelgiŽ

19/01/2017 - Onze vrouwelijke nationale indoor hockey ploeg heeft er twee oefenwedstrijden afgewerkt tegen Australië in het Parc à Mitrailles te Court-Saint-Etienne. De Aussies trokken twee maal aan het langste einde en wonnen beide wedstrijden met 6-3 en een nipte 4-3 score. Net zoals onze Belgische Indoor Red Lions, zijn onze dames reeds gekwalificeerd voor het Europees Kampioenschap dat in 2018 in België zal plaatsvinden.
Selectie Indoor Red Panthers: Corthouts Caroline, De Naeyer Laure, Delforge Laurine, Dessert Stéphanie, Duchatelet Oceane, Duquesne Ophélie, Es Yelana, Picard Elodie, Ronquetti Marie, Van der Gracht Charlotte, Vingerhoest Margot.  

Foto: Laurent Faucon

EuroHockey Indoor Women dag 3 - BelgiŽ speelt laatste wedstrijd 3-3 tegen OekraÔne

24/01/2016 – Op de derde dag van het EuroHockey Indoor Championship 2016 in Minsk (Wit-Rusland, 22-14/01) hebben de Belgische vrouwen hun laatste wedstrijd tegen Oekraïne met een gelijkspel (3-3) beëindigd. De dames eindigen zo op de laatste plaats en zakken spijtig genoeg, samen met Oostenrijk, naar de Europese B divisie.
In de finale heeft Nederland overtuigend gewonnen van Polen (6-2).
Eindklassement: 1. Nederland - 2. Polen - 3. Wit-Rusland - 4. Duitsland - 5. Oekraïne - 6. Tsjechië - 7. Oostenrijk - 8. België.

Bekijk hier het programma en het klassement.

EuroHockey Indoor Women dag 2 - BelgiŽ verliest van Nederland en speelt gelijk tegen Oostenrijk

23/01/2016 – Op de tweede dag van de EuroHockey Indoor Championships 2016 in Minsk (Wit-Rusland, 22-14/01) hebben de Belgische vrouwen hun eerste wedstrijd tegen Nederland (Europees én wereldkampioen) met 5-1 verloren. Om 13u30u speelden de dames hun eerste wedstrijd van poule C (degradatiepoule) tegen Oostenrijk. De wedstrijd eindigde op een 2-2 gelijkspel.

Dit betekent dat de Belgische dames met 1 punt helemaal onderaan het klassement staan, op dezelfde hoogte als Oostenrijk. Zelfs alhebben ze niks meer in eigen handen, zal winst morgen tegen Oekraïne (8u Belgische tijd) een must zijn, willen de Belgen nog een sprankeltje hoop behouden om zich te handhaven in divisie A.
Deze wedstrijd zal LIVE te volgen zijn via het Youtube kanaal van de FIH.

Bekijk hier het programma en het klassement.

EuroHockey Indoor Women dag 1 - Belgen starten met 2 nederlagen

22/01/2016 – Op de eerste dag van de EuroHockey Indoor Championships 2016 in Minsk (Wit-Rusland, 22-14/01) hebben de Belgische vrouwen hun eerste 2 wedstrijden van het EK verloren. België werd met 5-0 verslagen door Tsjechië. Om 14u speelden zij hun tweede wedstrijd tegen Polen, maar verloren deze match met 5-1. Charlotte vander Gracht scoorde het enige Belgische doelpunt van de dag. België staat hiermee op de vierde plaats in poule A met nul punten.
Morgen om 7u00 spelen de Belgen hun laatste poulewedstrijd tegen Nederland.

Bekijk hier het programma en het klassement.
Klik op 'lees meer' om het verslag van de eerste wedstrijd tegen Tsjechië te lezen. 

Nationale indoor ploeg - De bondscoach kondigt selectie aan

08/01/2016 – Pol Gantois, de hoofdcoach van de nationale zaalhockey dames, heeft vandaag zijn selectie van 12 speelsters aangekondigd, die zullen deelnemen aan het Europees kampioenschap dat zal plaatsvinden van 22 t.e.m. 24 januari 2016 in Minsk (Wit-Rusland). België zal er in poule A spelen tegen Polen, Nederland en Tsjechië. In poule B spelen Oekraïne, Duitsland, Oostenrijk en Wit-Rusland tegen elkaar.
Klik hier om het wedstrijdprogramma van de EuroHockey Indoor Championships 2016 te bekijken.
Klik op ‘lees meer’ om de selectie te bekijken.

BIH - EK indoor dames en heren

Zowel onze heren als dames hebben dit seizoen een Europees Kampioenschap op het programma staan. Van 15 tot 17 janurai nemen onze Belgische mannen deel aan de EuroHockey Indoor Championships II in Espinho (Portugal). De dames spelen van 22 tot 24 januari de EuroHockey Indoor Championships in Minsk (Wit-Rusland).

Indoor - KBHB stopt samenwerking met staf nationale indoor damesploeg

19/03/2015 - De KBHB en de staf van de nationale damesploeg zaalhockey (Quentin Noel T1 – Xavier Santolaria T2 – Renaud Mansy T3) hebben in gemeenschappelijk overleg beslist om een einde te maken aan hun samenwerking, na een balans te hebben opgemaakt van het WK Indoor te Leipzig.
De KBHB wenst de ganse staf te bedanken voor al het geleverde werk, met o.a. een onverwachte tweede plaats op het EK voor B-landen in Lithouwen, waardoor de ploeg promoveerde naar de A divisie en een allereerste kwalificatie voor het WK Indoor in de wacht sleepte.
Foto: FIH

IHWC2015 - Les Red Foxes terminent sur une note positive

09/02/2015 - En s’imposant face au Kazakhstan, les Belges évitent la dernière place. Le dernier devoir des Red Foxes était de battre le Kazakhstan et d’éviter une dernière place dans leur premier tournoi mondial. Pour Quentin Noël, ce résultat final constitue un gros soulagement. "Ce match fut compliqué avec une seconde mi-temps où la fatigue a fait que ça ne rentrait plus pour nous. La gestion des efforts et du mental doit encore être améliorée. Nous avons joué les 10 dernières minutes sans gardien et ce fut particulièrement au point." Source: lalibre.be  /  Photo: FIH / Stanislas Brochier

Un article à lire en intégralité dans la Sélection LaLibre.be (seulement 4,83€ par mois).

IWC2015 - BelgiŽ sluit WK af met een overwinning.

07/02/2015 - De Belgische Nationale Indoor hockey ploeg vrouwen heeft haar eerste WK afgesloten met een overwinning. Tegen Kazakhstan wonnen ze met 5-6 en eindigen zo op de 11de plaats. In de eerste helft was België 0-3 uitgelopen dankzij doelpunten van Laurine DELFORGE (FG), Perrine MOTTE (FG) en Morgane VOUCHE (FG). Maar na de pauze kwam Kazakhstan opzetten en na 11 minuten van het einde hingen de scorebordjes gelijk. Twee minuten later namen de Kazakken de leiding. Niet veel later bracht Perrine MOTTE (PC) België weer langzij, maar de kapitein van Kazakhstan scoorde weer in het voordeel van de tegenpartij. Marie RONQUETTI zorgde met twee doelpunten in de laatste minuten van de wedstrijd uiteindelijk voor de Belgische zegen.
Foto: FIH.ch 

IWC2015 - BelgiŽ geeft 2-0 voorsprong weg tegen Zuid-Afrika

06/02/2015 - In de tweede wedstrijd van dag op het WK in Leipzig nam België het op tegen Zuid-Afrika. De Belgische dames begonnen sterk aan hun partij en Marie RONQUETTI plaatste al na vier minuten de 0-1 in de netten. In de laatste seconden van de eerste helft scoorde Céline CLOSSET haar 7de(!) PC van het toernooi en zorgde ervoor dat België met een comfortabele 0-2 de rust in kon gaan. De Belgen leken lange tijd op weg naar hun eerste overwinning op het WK, maar in de laatste 2 minuten scoorden Celia EVANS en Jessica O’CONNOR voor Zuid-Afrika. 2-2 en dus werd er overgegaan tot shoot-outs. In deze moeilijke discipline waren de Zuidafrikanen spijtig genoeg te sterk: België verloor met 1-3. Morgen om 11:45 spelen de Belgische dames voor de 11e plaats tegen Kazakstan, in hun laatste wedstrijd van het WK.
Foto: FIH.ch 

1 2 3 4 5
© 2012, website powered by ONLI   |   editors