Fan Day 2017 kent een overrompelend succes

Dit jaar was het de beurt aan de Red Panthers om de fans te verwennen.

Om 15 uur stonden zo’n 200 kinderen te dringen bij de ingang van Braxgata om deel te nemen aan de clinics van de Red Panthers. Ze kregen een vol programma voorgeschoteld: veldoefeningen, korte wedstrijdtechnieken, slidings en technische hoogstandjes en enkele demonstraties van de Red Panthers. De gezichten van de deelnemende kinderen straalden: ze genoten duidelijk van het directe contact met hun favoriete speelsters tijdens deze sessie. 

De Dames van Brugge zullen volgend seizoen in Ere Afdeling spelen!

De KBHB heeft, zoals het reglement het toelaat, naar aanleiding van de onverwachte forfait van het Ere Afdeling damesteam van Pingouin voor het komende seizoen, voorgesteld aan de Nationale 1 teams die net na de twee stijgende teams geklasseerd stonden vorig seizoen (White Star en Leopold), om de plaats in te nemen van de dames uit Nijvel en dus aan te treden in Ere Afdeling vanaf september 2017. Orée had op een bepaald moment ingestemd met deze promotie, maar is uiteindelijk van mening veranderd. De volgende teams in het klassement (Mechelse, Lara,…) hebben ook de promotie naar Ere afgewezen.

 

Foto: Marc Lequint

Red Panthers en MW FUND brengen kansarme kinderen aan het hockeyen

In volle voorbereiding voor de Fintro World League Semifinal, vinden de Belgian Red Panthers het belangrijk om hun status van topsporter ook maatschappelijk te onderlijnen. Onder het MW Fundmotto ‘Elk kind heeft recht op sport’, gaat de spelersgroep zich inzetten om kansarme kinderen aan het hockeyen te brengen. Vandaar dat de Red Panthers, MW Fund en de KBHB de handen in elkaar slaan

Sterren van het wereldhockey verkozen op 23 februari !

Voor het eerst in de geschiedenis van het hockey wordt er een prijsuitreiking georganiseerd, die de beste speler, beste coach, beste belofte en beste scheidsrechter  van 2016 op wereldniveau zal bekronen. Deze ceremonie zal plaatsvinden op 23 februari in Chandigarh, Indië.

Deze avond werd door de internationale hockey bond (FIH) omgedoopt tot « Star Awards » en zal de wereldtop uit het hockey in 2016 in de ‘spotlights’ zetten.  

Overzicht + resultaten wedstrijden van onze BeGold- en A ploegen

Het hockeyseizoen ligt voor de meeste hockeyliefhebbers onder ons al een tijdje stil, maar achter de schermen trainen al onze nationale (jeugd)ploegen gedreven door. Oefenwedstrijden, voorbereidingswedstrijden of toernooien, in de komende maanden juli en augustus, staan er tal van wedstrijden gepland en geven we u graag een overzicht van alle wedstrijden van onze nationale ploegen; van BeGold U16 t.e.m. de Red Lions en Red Panthers wedstrijden.
Klik op 'lees meer' om het overzicht van de wedstrijden voor de maand juli/augustus te bekijken. 
(Het tijdstip voor de aanvang van een wedstrijd in het buitenland, komt overeen met het uur in België).
Foto: EHF

Europees kampioenschap 2017 : uurschema en tegenstanders zijn nu bekend!

20/07/2016 - Het volgende EK 2017 voor dames én heren zal zich dus volgend jaar afspelen in Amsterdam, Nederland. De EHF heeft vandaag het wedstrijdschema en de poule indelingen aangekondigd.
Foto: PHDPH.com 

De Old Lions winnen het Super Veteranentoernooi in Tilburg !

21/06/2016 - De Old Lions 65+ hebben in het weekend van 17, 18 en 19 juni een knap resultaat behaald tijdens het internationaal Super Veteranentoernooi te Tilburg. Zij hebben nl. geen enkele wedstrijd echt verloren!!  In de finale wisten de Old Lions Engeland te verslaan in de allerlaatste minuut op pc. Jean-Claude Leclef scoorde de winning goal via een sublieme tip-in! Klik op 'lees meer' om de resultaten te bekijken van onze Old Lions.

BeGold Hockey Programma helpt coaches om spelers op en naast het veld mentaal te ondersteunen

24/03/2016 - Binnen het BeGold Hockey programma leggen wij de aandacht en de ontwikkeling van onze spelers op vier grote domeinen: techniek, tactiek, fysiek en mentaal. We hebben de afgelopen jaren extreem hard gewerkt aan de structuur die de spelers vooral in de eerste drie domeinen ondersteunen. Een duidelijke structuur op poten zetten die de mentale vaardigheden van de spelers moet ontwikkelen was een noodzaak. 
Klik op 'lees meer' om het vervolg te lezen. 

Sligro Food Group goes Belgium!

17/02/2016 - Het Nederlandse Sligro Food Group is al jaren trouwe en enthousiaste partner van het Belgische hockey en van de Belgische nationale teams. Het bedrijf heeft gisteren aangekondigd dat het het Belgische JAVA Foodservice, top 3 speler uit de Belgische foodservice markt, overnam. Onze sponsor zet zo officieel voet aan wal op Belgische bodem ... en daar verheugen wij ons op!

>>>Klik hier voor het volledige persbericht.

Scheidsrechter Laurine Delforge werkt UDP programma af

Scheidsrechter Laurine Delforge slaagde in oktober voor het Umpire Development Programme (UDP) van de Europese Hockey Federatie (EHF). De EHF lanceerde het UDP in 2007 om jonge talentvolle scheidsrechters te begeleiden in hun weg naar de top. Proficiat Laurine!

1 2
© 2012, website powered by ONLI   |   editors