Sterren van het wereldhockey verkozen op 23 februari !

Voor het eerst in de geschiedenis van het hockey wordt er een prijsuitreiking georganiseerd, die de beste speler, beste coach, beste belofte en beste scheidsrechter  van 2016 op wereldniveau zal bekronen. Deze ceremonie zal plaatsvinden op 23 februari in Chandigarh, Indië.

Deze avond werd door de internationale hockey bond (FIH) omgedoopt tot « Star Awards » en zal de wereldtop uit het hockey in 2016 in de ‘spotlights’ zetten.  

Fintro Indoor Finals: één groot hockeyfeest !

De hockeyliefhebbers hadden dit w-e afgesproken in het  prachtige Spiroudomecomplex in Charleroi. Dit jaar werden de « Fintro Indoor Finals » in deze uitzonderlijke locatie georganiseerd. Op programma : spektakel, snelheid, ongeziene animaties en een helse sfeer !

 


Zaak Kholopov-Daring/KBHB : het Arbitragehof voor de Sport geeft de KBHB gelijk en verklaart zichzelf onbevoegd

Zaak Kholopov-Daring/KBHB : het Arbitragehof voor de Sport geeft de KBHB gelijk en verklaart zichzelf onbevoegd. De sancties die werden opgelegd door het Beroepscomité blijven dus onveranderd. 

Ter herinnering: de club Daring en de coach van haar eerste ploeg, Vitali Kholopov, hadden een forfaitscore opgelegd gekregen voor hun wedstrijd tegen Leopold van 11 september jl. Er werd ook een schorsing van 8 maanden opgelegd aan Dhr. Kholopov, omdat deze, alhoewel ingeschreven op het wedstrijdblad als speler, zijn spelers coachte (met videobeelden als bewijs), terwijl hij nog een schorsing van 3 speeldagen moest uitzitten ten gevolge van een vroegere zaak. De club moest zich ook kwijten van een boete van 1500€.

 

Overzicht + resultaten wedstrijden van onze BeGold- en A ploegen

Het hockeyseizoen ligt voor de meeste hockeyliefhebbers onder ons al een tijdje stil, maar achter de schermen trainen al onze nationale (jeugd)ploegen gedreven door. Oefenwedstrijden, voorbereidingswedstrijden of toernooien, in de komende maanden juli en augustus, staan er tal van wedstrijden gepland en geven we u graag een overzicht van alle wedstrijden van onze nationale ploegen; van BeGold U16 t.e.m. de Red Lions en Red Panthers wedstrijden.
Klik op 'lees meer' om het overzicht van de wedstrijden voor de maand juli/augustus te bekijken. 
(Het tijdstip voor de aanvang van een wedstrijd in het buitenland, komt overeen met het uur in België).
Foto: EHF

Europees kampioenschap 2017 : uurschema en tegenstanders zijn nu bekend!

20/07/2016 - Het volgende EK 2017 voor dames én heren zal zich dus volgend jaar afspelen in Amsterdam, Nederland. De EHF heeft vandaag het wedstrijdschema en de poule indelingen aangekondigd.
Foto: PHDPH.com 

De Old Lions winnen het Super Veteranentoernooi in Tilburg !

21/06/2016 - De Old Lions 65+ hebben in het weekend van 17, 18 en 19 juni een knap resultaat behaald tijdens het internationaal Super Veteranentoernooi te Tilburg. Zij hebben nl. geen enkele wedstrijd echt verloren!!  In de finale wisten de Old Lions Engeland te verslaan in de allerlaatste minuut op pc. Jean-Claude Leclef scoorde de winning goal via een sublieme tip-in! Klik op 'lees meer' om de resultaten te bekijken van onze Old Lions.

BeGold Hockey Programma helpt coaches om spelers op en naast het veld mentaal te ondersteunen

24/03/2016 - Binnen het BeGold Hockey programma leggen wij de aandacht en de ontwikkeling van onze spelers op vier grote domeinen: techniek, tactiek, fysiek en mentaal. We hebben de afgelopen jaren extreem hard gewerkt aan de structuur die de spelers vooral in de eerste drie domeinen ondersteunen. Een duidelijke structuur op poten zetten die de mentale vaardigheden van de spelers moet ontwikkelen was een noodzaak. 
Klik op 'lees meer' om het vervolg te lezen. 

Sligro Food Group goes Belgium!

17/02/2016 - Het Nederlandse Sligro Food Group is al jaren trouwe en enthousiaste partner van het Belgische hockey en van de Belgische nationale teams. Het bedrijf heeft gisteren aangekondigd dat het het Belgische JAVA Foodservice, top 3 speler uit de Belgische foodservice markt, overnam. Onze sponsor zet zo officieel voet aan wal op Belgische bodem ... en daar verheugen wij ons op!

>>>Klik hier voor het volledige persbericht.

Scheidsrechter Laurine Delforge werkt UDP programma af

Scheidsrechter Laurine Delforge slaagde in oktober voor het Umpire Development Programme (UDP) van de Europese Hockey Federatie (EHF). De EHF lanceerde het UDP in 2007 om jonge talentvolle scheidsrechters te begeleiden in hun weg naar de top. Proficiat Laurine!

EK2015 - Nederlandse mannen demonstreren in finale tegen Duitsland

29/08/2015 - In de mannenfinale van het EK in Londen etaleerden de Nederlandse heren hun klasse door op spectaculaire wijze Duitsland te verslaan. Eindscore van deze finale was 6-1, met één voor één prachtige doelpunten. In de kleine finale kon Ierland, met veel bravoure, het derde schavotje op het podium inpalmen, door Engeland te verslaan voor eigen publiek.
1. Nederland
2. Duitsland
3. Ierland

>>>klik op 'lees meer'

1 2
© 2012, website powered by ONLI   |   editors