Enquête KBHB leden

Gisteren is door het studiebureau Nielsen Sport een enquête verstuurd naar een duizendtal leden van de KBHB.

Dit is een opdracht die de KBHB aan Nielsen heeft toevertrouwd, om een beter inzicht te verwerven in wie onze leden zijn en wat zij doen.

We moedigen iedereen aan om de vragenlijst in te vullen.

Belgian Hockey Finals dag 2 - Dragons en Watducks kampioen!

13/05/2018 - Voor deze tweede en beslissende finaledag zagen de tribunes van Brax zwart van het volk! De 4000 plaatsen in het stadion waren quasi uitverkocht.Op sportief vlak werden in dit tweede luik de resultaten van donderdag bevestigd ...

Leopold, de ontbetwiste nummer drie
Na de 3-1 overwinning van Leopold tegen Racing donderdag, stonden beide teams uit Ukkel deze morgen opnieuw tegenover elkaar op Braxgata. Racing was vast besloten om terug te vechten en scoorde dan ook het eerste doelpunt in de 11e minuut. Maar de reactie van Leopold liet niet lang op zich wachten, want ze stonden net voor rust al met 3-1 voor. In de tweede helft diepten de rrod-witten de kloof alleen maar verder uit, door nog drie keer te scoren, tegen Racing dat z'n keeper er had af gehaald voor de laatste tien minuten. Eindscore: 6-1. Leopold zal dus volgend seizoen de EHL mogen spelen.

Foto's: PHDPH.com

Indoor Club Trophy - White Star speelt dit w-e voor Europese promotie!

Na de heren van Racing vorig w-e, is het nu aan de dames van White Star om uit te blinken op het Europese indoor toneel!

Royal White Star HC heeft zijn doel bereikt en hierdoor speelt België in 2019 in de Europese A divisie !

Vier Belgen genomineerd voor Hockey Stars Awards

1/12/2017 - Niet minder dan vier Belgen zijn genomineerd voor de Hockey Stars Awards, de jaarlijkse toekenningen van de FIH voor de beste spelers en speelsters van het jaar.

Klik op Lees meer.

Red Lions 3de, Red Panthers 13de op nieuwe FIH-wereldrankings

6/11/2017 - De FIH heeft vandaag de nieuwe wereldrankings gepubliceerd. De Red Lions stijgen van de 5de naar de 3de plaats, de Red Panthers van 14 naar 13.

Klik op Lees meer.

Foto: PDPH

Xavier Reckinger wordt T1 van Duitse damesploeg

16/10/2017 - De hoofdcoach van Racing Brussel, Xavier Reckinger, wordt de nieuwe hoofdcoach van de Duitse nationale damesploeg. Reckinger werd eerder dit jaar al T2 van de Duitse dames. Daarnaast blijft hij ook aan als hoofdcoach van de eerste heren- en damesploegen van Racing. We wensen hem succes bij deze uitdaging.

Van Gound Zero tot Olympisch zilver: 25 jaar Red Lions

21/09/2017 - Op 27 september verschijnt het boek De "Ground Zero" à l'argent olympique van de hand van Jean-François Jourdain. Dit boek traceert de geschiedenis van 25 jaar Red Lions. Een aanrader. Bestellen kan rechtstreeks bij de auteur: jean-francois.jourdain@saipm.com.

Fan Day 2017 kent een overrompelend succes

Dit jaar was het de beurt aan de Red Panthers om de fans te verwennen.

Om 15 uur stonden zo’n 200 kinderen te dringen bij de ingang van Braxgata om deel te nemen aan de clinics van de Red Panthers. Ze kregen een vol programma voorgeschoteld: veldoefeningen, korte wedstrijdtechnieken, slidings en technische hoogstandjes en enkele demonstraties van de Red Panthers. De gezichten van de deelnemende kinderen straalden: ze genoten duidelijk van het directe contact met hun favoriete speelsters tijdens deze sessie. 

De Dames van Brugge zullen volgend seizoen in Ere Afdeling spelen!

De KBHB heeft, zoals het reglement het toelaat, naar aanleiding van de onverwachte forfait van het Ere Afdeling damesteam van Pingouin voor het komende seizoen, voorgesteld aan de Nationale 1 teams die net na de twee stijgende teams geklasseerd stonden vorig seizoen (White Star en Leopold), om de plaats in te nemen van de dames uit Nijvel en dus aan te treden in Ere Afdeling vanaf september 2017. Orée had op een bepaald moment ingestemd met deze promotie, maar is uiteindelijk van mening veranderd. De volgende teams in het klassement (Mechelse, Lara,…) hebben ook de promotie naar Ere afgewezen.

 

Foto: Marc Lequint

Red Panthers en MW FUND brengen kansarme kinderen aan het hockeyen

In volle voorbereiding voor de Fintro World League Semifinal, vinden de Belgian Red Panthers het belangrijk om hun status van topsporter ook maatschappelijk te onderlijnen. Onder het MW Fundmotto ‘Elk kind heeft recht op sport’, gaat de spelersgroep zich inzetten om kansarme kinderen aan het hockeyen te brengen. Vandaar dat de Red Panthers, MW Fund en de KBHB de handen in elkaar slaan

1 2 3
© 2012, website powered by ONLI   |   editors