Indoor Club Trophy - White Star speelt dit w-e voor Europese promotie!

Na de heren van Racing vorig w-e, is het nu aan de dames van White Star om uit te blinken op het Europese indoor toneel!

Royal White Star HC heeft zijn doel bereikt en hierdoor speelt België in 2019 in de Europese A divisie !

Vier Belgen genomineerd voor Hockey Stars Awards

1/12/2017 - Niet minder dan vier Belgen zijn genomineerd voor de Hockey Stars Awards, de jaarlijkse toekenningen van de FIH voor de beste spelers en speelsters van het jaar.

Klik op Lees meer.

Red Lions 3de, Red Panthers 13de op nieuwe FIH-wereldrankings

6/11/2017 - De FIH heeft vandaag de nieuwe wereldrankings gepubliceerd. De Red Lions stijgen van de 5de naar de 3de plaats, de Red Panthers van 14 naar 13.

Klik op Lees meer.

Foto: PDPH

Xavier Reckinger wordt T1 van Duitse damesploeg

16/10/2017 - De hoofdcoach van Racing Brussel, Xavier Reckinger, wordt de nieuwe hoofdcoach van de Duitse nationale damesploeg. Reckinger werd eerder dit jaar al T2 van de Duitse dames. Daarnaast blijft hij ook aan als hoofdcoach van de eerste heren- en damesploegen van Racing. We wensen hem succes bij deze uitdaging.

Van Gound Zero tot Olympisch zilver: 25 jaar Red Lions

21/09/2017 - Op 27 september verschijnt het boek De "Ground Zero" à l'argent olympique van de hand van Jean-François Jourdain. Dit boek traceert de geschiedenis van 25 jaar Red Lions. Een aanrader. Bestellen kan rechtstreeks bij de auteur: jean-francois.jourdain@saipm.com.

Fan Day 2017 kent een overrompelend succes

Dit jaar was het de beurt aan de Red Panthers om de fans te verwennen.

Om 15 uur stonden zo’n 200 kinderen te dringen bij de ingang van Braxgata om deel te nemen aan de clinics van de Red Panthers. Ze kregen een vol programma voorgeschoteld: veldoefeningen, korte wedstrijdtechnieken, slidings en technische hoogstandjes en enkele demonstraties van de Red Panthers. De gezichten van de deelnemende kinderen straalden: ze genoten duidelijk van het directe contact met hun favoriete speelsters tijdens deze sessie. 

De Dames van Brugge zullen volgend seizoen in Ere Afdeling spelen!

De KBHB heeft, zoals het reglement het toelaat, naar aanleiding van de onverwachte forfait van het Ere Afdeling damesteam van Pingouin voor het komende seizoen, voorgesteld aan de Nationale 1 teams die net na de twee stijgende teams geklasseerd stonden vorig seizoen (White Star en Leopold), om de plaats in te nemen van de dames uit Nijvel en dus aan te treden in Ere Afdeling vanaf september 2017. Orée had op een bepaald moment ingestemd met deze promotie, maar is uiteindelijk van mening veranderd. De volgende teams in het klassement (Mechelse, Lara,…) hebben ook de promotie naar Ere afgewezen.

 

Foto: Marc Lequint

Red Panthers en MW FUND brengen kansarme kinderen aan het hockeyen

In volle voorbereiding voor de Fintro World League Semifinal, vinden de Belgian Red Panthers het belangrijk om hun status van topsporter ook maatschappelijk te onderlijnen. Onder het MW Fundmotto ‘Elk kind heeft recht op sport’, gaat de spelersgroep zich inzetten om kansarme kinderen aan het hockeyen te brengen. Vandaar dat de Red Panthers, MW Fund en de KBHB de handen in elkaar slaan

Sterren van het wereldhockey verkozen op 23 februari !

Voor het eerst in de geschiedenis van het hockey wordt er een prijsuitreiking georganiseerd, die de beste speler, beste coach, beste belofte en beste scheidsrechter  van 2016 op wereldniveau zal bekronen. Deze ceremonie zal plaatsvinden op 23 februari in Chandigarh, Indië.

Deze avond werd door de internationale hockey bond (FIH) omgedoopt tot « Star Awards » en zal de wereldtop uit het hockey in 2016 in de ‘spotlights’ zetten.  

Overzicht + resultaten wedstrijden van onze BeGold- en A ploegen

Het hockeyseizoen ligt voor de meeste hockeyliefhebbers onder ons al een tijdje stil, maar achter de schermen trainen al onze nationale (jeugd)ploegen gedreven door. Oefenwedstrijden, voorbereidingswedstrijden of toernooien, in de komende maanden juli en augustus, staan er tal van wedstrijden gepland en geven we u graag een overzicht van alle wedstrijden van onze nationale ploegen; van BeGold U16 t.e.m. de Red Lions en Red Panthers wedstrijden.
Klik op 'lees meer' om het overzicht van de wedstrijden voor de maand juli/augustus te bekijken. 
(Het tijdstip voor de aanvang van een wedstrijd in het buitenland, komt overeen met het uur in België).
Foto: EHF

1 2 3
© 2012, website powered by ONLI   |   editors